OSTRZEŻENIE...
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- Hiv
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
OSTRZEŻENIE...
OTO OSTRZEŻENIE DLA KAŻDEGO, KTO WSIADA PIJANY ZA KIEROWNICĘ I DLA KAŻDEGO, KTO POZWALA NA TO INNYM!
http://www.nkm.iw.pl/inne/uwaga!!/1.htm
http://www.nkm.iw.pl/inne/uwaga!!/1.htm
Może znów corsa...
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
taka mala prosba - czy mozemy tego juz nigdy nie pokazywac na forum? krazylo w necie milion razy i w tysiacu miejsc. naprawde wszyscy juz to widzieli. na tym forum tez jak widac.
i na koniec, zeby nie bylo, ze jestem taki zasadniczy: pije duzy browar, czekam 4-5 godzin i jade. nikomu sie nigdy nic nie stalo i nie przewiduje, zeby cokolwiek sie w tej materii zmienilo.
i na koniec, zeby nie bylo, ze jestem taki zasadniczy: pije duzy browar, czekam 4-5 godzin i jade. nikomu sie nigdy nic nie stalo i nie przewiduje, zeby cokolwiek sie w tej materii zmienilo.

- !markos
- M A S T E R
tacy jak markos pija od lat max jedno piwko i czekaja kilka godzin, kiedy to stezenie alkoholu we krwi jest tak znikome, ze nie wplywa na jakiekolwiek zachowania. nie rob demona z czlowieka, ktory ma duzo wiecej rozsadku niz sporo ludzi, ktorych znam i ktorzy tak poprostu loja browca za browcem, a potem na luzie wsiadaja do samochodu ledwo stojac. takim nie przetlumaczysz. i tutaj takich nie ma (mam nadzieje).
nie "jeszcze", a raczej "wcale". tak jak powiedzialem nie planuje tu zadnych zmian.
takich rzeczy ogladac nie trzeba, bo do debila, ktory wlewa duze promile i wsiada za kolko i tak nie dotrze.
ile ludzi ginie w wypadkach samochodowych wszyscy wiemy. "ostrzeganie" przed piciem to wyjatkowo nietrafiony pomysl. jak ktos jest niereformowalny, to mozesz mu nawet podetknac pod nos statystyki, a i tak nie zrozumie.
dlatego wlasnie uwazam, ze kolene takie "ostrzezenie" jest poprostu bez sensu. daj dziecku przejsc do nastepnej klasy - pamietacie? i co? pomoglo? nie sadze
nie "jeszcze", a raczej "wcale". tak jak powiedzialem nie planuje tu zadnych zmian.
takich rzeczy ogladac nie trzeba, bo do debila, ktory wlewa duze promile i wsiada za kolko i tak nie dotrze.
ile ludzi ginie w wypadkach samochodowych wszyscy wiemy. "ostrzeganie" przed piciem to wyjatkowo nietrafiony pomysl. jak ktos jest niereformowalny, to mozesz mu nawet podetknac pod nos statystyki, a i tak nie zrozumie.
dlatego wlasnie uwazam, ze kolene takie "ostrzezenie" jest poprostu bez sensu. daj dziecku przejsc do nastepnej klasy - pamietacie? i co? pomoglo? nie sadze

-
Kurbat
- Weteran
- Kontakt:
a do mnie przemawia inna argumentacja odnośnie jazdy na podwójnym gazie, jesli miałbym z kims jechać to przedewszystkim myslę, że jako kierowca jestem odpowiedzialny za jego zdrowie i życie (jego los jest w moich rękach!) bo jest na mnie CAŁKOWICIE zdany - to ja prowadze samochód i mam panować nad wszystkim...wiecie o co chodzi.
