Zmiany na forum
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- sierak
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Zmiany na forum
W związku z ogólnych burdelem, bałaganem i lipną atmosferą na forum moja propozycją zaradzenia temu jest taka. Przerobienie forum w pewnym sensie w taki sposób aby były wydzielone fora na sprawy:
1. Techniczne - tuning w prawdziwym tego słowa znaczeniu i TYLKO TO
2. Tuning wizualny czy coś takiego - tu wszelkie białe zegary itp
3. Sprawy klubowe i forumowe czyli lepki i takie pierdy - tyubędziecie mogli zadawać pytanie typu: "Jak dodawać zdjęcia na forum, skąd lepki, i cała masa innych jeszcze pytań tego typu
4. Off topic - tu sie możecie wyzywać, bluzgać na siebie do woli a ja na to nie chce patrzeć
To jest moja propozycja, która zostanie przedyskutowana i jak podejmiemy decyzje to sprawy techniczne wejdą na tapetę bo chciałbym aby cała historia forum pozostała bo tworzyć ja na nowo to trochę nie ma sensu.
1. Techniczne - tuning w prawdziwym tego słowa znaczeniu i TYLKO TO
2. Tuning wizualny czy coś takiego - tu wszelkie białe zegary itp
3. Sprawy klubowe i forumowe czyli lepki i takie pierdy - tyubędziecie mogli zadawać pytanie typu: "Jak dodawać zdjęcia na forum, skąd lepki, i cała masa innych jeszcze pytań tego typu
4. Off topic - tu sie możecie wyzywać, bluzgać na siebie do woli a ja na to nie chce patrzeć
To jest moja propozycja, która zostanie przedyskutowana i jak podejmiemy decyzje to sprawy techniczne wejdą na tapetę bo chciałbym aby cała historia forum pozostała bo tworzyć ja na nowo to trochę nie ma sensu.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Re: Zmiany na forum
sierak, a po co historia? przeciez i tak nikt nie korzysta z "szukaj" i w kolko padaja te same pytaniasierak pisze:...chciałbym aby cała historia forum pozostała...
a wracajac do pomyslow.. wszystko ok, mam nadzieje, ze bedzie jakos dzialac.. chociaz daje sobie glowe uciac, ze niektorzy pozostana niereformowalni (albo pojawia sie nowi) i beda zdarzaly sie sytuacje, ze ktos pusci temat nie w tym dziale co trzeba, bo costam, ew. zapyta o cos po raz siodmy.. no nic, ja w kazdym razie jestem za podzialem forum, moze to troche rozjasni sprawy.

- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Re: Zmiany na forum
@sierak oczywiście popieram, ale nie wim czy na tuning.info.pl jest coś takiego możniwe -> zmana forum
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
To jest moja propozycja, wydaje mi się, że sensowna. Wiem, że już kiedyś były jakieś przymiarki do tego ale plan upadl i nie pamiętam z jakiego powodu. Pogadam z Prezesem i się dowiem.
Jak macie jakieś inne pomysły co zrobić żeby ten żenujący i hańbiący nasz klub burdel przerwać to jestem otwarty na propozycje. Bo mi się juz powoli kończy cierpliwość a starałem się jak mogłem.
Jak macie jakieś inne pomysły co zrobić żeby ten żenujący i hańbiący nasz klub burdel przerwać to jestem otwarty na propozycje. Bo mi się juz powoli kończy cierpliwość a starałem się jak mogłem.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
raaany
zostawic was na 3 dni swiat a takiego burdelu narobicie, wczytalem sie w to co tam naklepane... totalnie bezsensu.
rozdzielenie forum - ja jestem przeciw, bedzie niewygodnie czytac, moderowac i pilnowac a i tak beda tematy pomieszane.
moze trzeba zebym bardziej ostro zaczal moderowac? do tej pory przyznam bylem dosyc poblazliwy bo uwazam ze klub i forum nie musi byc tylko o corsie i corsie, czasem mozna zapodac temacik nie zwiazany i chyba nikomu to nie zrobi krzywdy. ale moze powinienem zmienic podejscie?
hmm.
