REKLAMACJA AUDIO

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
ThomasTsT
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

REKLAMACJA AUDIO

Post autor: ThomasTsT »

Mam pytanie dzis kupiłem subufer ,wzmacniacz i okablowanie... podłaczyłem wszytko tak jak trzeba na 10000% wszystko grało super ale tylko przez godzine:/... głosnik była jakis tandetny i przestał działac:( mieliscie moze takie przygody?? jak wyglada reklamowanie takiego sprzetu?? jesli wszystko było podłaczone dobrze to moga uznac mi gawarancje??
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Re: REKLAMACJA AUDIO

Post autor: qomo »

ThomasTsT pisze:Mam pytanie dzis kupiłem subufer ,wzmacniacz i okablowanie... podłaczyłem wszytko tak jak trzeba na 10000% wszystko grało super ale tylko przez godzine:/... głosnik była jakis tandetny i przestał działac:( mieliscie moze takie przygody?? jak wyglada reklamowanie takiego sprzetu?? jesli wszystko było podłaczone dobrze to moga uznac mi gawarancje??
jelsi bylo okej to nawet musza ja uznac...chciarz podejdz do tego rozsadnie :oko:
corsa A & Audi S3
Obrazek
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Post autor: Flipper »

...albo powiedza, ze sam odpowiadasz za montaz....i nie uznaja gwarancji. Powiedza: "chce pan gwarancji - my panu zamontujemy"

Ze spalonymi glosnikami raczej jest ciezko - dlaczego ? Dlatego, ze glosniki pala sie w 2 przypadkach:
1. Zle podlaczyles
2. Wzmacniacz byl za mocny i za duzo wysterowal

Glosnik sam z siebie sie nie pali. Jest 1 sprawa - kupowales wszystko w 1 firmie - to jedz ich opier.... - skoro sprzedaja ci te 3 rzeczy to domniemane jest, ze chcesz ich uzyc razem - skoro np. wzmacniacz byl za mocny do subwoofer'a ..... niech sie wypaluja i wymienia uszkodzony element.
Obrazek
Mafia uczy, Mafia radzi, Mafia nigdy cie nie zdradzi :-D :-D
Awatar użytkownika
kamiloooo
Post Mistrz
Imię: Kamil
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: kamiloooo »

ale nie wiadomo czy glosnik sie spalil... ja tez mialem podobny problem glosnik gral 2 godziny.... i zanioslem reklamowac... sprawdzili miernikiem czy nie spalony i wymienili na noweczke :grin: :-D
Obrazek
Awatar użytkownika
Flipper
Swój
Kontakt:

Post autor: Flipper »

Nie no - isc oczywiscie trzeba, ale ja zazwyczaj sprawdzam co jest przyczyna (glosnik sprawdzic mozna przeciez samemu :-P ) .... tak jakby to byla moja wina, zebym wiedzial o tym wczesniej .... nie lubie niespodzianek :grin:
Obrazek
Mafia uczy, Mafia radzi, Mafia nigdy cie nie zdradzi :-D :-D
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

no fakt faktem ze kupiłem komplet i koles wiedział ze wszystko ma ze soba wspołgrac... a glosnik jest spalony bo sie przysmazył... i poszedł z niego dymek:(... z tym ze muza niebyła naprawde głosno:( ale cos mi sie zdaje ze wzmacniacz był zle wyregulowany.... teraz jest wyregulowany juz dobrze.... jutro pojade do tej firmy i bede walił gupa... :zakrecony: co prawda to znajomy ojca... ale niewiem czy to cos pomoze :placz: szkoda by było starcic tyle kasy:(
kubelt
Swój
Kontakt:

Post autor: kubelt »

Pierwsze primo: jak wygladal zakup? masz paragon, karte gwarancyjna, umowa na tzw. gebe?
Drugie primo: jesli sprzet bedzie reklamowany na gwarancji to powiedz jak to firma. Niektorzy producenci, jak np DLS albo Alpine odsylaja glosniki na ekspertyze do rodzimego kraju tak wiec na rozwiazanie sprawy sie czeka i czeka...
Trzecie primo: Co to znaczy zle wyregulowany wzmacniacz?
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

ja kiedys spalilem sub alpine i gwarancji nie uznali ale wymienili cewke za niewielkie pieniadze, niestety na glosnik czekalem ponad miesiac

PS. nikt nie moze sie zaslaniac tym, ze nie bylo u nich montowane to nie ma gwarancji, jak nie chcia z tytulu gwarancji to trzeba wystapic o wymiane towaru z tytulu niezgodnosci z umowa!
c20mboT
Bronek_84
Nowy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Bronek_84 »

Jest jeszcze taki bajer, że praktycznie większość zestawów jeśli jest skompletowana odpowiednio (stosunek mocy wzmaka do głośników itp), to i tak nie gwarantuje to bezpiecznej pracy głośników. Wystarczy tylko chwila nieumiejętnego użycia tj np odsłuch bardzo niskich częstotliwości przy zbyt mocnym podgłośnieniu i poczyjesz smrodek spalonych głośników. (oczywiście musi to być nieprzerywany ciągły sygnał i przez pare minut). Jeśli sprzedawca wpadnie na pomysł, że mogłeś przykładowo właśnie tak załatwić sprzet to będzie ci ciężko się tłumaczyć, że tak nie było :-? ale wątpię, że ci puści taką wiązankę :oko: Musisz się zasłaniać instrukcją obsługi i tym co tam jest napisane...
Nie zbadane są pokłady ludzkiej wyobraźni® :-D
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

NO DZIEKI BOGU !! uznali mi gwarancje ale powiedzieli ze na głosnik bede czekał 2 tygodnie... albo dopłace 40zł i bede miał 3 razy lepszy głosnik niz tamten... bez wachania sie zgodziłem... w ramach promocji wyregulowali mi wszytko i po 10 godzinach grania sprzetu kazali mi jeszce przyjechac na darmowa regulacje wszytkiego...a no i bym zapomnieł dostałem super naklejke na szybe NO BASS NO FUN :-D hehehe...
Awatar użytkownika
Aro
Weteran
Imię: Arek

Post autor: Aro »

ThomasTsT pisze:...dostałem super naklejke na szybe NO BASS NO FUN :-D hehehe...
proszę (mam nadzieje że w imieniu większości :) ) zrób dobry uczynek dla klubu i wogóle dla świata i nie naklejaj jej na samochód! :oko:
ThomasTsT
Nowy
Kontakt:

hehehe no co ty... :-D własnie sie z niej zlewam :oko: ... moze wojowi dam na wies to se na traktora nalepi:D hehehehe
Awatar użytkownika
Aro
Weteran
Imię: Arek

Post autor: Aro »

uff, dzięki Bogu ;)

jako lepszy zamiennik mogę Ci polecić naklejkę na szybę z napisem "Corsa Tuning Masters", najlepiej z zestawu białego w rewelacyjnej cenie 19,99 + koszty przesyłki

Mówię Ci, każda laska na to poleci :-D :grin:

p.s. sorry z OT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”