Jesli jade sam to pozostaje agrument obawy przed utrata prawka, wolę nie jechać gdzieś niż jechać nawet po piweczku jednym i mysleć czy mnie nie drapną i potem bekne w sądzie, nasrane w papiery bede miał i bana na prawko na pół roku jak nic. Nie mówiąc już o starych i drugiej połowie , którzy by mnie psychicznie zlinczowali
DLATEGO : nigdy nie siadam za kierownice po drinkowaniu,chocby niewielkim. Czekam do rana, a najlepiej to sie wyspie zjem cos przed snem i rano i wtedy dopiero jade ...no i nie mamna mysli kimania sie na dwie godzinki tylko porządne wypoczęcie i wydalenie
alkoholu z organizmu.
Myslę, że wszyscy postepują tutaj podobnie bo wydaje mi sie, że mój sposób jest dobry i nikogo nie naraża.
!markos pewnie takie postepowanie ma na mysli, tylko nie wiem co on robi w czasie ""czekania" na możliwośc jazdy po wypiciu piweczka....

Jesli jade sam to pozostaje agrument obawy przed utrata prawka, wolę nie jechać gdzieś niż jechać nawet po piweczku jednym i mysleć czy mnie nie drapną i potem bekne w sądzie, nasrane w papiery bede miał i bana na prawko na pół roku jak nic. Nie mówiąc już o starych i drugiej połowie , którzy by mnie psychicznie zlinczowali
DLATEGO : nigdy nie siadam za kierownice po drinkowaniu,chocby niewielkim. Czekam do rana, a najlepiej to sie wyspie zjem cos przed snem i rano i wtedy dopiero jade ...no i nie mamna mysli kimania sie na dwie godzinki tylko porządne wypoczęcie i wydalenie
Myslę, że wszyscy postepują tutaj podobnie bo wydaje mi sie, że mój sposób jest dobry i nikogo nie naraża.
!markos pewnie takie postepowanie ma na mysli, tylko nie wiem co on robi w czasie ""czekania" na możliwośc jazdy po wypiciu piweczka....
-
Bronek_84
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Ja stanę po stronie Hiv'a, bo wystarczy, że jeden z pośród pijaków i jełopów, których markos wymienił zaglądając na tą stronę i klikając w/w link się przestraszy i więcej nie wsiądzie za kółko, to ten post spełni swoją rolę. Markos uruchom wyobraźnię i wyobraź sobie taką sytuację, że wracasz ze sklepu idąc chodnikiem, trzymając w jednej ręce worek z 3 kg ziemniaków, a tu nagle jakiś pajac, który wcześniej wypił piwko wjeżdża na chodnik i kosi Ciebie i innych ludzi z prędkością 100km/h, bo mu się wydawało, że jak codzień może wypić sobie jedno. Nie chciałem tu nikogo obrazić z ekipy CTM, więc proszę się z tego powodu nie pienić 
Nie zbadane są pokłady ludzkiej wyobraźni® 
-
Bronek_84
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Zapodaje drugieKurbat pisze:a do mnie przemawia inna argumentacja odnośnie jazdy na podwójnym gazie, jesli miałbym z kims jechać to przedewszystkim myslę, że jako kierowca jestem odpowiedzialny za jego zdrowie i życie (jego los jest w moich rękach!) bo jest na mnie CAŁKOWICIE zdany - to ja prowadze samochód i mam panować nad wszystkim...wiecie o co chodzi.
DLATEGO : nigdy nie siadam za kierownice po drinkowaniu,chocby niewielkim. Czekam do rana, a najlepiej to sie wyspie zjem cos przed snem i rano i wtedy dopiero jade ...no i nie mamna mysli kimania sie na dwie godzinki tylko porządne wypoczęcie i wydaleniealkoholu z organizmu.