w kazdym razie nie podoba mi sie to co sie tu stalo przez swieta.
zostawic was na 3 dni swiat a takiego burdelu narobicie, wczytalem sie w to co tam naklepane... totalnie bezsensu.
rozdzielenie forum - ja jestem przeciw, bedzie niewygodnie czytac, moderowac i pilnowac a i tak beda tematy pomieszane.
moze trzeba zebym bardziej ostro zaczal moderowac? do tej pory przyznam bylem dosyc poblazliwy bo uwazam ze klub i forum nie musi byc tylko o corsie i corsie, czasem mozna zapodac temacik nie zwiazany i chyba nikomu to nie zrobi krzywdy. ale moze powinienem zmienic podejscie?
hmm.
w kazdym razie nie podoba mi sie to co sie tu stalo przez swieta.
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
STOP Ciotom Drogowym
-
Bzyku
- Świeżak
- Kontakt:
Rozumiem że zdajecie sobie sprawe z tego że potrzeba jest założyć nowe forum gdzieś w jakimś serwisie, najlepiej płatnym bo te free róznie działają (oczywiscię jeśli chcecie mieć tak jak Vectra-Unlimited). Nie mogę doradzać co lepsze bo nawet nie jestem w CTM
ale wszytsko to dodatkowe koszta jak ma być dobrze. Co do tego forum moderator raczej nie założy wam podfor.
Opel Vectra A 1.8i 8V
Vectra Unlimited #009
Vectra Unlimited #009
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
chcialem tylko dodac ze od dzisiaj kazdy temat z prywatnymi wycieczkami na kogos bedzie natychmiast blokowany
nie lubisz kogos? nawrzucaj mu na pw, gg, wyslij tysiac mejli, zapisz go na listy dyskusyjne ale zalatwiaj to poza forum.

nie lubisz kogos? nawrzucaj mu na pw, gg, wyslij tysiac mejli, zapisz go na listy dyskusyjne ale zalatwiaj to poza forum.
STOP Ciotom Drogowym
STOP Ciotom Drogowym
- czester 1
- Weteran
- Kontakt:
ale się narobiło :0 :0 :0 :0 :0
A co do propozycji sieraka to myśle tak:
spróbować można jak nie wypali to chyba bedzie można wrócić do stanu pierwotnego.Tylko co bedzie jak ktoś nowy wkleji temat nie tam gdzie ma być jego miejsce - tak jak zawsze zostanie niekulturanie zblukany.
Moim zdaniem na forum więcej kultury, szacunku do nowych, nie komentowania tematów które go nie interesują a wszystko będzie ok. pozdro
A co do propozycji sieraka to myśle tak:
spróbować można jak nie wypali to chyba bedzie można wrócić do stanu pierwotnego.Tylko co bedzie jak ktoś nowy wkleji temat nie tam gdzie ma być jego miejsce - tak jak zawsze zostanie niekulturanie zblukany.
Moim zdaniem na forum więcej kultury, szacunku do nowych, nie komentowania tematów które go nie interesują a wszystko będzie ok. pozdro
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Witam !
Kiedys byl juz taki pomysl, ale wtedy zareagowalismy, by to zostawiac jak jest. po wydarzeniach z ostatnich swiat jestem pewien, ze potrzebne sa zmiany.
Czy potrzebne jest na nowe forum? Ciekawie byloby podzielic wszystkie tematy na dzialy, ale tu musza okreslic sie moderatorzy, czy poradza sobie ( wsensie znajda tyle czasu), by pilnowac porzadku na forum.
Uwazam, ze potrzebne sa bany dla niesubordynowanych uzytkownikow, bo jesli upomnienia nie przynosza efektu, nalezy karac.
Tylko szkoda by bylo, gdyby cale archiwum zniknelo. Ja tam zagladam Markos
Moze jednak pomysl z przyklejeniem regulaminu nie byl taki zly. Kazdy przeczyta co wolno a czego nie i jak dostanie bana, to bedzie wiedzial za co.
