Dyno Day Poznań
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
kristo
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
A kto tu mówi, że ja wydech odprężyłem??shreek pisze: bo ja jak odpprezylem wydech to mi swirowalo auto... moment obrotowy mi zmalal chyba bo bylo strasznie mulowate....
Nie ma sprawy.UcHO pisze:kristo: gratulacje, zdradz jak mozesz co tam zrobiłes bo mamy takie same silniczki
Sam żałuje... ale gdybym wiedział...... może mi ten taśmex na przedniej szybie tyle dajeendo pisze:Zakladajac, ze mial fabryczna moc bo to strasznie duzy przyrost - 1/3 calej mocy! Szkoda, ze nie masz wykresu sprzed modyfikacji..

-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
Poważnie- jest przebudowany układ wydechowy z kwasówki do tego zrobiony całkowicie nowy układ dolotowy od przepustnicy + stożek omp (to co było widać w Modlinie) i coś nie tak jest z wtryskiem bo leje więcej beny. Do tego paliwko od shella i więcej grzechów nie pamietam
ROBIMY ZBIÓRKĘ NA DRUGI POMIAR
ROBIMY ZBIÓRKĘ NA DRUGI POMIAR

-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
Pomiar był robiony 3 razy- pierwszy pierwotny(obliczeniowy) i później dwa główne.pirat pisze:A czy oni nie zinterpretowali Ci tego wykresu? Powinni zauwazyc, ze jak jest poszarpany, to ze zle jest przypiete czy cos... z tego co Markos mowi, bo ja to zielony w tych sprawach
!markos pisze:kristo - to obciazeniowka czy inercja?[img]
Ja się tam nie znamJak to rozpoznać??
[/img]

- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
A jaka była różnica miedzy II a III pomiarem?kristo pisze:Pomiar był robiony 3 razy- pierwszy pierwotny(obliczeniowy) i później dwa główne.pirat pisze:A czy oni nie zinterpretowali Ci tego wykresu? Powinni zauwazyc, ze jak jest poszarpany, to ze zle jest przypiete czy cos... z tego co Markos mowi, bo ja to zielony w tych sprawach
-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
Zadzwoniłem do Wojtka (właściciela hamowni) i zgodził się na powowny weryfikacyjny pomiar.
Hamowaliśmy 3 razy- nie chce być inaczej 58psów. Tylko moment się nieznacznie różnił- w najgorszym 87,6 a najlepszy 89...
A to falowanie na końcu obr- prawdopodobnie od prawego koła.
@!markos-Jeżeli uda mi się zdobyć seryjny układ 12nz- specjalnie dla Ciebie shamuje auto żebyś miał porównanie. ok??
Hamowaliśmy 3 razy- nie chce być inaczej 58psów. Tylko moment się nieznacznie różnił- w najgorszym 87,6 a najlepszy 89...
A to falowanie na końcu obr- prawdopodobnie od prawego koła.
@!markos-Jeżeli uda mi się zdobyć seryjny układ 12nz- specjalnie dla Ciebie shamuje auto żebyś miał porównanie. ok??