!markos pewnie takie postepowanie ma na mysli, tylko nie wiem co on robi w czasie ""czekania" na możliwośc jazdy po wypiciu piweczka....![]()
![]()
Nie zbadane są pokłady ludzkiej wyobraźni® 
- !markos
- M A S T E R
chodzi mi przede wszystkim o to, ze po jednym piwku takich rzeczy sie nie robi niezaleznie od tego jakim sie jest idiota.Bronek_84 pisze:...a tu nagle jakiś pajac, który wcześniej wypił piwko wjeżdża na chodnik i kosi Ciebie i innych ludzi z prędkością 100km/h, bo mu się wydawało, że jak codzień może wypić sobie jedno...
nie demonizujmy. ja tez jestem przeciwnikiem picia zanim sie wsiadzie za kolko, ale bez przesady. jedno piwko, zarcie i picie czegos innego bezalkoholowego przez 4 godziny PO zmniejsza zawartosc alkoholu we krwi do poziomu nie wplywajacego na to jak sie prowadzi. nie wspomne o tym, ze w kraju, w ktorym najwiecej ludzi chleje, a potem jedzie mamy jeden z najnizszych dopuszczalnych poziomow promili alkoholu we krwi. absurd.
kurbat - nie woze ludzi po pijaku. sam rowniez tak nie jezdze. kiedys mialem takie podejscie jak wy. zmienilo mi sie. ot co.

-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
jak zwykle goraca dyskusja...
...i jka zwykle nie zrozumiano o co chodzi markosowi...
...markos czasm piszesz tak prosto ze az ludzi stresujesz bo nie kumaja...
ludzie on nie jezdzi po pijaku...jedno piwo do tego plus 4 godzinki i jestes czysty....
jedno rownoznaczne drugiemu...
w link nie klikam....jem
...i jka zwykle nie zrozumiano o co chodzi markosowi...
...markos czasm piszesz tak prosto ze az ludzi stresujesz bo nie kumaja...
ludzie on nie jezdzi po pijaku...jedno piwo do tego plus 4 godzinki i jestes czysty....
jedno rownoznaczne drugiemu...
w link nie klikam....jem
corsa A & Audi S3

-
Kurbat
- Weteran
- Kontakt:
czy ja napisalem,że wozisz, alobe ze mysle ze wozisz??? :0 :0 :0 skąd Ty to wziołeś ?? na odwrót napisałem,że robie podobnie jak Ty - czekam po piwku!!markos pisze:chodzi mi przede wszystkim o to, ze po jednym piwku takich rzeczy sie nie robi niezaleznie od tego jakim sie jest idiota.Bronek_84 pisze:...a tu nagle jakiś pajac, który wcześniej wypił piwko wjeżdża na chodnik i kosi Ciebie i innych ludzi z prędkością 100km/h, bo mu się wydawało, że jak codzień może wypić sobie jedno...
nie demonizujmy. ja tez jestem przeciwnikiem picia zanim sie wsiadzie za kolko, ale bez przesady. jedno piwko, zarcie i picie czegos innego bezalkoholowego przez 4 godziny PO zmniejsza zawartosc alkoholu we krwi do poziomu nie wplywajacego na to jak sie prowadzi. nie wspomne o tym, ze w kraju, w ktorym najwiecej ludzi chleje, a potem jedzie mamy jeden z najnizszych dopuszczalnych poziomow promili alkoholu we krwi. absurd.
kurbat - nie woze ludzi po pijaku. sam rowniez tak nie jezdze. kiedys mialem takie podejscie jak wy. zmienilo mi sie. ot co
jeszcze mnie nie pojeb... żeby wozić alo żeby oskarżać Ciebie czy kogokolwiek tutaj o to.
Ostatnio zmieniony 26 cze 2004, o 09:11 przez Kurbat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Nie rozumiem...!markos pisze: nie "jeszcze", a raczej "wcale". tak jak powiedzialem nie planuje tu zadnych zmian.
Myślisz, że takie rzeczy sie planuje???
Chyba nikt nie ma w planach, że komuś zrujnuje dzisiaj życie albo, że mu je odbierze... A wypadków jest całe mnóstwo... Ja właśnie dzisiaj ide na pogrzeb. To skłania do takich właśnie refleksji...
Może znów corsa...