Moja drobna uwaga do moderatorow, by przy blokowaniu tematu, nie chodzi o oczywiste tematy, gdzie szerzy sie chamstwo, ale kiedy ktos nowy zaklada temat, ktory byl juz walkowany, by pojawial sie komentarz, dlaczego topic zostal zablokowany. Bo moze poczatkujacy nie wiedza o funkcji Szukaj, czy jak.
pozdrawiam
Kiedys byl juz taki pomysl, ale wtedy zareagowalismy, by to zostawiac jak jest. po wydarzeniach z ostatnich swiat jestem pewien, ze potrzebne sa zmiany.
Czy potrzebne jest na nowe forum? Ciekawie byloby podzielic wszystkie tematy na dzialy, ale tu musza okreslic sie moderatorzy, czy poradza sobie ( wsensie znajda tyle czasu), by pilnowac porzadku na forum.
Uwazam, ze potrzebne sa bany dla niesubordynowanych uzytkownikow, bo jesli upomnienia nie przynosza efektu, nalezy karac.
Tylko szkoda by bylo, gdyby cale archiwum zniknelo. Ja tam zagladam Markos
Moze jednak pomysl z przyklejeniem regulaminu nie byl taki zly. Kazdy przeczyta co wolno a czego nie i jak dostanie bana, to bedzie wiedzial za co.
Moja drobna uwaga do moderatorow, by przy blokowaniu tematu, nie chodzi o oczywiste tematy, gdzie szerzy sie chamstwo, ale kiedy ktos nowy zaklada temat, ktory byl juz walkowany, by pojawial sie komentarz, dlaczego topic zostal zablokowany. Bo moze poczatkujacy nie wiedza o funkcji Szukaj, czy jak.
pozdrawiam
- =JUHol=
- Weteran
- Kontakt:
moze lepiej na dziendobry przykleic u gory temat typu PRZECZYTAJ ZANIM NAPISZESZ albo REGULAMIN FORUM itp...... i tam napisac ze felgi biale zegray itp podobne byly przerebiane 10000000 razy..... ze np. pisanie nowego topicu tylko wtedy gdy nie bylo wczesniej czegos takiego. jak ktos sie nie dostosuje to wtedy usuwac dane tematy/topici..... oczywiscie mozna tez zalozyc nowy system forum tylko dla ctm..... tez przyniesie to jakies rezultaty.... ale nas jest stosunkowo malo na forum zeby to tak rozdzielac...

-
shreek
- Swój
- Kontakt:
podobaja mi sie pomysly szczegolnie pirata i juhola ale w sumie sory nie powinienem sie wypowiadac poniewaz jestem wspolodpowiedzialny za to bydlo wiec chcialem jeszcze raz przeprosic wszystkich ktory bezposrednio obrazilem jak i rowniez tych ktorzy musieli to czytac i poczuli sie zniesmaczeni..... jeszcze raz sory
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
a mam takie pytanie. czy jedynym marzędziem moderatora jest zablokowanie danego postu, czy są też inne sposoby typu - wywalenie, lub usunięcie treści postu. szkoda jest czasem blokować temat, bo ktoś się chce "popisać" itp. a sam temat może jeszcze coś wnieść ciekawego.cyberpooh pisze:chcialem tylko dodac ze od dzisiaj kazdy temat z prywatnymi wycieczkami na kogos bedzie natychmiast blokowany
- Aro
- Weteran
- Imię: Arek
Jakieś bany za bluzganie na innych byłyby chyba dobrym rozwiązaniem
A jak ktoś wstawi temat który już był kiedyś przerabiany to chyba nie jest takie uciążliwe. Można niezorientowanych nakierować na: Menu==>Szukaj i zablokować (usunąć) temat
Z podziałem forum to chyba zbyt dużo niepotrzebnego pie......nia
Może jakaś sonda?
A jak ktoś wstawi temat który już był kiedyś przerabiany to chyba nie jest takie uciążliwe. Można niezorientowanych nakierować na: Menu==>Szukaj i zablokować (usunąć) temat
Z podziałem forum to chyba zbyt dużo niepotrzebnego pie......nia
Może jakaś sonda?
