Jakie amortyzatory wybrać?
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
mts bilstein to ten pan zdaje sie.dajcie chlopakiowi namiar na nieho bo on pewnie nie wie o kim mowimy.
czy to mavena byla przedstawicielem spaxa na polske?
czy to mavena byla przedstawicielem spaxa na polske?
Ostatnio zmieniony 24 lip 2004, o 19:45 przez Porszak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Corstek
- Nowy
- Imię: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
1550 +wysylka z 30zl. Pan jest szybki, to trzeba tez dodac.!markos pisze:fakt! z tego co pamietam koszt b6/8 do corsy to ok 1800pln, poprawcie mnie, jesli cos pokrecilem..wow pisze:jesli masz problem z budzetem to mts bilstein bedzie ci przyjacielem
btw. u tego pana mozna tez zamowic b16 :)17
http://www.mtsbilstein.pl/
Zamowilem od niego tylne amorki i przyszly elegancko, wszystko sie zgadzalo. Mam nadzieje ze to nie jakies starsze egzemplaze czy cos, zawsze mam jakies takie mysli dziwne.
Da sie jakos sprawdzic date produkcji? Na amorku przed wyrytym numerem katalogowym jest 1604 - moze to tak jak na oponach
Czytalem wlasnie fajny opis B6 na stronie bilsteina - wilk w owczej skorze.
A jak sadzicie, co zrobic z takim fantem, ze bilsteinow sprintow B8 NIE MA do corsy? Mozna je przerobic do w zerkopolu?
B x14sz
-
TS
- Świeżak
- Kontakt:
Kupiłem SACHS ADVANTAGE po 170 PLN/szt., 2 lata gwarancji.Corstek pisze: Nie doczytalem, ze olejowe, ale skoro sa tylko troche tansze od sachsow, to te sachsy napewno nie sa advantage tylko jakies touring czy cos w kazdym badz razie tez olejowe.
Ja tam nic specjalnego w tych sachsach advantagach nie widzialem.
W tym wyborze to po prostu nie bierz monroe, delphi, a reszta to juz totalnie bez roznicy.
Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam
TS (X10XE)
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
Bedziesz napewno zadowolony!TS pisze:Kupiłem SACHS ADVANTAGE po 170 PLN/szt., 2 lata gwarancji.Corstek pisze: Nie doczytalem, ze olejowe, ale skoro sa tylko troche tansze od sachsow, to te sachsy napewno nie sa advantage tylko jakies touring czy cos w kazdym badz razie tez olejowe.
Ja tam nic specjalnego w tych sachsach advantagach nie widzialem.
W tym wyborze to po prostu nie bierz monroe, delphi, a reszta to juz totalnie bez roznicy.
Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc.
Pozdrawiam
Pozdr
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
-
Corstek
- Nowy
- Imię: Tomek
- Kontakt:
W katalogu bilsteina do wszystkich cors A i B sa te same amory. Jak jest w serii nie wiem, ale nie sadze, zeby bawili sie w krotsze, moze w twardsze. Poprawcie mnie jak cos.Gobo pisze:A jakie amory są w Corsie Gsi .chyba jakieś krótsze ,nie ?
Wogole mial ktos w corsie te bilsteiny zolte?
Za jakis czas opisze jak sie jezdzi na b6 i seryjnych sprezynach, pozniej ewentualnie sprezyny od gsi, zeby bylo ciut nizej i twardziej, a jeszcze pozniej duzo pozniej moze jakies modyfikacje w zerkopolu, ale nie ma co skory na niedzwiedziu dzielic.
Z ciekawostek to np., ze toretycznie z polski wycofala sie firma sprowadzajaca bilsteina i np. tylnych amorow nigdzie nie maja, przednie maja z magazynow. Wszedzie tak mowia, ale pisze, ze toretycznie, bo gosc z trax'a z wroclawskiej mowil, ze to jakies zagmatwane jest i nie wiadomo co i jak, i sprawdzi, czy bedzie mial przednie amory mniejwiecej w cenie od mts'a.
Bylem, tez w asko i pytam sie ile za wymiane 4 amortyzatorow, silentblokow z przodu i z tylu, lozysk z przodu, sworzni, koncowek drazkow i to chyba wszystko, pan liczy i liczy i nagle 1070. Chyba nie lubia jak ma sie swoje czesci.
Na bemowie powiedzieli, ze w 300 sie zamkniemy.
B x14sz
- Porszak
- Support Team Leader

