OT - poczta polska - paczki SZKLO

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
qomo
Post Mistrz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

OT - poczta polska - paczki SZKLO

Post autor: qomo »

Mam do Was pytanko...moze ktos sie z tym zetknal(chociarz nie zycze tego nikomu - zwlaszcza jak czekasz na cos bez czego nie mozesz pracowac)ale od rzeczy...

kupilem przednia szybe od pana B. - coniekotrzy iwedza od kogo...

wszystko fajnie, atermiczna, fabrycznie zabarowiona, z paskiem na gorze...z tego roku co moja corsa...no iczekam...

...dzis przyszla paczka - oczywiscie pryiorytet - doplata w zwizku z tym ze jest to szklo - paczka oznaczona napisami: WARUNKI SPECJALNE; UWGA SZKOŁO...

...no ale coz...otwieram paczke i dupa szybe peknieta - nie zbita, poprsotu popekana...

...od razu telefon na pcozte i kazali mi z tmy przyjsc(dodam ze paczki do konca nie rozpakowalem - tylko odkleilem pierwsza warstwe i jak tylko zobaczylem pekniecia to powstrzymalem sie od dalszego otwierania)...

...poszedlem na poczte i wale do kontrolera...

napislem podanie o odszkodowanie. W podaniu zaznaczylem ze paczka byla dobrze zapokowana - szyba zabezpieczpna wata szklana, steropianem oraz dobrze zaklejona - o napisach juz wspominalem - teraz dodam ze byly widoczne)...

....teraz oczywiscie czekam i nadal nie moge pracowac...

i teraz ptanie do Was:

jak mysliscie sa szanse na zwrot kasy?? do gosica ktory mi to wyslal nie mam pretensji bo on napewno wyslal szybe dobra i odpowiednio zabezpieczona. Jesli ktos cos juz podobnego robil to prosze o jkaies rady co i jak...
corsa A & Audi S3
Obrazek
Awatar użytkownika
zgubek
Weteran
Kontakt:

Post autor: zgubek »

Powinienes dostac kase,Scotty wyslal Michalowi zderzak tylko DHL-em i tez doszedl pekniety to oddali pieniadze.
sprowadzony, serwisowany w ASO, BEZWYPADKOWY, zarejestrowany w Polsce, garażowany(temperatura w garażu 22 °C), przyjechał na kołach, użytkowany przez kobietę - prawnika jako piąte auto w rodzinie, nic nie puka nic nie stuka.Możliwość wysłania VIN na maila
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

zgubek pisze:Powinienes dostac kase,Scotty wyslal Michalowi zderzak tylko DHL-em i tez doszedl pekniety to oddali pieniadze.
no tak tylko ze ot dhl :oko: :grin:

a tu mammy PP - monopoliste :oko: - no moze przesadzilem :grin:
corsa A & Audi S3
Obrazek
Awatar użytkownika
zgubek
Weteran
Kontakt:

Post autor: zgubek »

Mysle ze to bez znaczenia,jak uszkodzili po drodze to musza oddac kase.
sprowadzony, serwisowany w ASO, BEZWYPADKOWY, zarejestrowany w Polsce, garażowany(temperatura w garażu 22 °C), przyjechał na kołach, użytkowany przez kobietę - prawnika jako piąte auto w rodzinie, nic nie puka nic nie stuka.Możliwość wysłania VIN na maila
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

poczta polska to jednak nie dhl, a ci pierwsi niewiele sie nauczyli od tych drugich..

no nic, mam nadzieje, ze dostaniesz kaske za szybe, bo troche glupio utopic pieniadze w cos, co w efekcie okazuje sie byc bezuzyteczne :-?
Obrazek
arts
Forum Master
Kontakt:

Post autor: arts »

pewnie dostaniesz kase ale moze to potrwac :-(
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

a byla taka ladna zieolna z paskiem i wogole :bardzozly: ...ehh no wiec zaczynam nowe poszukiwania
corsa A & Audi S3
Obrazek
Awatar użytkownika
czester 1
Weteran
Kontakt:

Re: OT - poczta polska - paczki SZKLO

Post autor: czester 1 »

qomo pisze:(dodam ze paczki do konca nie rozpakowalem - tylko odkleilem pierwsza warstwe i jak tylko zobaczylem pekniecia to powstrzymalem sie od dalszego otwierania)...
tej wersji się trzymaj to ci powinni kase oddać
Obrazek
Awatar użytkownika
wow
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: wow »

nie powinienes miec wiekszych problemow. jesli to byla przesylka wartosciowa, lub za pobraniem w miare szybko powinienes dostac zwrot kasy w wysokosci pobrania. takie doswiadczenia ma kumpel ktory duzo allegruje i kilka razy zaginela mu paczka lub wlasnie zostala uszkodzona.
c20rsa, czlowieku meeen!
_KWAS_
Świeżak
Kontakt:

Post autor: _KWAS_ »

poprostu współczuje :0
miejmy nadzieje ze ci oddają pieniadze
shreek
Swój
Kontakt:

Post autor: shreek »

no dzieki wystraszyliscie mnie
ja wlasnie wyslalem moja kierownice do goscia co ja kupil..... mam nadzieje ze sensor nie pierdyknie ani nie wyjebie poduszka np listonoszowi w twarz jej metalowa podstawa :0
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

dzieki za pocieszenie...czekam na zwropt kasy...ale jest prozba...rozejrzyjcie sie po okolicznych szrtoach czy nie ma nigdzie przedniej szyby...
corsa A & Audi S3
Obrazek
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

qomo pisze:dzieki za pocieszenie...czekam na zwropt kasy...
ja cie nie pociesz bo mi za pekniety wyswietlacz w minidisku nie oddali chociaz byl zapakowany dobrze, stwierdzili ze nadawca mogl go takiego wyslac a ja wiem ze tak nie bylo na 10000000% bo slala mi go ciotka z Wawy jak go po wakacjach u niej zapomnialem. Ale zycze powodzenia
..::CTM#117::..
shreek
Swój
Kontakt:

Post autor: shreek »

moze w tym tyg bede w n-H (dzielnica kraka) to tam jest szrot to popatrze
jak cos do jakiej kwoty cie interesuje?
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

shreek pisze:moze w tym tyg bede w n-H (dzielnica kraka) to tam jest szrot to popatrze
jak cos do jakiej kwoty cie interesuje?
80 zl - powyzej jak dojdzie wysylka to juz sie nie oplaca....

....tak wiem moge kupic polska szybe za 170zl ale nie chce - bo to tandeta...jest ciensza niz orginal i podobno bardziej sie rysuje i jest ,mniej elastyczna - a nie kupie badziewia do samochodu z tak twardym zawieszeniem

Budzio pisze:
qomo pisze:dzieki za pocieszenie...czekam na zwropt kasy...
ja cie nie pociesz bo mi za pekniety wyswietlacz w minidisku nie oddali chociaz byl zapakowany dobrze, stwierdzili ze nadawca mogl go takiego wyslac a ja wiem ze tak nie bylo na 10000000% bo slala mi go ciotka z Wawy jak go po wakacjach u niej zapomnialem. Ale zycze powodzenia
rozmawailem dzis z nadawca i wrazie czego on ma mi pomoc tnz zwtrocic sie do swojej poczty...NIE DAM ZAWYGRANA - bo kto mi znajdzie taka ladna szybe z orginalnym paskiem?????
corsa A & Audi S3
Obrazek
Dziadek_Corsarz
Nowy
Kontakt:

Post autor: Dziadek_Corsarz »

shreek pisze:no dzieki wystraszyliscie mnie
ja wlasnie wyslalem moja kierownice do goscia co ja kupil..... mam nadzieje ze sensor nie pierdyknie ani nie wyjebie poduszka np listonoszowi w twarz jej metalowa podstawa :0
Jak usłyszymy w wiadomościach o wysadzeniu poczty to już wiemy że to nie sprawka terrorystów czy mafii
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

qomo pisze:
....tak wiem moge kupic polska szybe za 170zl ale nie chce - bo to tandeta...jest ciensza niz orginal i podobno bardziej sie rysuje i jest ,mniej elastyczna - a nie kupie badziewia do samochodu z tak twardym zawieszeniem

to prawda ze polski zamiennik to shit,ja mam taka,rysuje sie jak cholera i jest ciensza,szukaj uzywki oryginalnej
Obrazek
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”