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
ja mysle, ze podzial to dobry pomysl bo produkujemy bardzo duzo tematow i zeby znalezc cos interesujacego nawet sprzed tygodnia to trzeba sie troche nameczyc.. Kwestia tylko czy moderatorzy wyrobia?cyberpooh pisze:rozdzielenie forum - ja jestem przeciw, bedzie niewygodnie czytac, moderowac i pilnowac a i tak beda tematy pomieszane.
moim zdaniem troche wiecej kultury ze strony uzytkownikow jest jedynym rozwiazaniem.. Nie mozesz blokowac wszystkiego jak popadnie bo to forum czyli miejsce do wypowiadania swoich opinii. Natomiast w ewidentnych przypadkach jestem za banami dla kogos kto nie potrafi sie opanowac.. I jeszcze to co wspomnial Pirat - jesli nowy topic jest zamykany to umiesccie info dlaczego bo dla nowych uzytkownikow nie musi to wcale byc jasne..cyberpooh pisze:moze trzeba zebym bardziej ostro zaczal moderowac?
Wogole apeluje do "starszyzny"

- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
A moja rada jest taka zeby zamiast robic dym, a potem ciagle przepraszac, pomyslec najpierw, ugryzc w jezyk i nic nie zaczynacshreek pisze:jestem wspolodpowiedzialny za to bydlo wiec chcialem jeszcze raz przeprosic wszystkich ktory bezposrednio obrazilem jak i rowniez tych ktorzy musieli to czytac i poczuli sie zniesmaczeni..... jeszcze raz sory

- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Jeszcze mi wpadł do głowy jeden pomysł...
Tu pytanie do fachowców, czy jeśli podzielilibyśmy forum na w/w działy, to czy Sprawy klubowe mogłyby być zabezpieczone oddzielnym hasłem? Tak, żeby dostęp do tego mieli tylko klubowicze.
Wtedy ludzie zaglądający nie musieliby być świadkami ostatnich wydarzeń, a kłócący się, pracowaliby tylko i wyłącznie na swoją opinię bez wpływu na wizerunek klubu...
pozdr
Tu pytanie do fachowców, czy jeśli podzielilibyśmy forum na w/w działy, to czy Sprawy klubowe mogłyby być zabezpieczone oddzielnym hasłem? Tak, żeby dostęp do tego mieli tylko klubowicze.
Wtedy ludzie zaglądający nie musieliby być świadkami ostatnich wydarzeń, a kłócący się, pracowaliby tylko i wyłącznie na swoją opinię bez wpływu na wizerunek klubu...
pozdr
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
da sie oczywiscie i w ten sposob to zrobic.AdamXXL pisze:a mam takie pytanie. czy jedynym marzędziem moderatora jest zablokowanie danego postu, czy są też inne sposoby typu - wywalenie, lub usunięcie treści postu. szkoda jest czasem blokować temat, bo ktoś się chce "popisać" itp. a sam temat może jeszcze coś wnieść ciekawego.cyberpooh pisze:chcialem tylko dodac ze od dzisiaj kazdy temat z prywatnymi wycieczkami na kogos bedzie natychmiast blokowany
ok postaram sie sprobowac tak
rowniez tak uwazam.endo pisze:moim zdaniem troche wiecej kultury ze strony uzytkownikow jest jedynym rozwiazaniem.. Nie mozesz blokowac wszystkiego jak popadnie bo to forum czyli miejsce do wypowiadania swoich opinii. Natomiast w ewidentnych przypadkach jestem za banami dla kogos kto nie potrafi sie opanowac.. I jeszcze to co wspomnial Pirat - jesli nowy topic jest zamykany to umiesccie info dlaczego bo dla nowych uzytkownikow nie musi to wcale byc jasne..