- Kontakt:
chlopaki pytanie za 100 punktow. czy typ amorka chodzi o Koni, musi byc wybity na goleni czy moze byc przyklejona naklejka. ja zamawialem typ SP20 czyli krotsze, 'zamiennikami' sa zwykle Sport. i teraz cyfry ktore mowia o tym do jakiego auta jest amorek sa wybite na goleni, ale to ze jest to wersja SP20 jest juz w formie naklejki tylko. wiec naklejka jest tylko naklejka ? bo amorki po rozciagnieciu nie sa krotsze od serii
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
wydaje mi się, że zamiennikami nazywamy takie amorki, które współpracują z seryjnym sprężynami, natomiast werja sport doskonale daje sobie radę z obniżonym zawieszeniem, po dokładniejsze informacje odsyłam na stronę KONI wszystko jest tam ładnie opisane łącznie z typem SP20, no może poza informacją o wybijaniu na goleniPorszak pisze:'zamiennikami' sa zwykle Sport
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Porszak
- Support Team Leader

- Kontakt:
dzwonilem do Fosabu lub Tomsona nie pamietam juz. mowili ze Sp20 sa do obnizenia max. 40mm natomiast SPD50 sa do gleby wiekszej niz 40mm. wg. nich tez Sport przeznaczone sa do seryjnych springow tyle za sa troche twardsze od Special i maja regulacje.
rozwin to prosze-=m&m=- pisze:no może poza informacją o wybijaniu na goleni
- Hiv
- Weteran
- Kontakt:
Znów odkopuje temat. Zastanawiam sie nad amorkami do siebie. Zauważyłem, że w GSi a zwwykłej wersji nie ma różnicy w długości. Jedyna różnica to GSi ma w środku gaz. Zwykłe są olejowe. A jaka jest różnica między sprężynami? Co do amorków kupię AL-KO albo BOGIE-SASCH(nikt nie ma ADWANTAGE...
). Ale jakie wybrać sprężynki? Najciekawsze to jakieś szwedzkie(zachwalane) po 125PLN za sztuke. W sumie nic innego w Bełchatowie nie mogę dostac....
Może znów corsa...
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
a jaki jest koszt takiej plyty??!markos pisze:nie jest POTRZEBNA, ale w wyjatkowych sytuacjach moze uratowac jakies graty pod samochodem.. zalezy jak jezdzisz.
plyte mozna dorobic w kazdym serwisie przygotowujacym samochody do rajdow, albo kupic w aso (satan pokazywal mi jakis czas temu oryginalna oslone pod silnik kupiona w aso - do corsy b).

- Porszak
- Support Team Leader

- Kontakt:
koszt jest chyba nieoplacalny w porownaniu do plyty zrobionej w jakim warsztacie, ktory sie na tym znakamiloooo pisze:a jaki jest koszt takiej plyty??!markos pisze:nie jest POTRZEBNA, ale w wyjatkowych sytuacjach moze uratowac jakies graty pod samochodem.. zalezy jak jezdzisz.
plyte mozna dorobic w kazdym serwisie przygotowujacym samochody do rajdow, albo kupic w aso (satan pokazywal mi jakis czas temu oryginalna oslone pod silnik kupiona w aso - do corsy b).
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
jutro zobacze po ile ja mam plyty...kamiloooo pisze:z gwintem bede probowal za jakis czasnarazie chce kupic zwykla zawieche bo smieszna jest jej cena,
(800zl)
nadal nie wiem ile moze kosztowac taka plyta dorobiona w jakims warsztacieczy wie to ktos moze
??
za 800zl zawiecha? co tam w niej masz? jakis kit?
corsa A & Audi S3