-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
IMHO powod jest bardziej blachy i zostal tutaj juz wymieniony. Wine ponosi zle zamocowanie samochodu, ktory pod koniec skrzyni skakal sobie na rolkach. Nieraz widzialem podobne objawy.kristo pisze:Zeby się ich pozbyć muszę się dowiedzieć co nie tak jest z zawieszeniem.
Dodatkowo utwierdza mnie w przekonaniu budowa tej hamowni (wnioskuje ogladajac zamieszczone fotki) i brak kanalu pomiedzy rolkami. Zazwyczaj takowy jest i samochod jest rowniez przypinany od dolu, co uniemozliwia skakanie po rolkach. W tym przypadku jak tu nalezy pasy mocujace napiac wyjatkowo mocno.
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
tak wedlug mnie to sie bierze stad ze masz luzniejszy wydech, luzniejszy w sensie ze caly przelotowy, tak?bo czy srednice zmieniles nie wiem i stad ze masz luzniejszy dolot-bardzijej przepustowy powiedzmy.kristo pisze:Bo mnie cholernie ciekawi dlaczego moc wzrosła o 30% a moment jest prawie seryjny i podniósł się o 2 Nm????![]()
![]()
Jakieś pomysły??
ja w tym moim super silniku mam stozek na dolocie i przelotowy wydech z katalizatorem tylko on hamuje spaliny i auto na prawde zaczyna ciagnac od 4k obr. to takie moje zdanie i nie musi byc sluszne, ale moze
EDIT: moze nie wyrazilem sie najlepiej. byc moze przyczyna wzrostu tylko mocy jest zalezna od dlugosci dolotu, sprobuj pokombinowac;. chociaz w sumie wydluzenie dolotu powinno przeniesc moment nixej, ale ciekawe jak by to bylo u CIebie z cala charakterystyka. a moze poprostu tak juz jest ze zrobiles sobie silnik o charaktrystyce VTI i teraz na gorze nie jedziesz momentem tylko moca (jak honda)i tak juz musi byc
Ostatnio zmieniony 25 maja 2004, o 11:23 przez Porszak, łącznie zmieniany 2 razy.
-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
Samochód był mocno spięty (corsa wydłużyła się o całe 2 cmkubelt pisze: IMHO powod jest bardziej blachy i zostal tutaj juz wymieniony. Wine ponosi zle zamocowanie samochodu, ktory pod koniec skrzyni skakal sobie na rolkach. Nieraz widzialem podobne objawy.
Dodatkowo utwierdza mnie w przekonaniu budowa tej hamowni (wnioskuje ogladajac zamieszczone fotki) i brak kanalu pomiedzy rolkami. Zazwyczaj takowy jest i samochod jest rowniez przypinany od dolu, co uniemozliwia skakanie po rolkach. W tym przypadku jak tu nalezy pasy mocujace napiac wyjatkowo mocno.
Znowu jestem na rozdrożu- robić to co mam i tak podrasowane (bawić się głowicą)czy zaiwestować w seryjne x14xe które raczej zostanie seryjne...

- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
nie no pytanie o x14xe kompletnie nie na miejscu.. jesli mozesz kupic 1.4 za te pieniadze, o ktorych mowiles - to wybij sobie z glowy dlubanie tego starego trupa, z ktorego i tak nic nie wydusisz..
wolalbym miec seryjne, gladkie, elastyczne 90 koni i dosc krotka skrzynie, niz "wydlubane" 1.2, ktore ledwo wypluwa 60 koni. bez sensu
wolalbym miec seryjne, gladkie, elastyczne 90 koni i dosc krotka skrzynie, niz "wydlubane" 1.2, ktore ledwo wypluwa 60 koni. bez sensu

- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
nie mow hop... pamietaj, ze kazdy kolejny kon mechaniczny drozszy od poprzedniego... jak ja lubie jak ktos dopiero co zaczal dlubanie i mowi: ee, nastepne 20 koni to pryszcz. zrob - pogadamy jak "latwo" osiagnac te kolejne 20 koni. poza tym - do 90 koni z x14xe nadal brakuje 10kristo pisze:Wypluwa już teraz i to bez peoblemu. Więc porobić na 80 nie powinno stanowić problemu.
cos za cos. zycie to kwestia wyborow. podejmujemy je bezustannie.kristo pisze:Po drugie- jak zostane przy 1.2 to pojawie się w Miedziane a jak 1.4 to mogę pomarzyć....i tak całe wakacje z głowy...
nie pojedziesz na wakacje - bedziesz mial 1.4, pojedziesz, zostaniesz przy na sile kreconym 1.2. ja mysle, ze to nie jest seicento, w ktorym mozna z 45 koni zrobic 95 i samochod dalej bedzie nadawal sie do codziennego jezdzenia...[/code]