Wogole apeluje do "starszyzny" zeby mnie wulgarnie reagowala nawet na powtarzajace sie pytania bo wygladamy conajmniej na niegoscinnych wobec nowych userow
STOP Ciotom Drogowym
STOP Ciotom Drogowym
- Fifo
- Swój
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Z doswiadczeń z różnych forów dyskusyjnych wiem, ze podziały forum na rózne zagadnienia np. w sposób który zaproponował Sierak zdaja rezultat. Problem czy się tak da zrobic tutaj zostawmy Sierakowi, ale uwazam ze to dobra rzecz. Zobaczcie jak jest teraz. mamy 4 moderatowów (no może 3 bo Flip jest mniej aktywny
) i kazdy moderuje wg. własnego uznania. Jeden bardziej, drugi mniej rygorystycznie itd. Przy podziale np. na 4 rózne działy kazdy z osobna moderuje tylko na jednym podforum. Co za tym idzie, na podforum które jest jego działka panuja zasady takie jak sobie ustali, dział jest moderowany w jeden okreslony sposób, ponadto zdecydowanie łatwiej jest cos znaleźć i to nawet bez wykorzystania opcji "szukaj", na forum panuje większy ład. Kazdy z moderatorów ma mniej roboty, bo nie musi przegladac wszystkiego co na całym forum się pojawiło, tylko swoja działkę pod wzgledem moderowania a reszte wedle uznania. Do tego jak jakis temat pojawia się nie w tym dziale co potrzeba to moderator może go pk prostu przesunac na odpowiedni dział a tu gdzie się pierwotnie pojawił dac notke ze z takiego i takiego wzgledu temat został przesunięty. Przykład: Ktos na forum klubowym zapyta o cos związanego z mechaniką. Moderator przesuwa na stosowne podforum zostawiajac notke dlaczego. Tam drugi moderator, odpowiedzialny za podforum zajmujące się sparwami mechanicznymi decyduje czy temat juz był i nalezy go zablokowac czy nie. Jezeli nei to sprawa jasna i temat sie rozwija. Jezeli był to moderator pisze notke ze temat był wnikliwie poruszany i zamyka. Po sprawie, czysto, ładnie, bezbolesnie. Wierzcie mi ze zdaje egzamin.
P.S. Do wszystkich forumowiczów. Prosba taka, zeby jak ktos zakłada nowy temat to w jego "nagłówku" widocznym na forum jakos jasno sprecyzował czego dotyczy. Owszem większośc tak robi, ale czasami zdarzaja się tematy pt: Pytanie..., tudzież Mam problem..., trzeba wejsc na taki temat zeby się dowiedziec o co chodzi. A tak jak kogos nie interesuje zagadnienie a moze się juz po tytule zorientowac o co chodzi w temacie to zostawia taki temat i nie wchodzi na niego.
Dziękuje za uwage
P.S. Do wszystkich forumowiczów. Prosba taka, zeby jak ktos zakłada nowy temat to w jego "nagłówku" widocznym na forum jakos jasno sprecyzował czego dotyczy. Owszem większośc tak robi, ale czasami zdarzaja się tematy pt: Pytanie..., tudzież Mam problem..., trzeba wejsc na taki temat zeby się dowiedziec o co chodzi. A tak jak kogos nie interesuje zagadnienie a moze się juz po tytule zorientowac o co chodzi w temacie to zostawia taki temat i nie wchodzi na niego.
Dziękuje za uwage
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
-
Budzio
- Swój
- Kontakt:
Pomysl jak najbardziej trafny. Pelne poparcie z mojej strony. Patrzac na ostatnie wydazenia na tym forum poraz kolejny mowie czas na reformy!! Niech forum bedzie miejscem gdzie ludzie "chwala sie" nowymi modyfikacjami, wypytuja i szukaja pomocy, ale niech to bedzie rowniez miejsce gdzie poprostu rozmawiaja o roznych nie tylko tuningowych sprawach. Pamietajmy ze klub to nie tylko samochody to takze ludzie i sprawy ktore ich lacza a i czasem dziela.
..::CTM#117::..
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
pomysl dobry ale nie do zrealizowanie na tym forum...popatrzcie na inne podfora: jesli ktos ma podzial to ma forum na innnym serwerze(platnym a jak wygladaja platnosci to wszyscy wiedza wystarczy przyokniec sobie sprawe z domena)...nawet jesli bysmy zaplacili to wszystko zacznie sie od nowa...jak kto woli....na poczatek trzeba stworzyc regulamin i go przykeilic i poczekac powiedzmy 2-3 miesiace...
corsa A & Audi S3