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Myśle, że rozumię... I nic do tego nie mam. Jego zycie i życie innych w jego rękach na drodze. Jeśli wystarcza mu te 4 godziny po to ok. Wszystko gra...
I nie wiem dlaczego ten temat miałby być zamykany!!! Najwięcej wypadków zaraz po prędkości powodują pijani kierowcy!!!! Wiele osób bierze też różne leki! Zastanawiał się ktoś jaki one mają na niego wpływ?
I nie wiem dlaczego ten temat miałby być zamykany!!! Najwięcej wypadków zaraz po prędkości powodują pijani kierowcy!!!! Wiele osób bierze też różne leki! Zastanawiał się ktoś jaki one mają na niego wpływ?
Może znów corsa...
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Kontakt:
jednemu sie nie zdazyla, 5 innym tak. jeden spali piwo w 3 godziny, a inny maly, nieruchliwey w 8 godzin. mnie sie zdazylo wypic piwo i jechac i czekalem 4, 5 a moze 3 godziny. mozecie mnie zjebac, ale to nie wystarczy...... nie no ostatnie zdanie to zart, ale dyskusja do niczego nie doprowadzi bo kazdy ma swoje racje. jak pijesz(!!ktokolwiek, nie zwaracm sie do konkretnej osoby!! )cala noc, przespisz sie 6 godzin w ciagu dnia, to czy myslisz ze alkohol wyparowal....?najlepiej zeby kazdy mial alkomacik i sie zbadal po melanzu, tyle ze to utopijne rozwiazanie....
wybaczcie ale uwazam, ta cala dyskusje za droge do nikad, jedynie jesli ktos zobaczyl historie tej dziewczyny to MOZE cos zrozumie, ale nie bedzie to kazdy-mowie o ogole a nie tylko o osobach piszacych na forum. tak wiec jesli ktos sie poczul dotkniety przeze mnie to SORY-nie palnowalem nic takiego
wybaczcie ale uwazam, ta cala dyskusje za droge do nikad, jedynie jesli ktos zobaczyl historie tej dziewczyny to MOZE cos zrozumie, ale nie bedzie to kazdy-mowie o ogole a nie tylko o osobach piszacych na forum. tak wiec jesli ktos sie poczul dotkniety przeze mnie to SORY-nie palnowalem nic takiego
- Aro
- Weteran
- Imię: Arek
naukowo potwierdzono że 0,5 litra piwa schodzi z 70kg zdrowego człowieka w 3-4 godziny!! Markos dokładnie napisał że wypije piwko i po 4-5 godzinkach spokojnie wsiada za kółko - a więc ma jeszcze zapas 
nie napisał że wsiada najebany bo przy takim postępowaniu na pewno wsiadał do samochodu trzeźwiutki
sam to kiedyś sprawdziłem - wypiłem browar a za trzy godziny z kawałkiem alkomat pokazał 0.0
nie napisał że wsiada najebany bo przy takim postępowaniu na pewno wsiadał do samochodu trzeźwiutki
sam to kiedyś sprawdziłem - wypiłem browar a za trzy godziny z kawałkiem alkomat pokazał 0.0
-
shreek
- Swój
- Kontakt:
a mi sie najbardziej podoba podejscie kubelta nie pije i nie musze rozmyslac nad tym czy moge juz jechac czy nie, i nie musze udawadniac ze pod 5h piwo mi zejdzie w co szczeze watpie bo po 3h po wypiciu piwa czlowiek jest najbardziej na fali .... wiec pozniej za 2 mu nie zejdzie,
a jak juz jest impreza i chce sie zabawic w taki sposob co mi sie zdarza raz na pare lat to korzystam z komunikacji miejskiej ..... i jest jeszcze fajniej podraznic swoim stanem babcie w tramwaju eehehehe!!!
a jak juz jest impreza i chce sie zabawic w taki sposob co mi sie zdarza raz na pare lat to korzystam z komunikacji miejskiej ..... i jest jeszcze fajniej podraznic swoim stanem babcie w tramwaju eehehehe!!!