Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Moje kondolencje
Tylko nie dokladnie rozumiem jak dokladnie przebiegal ten wypadek? Gosc wyjechal z lewej czy byl na sasiednim pasie? Opisz to doklaniej
szkoda tej Corsiawki, bo ładniutka była. Ale za zdjec nei wynika zeby cos strasznego jej bylo, takze najwazniejsze, ze Tobie nic nie jest (chyba-bo nic nie piszesz o obrazeniach)
osman14 pisze:satan czy w te wlasnie strone nie bylo kiedys wczeniej strzalu ??
No kiedyś był
MadMac pisze:Tylko nie dokladnie rozumiem jak dokladnie przebiegal ten wypadek? Gosc wyjechal z lewej czy byl na sasiednim pasie? Opisz to doklaniej
A o to i taki śmieszny rysónek
Ja miałem zielone a on czerwone. Niby ja musiałem mu udestępnić zjazd ze skrzyżowania ale nikt nie wiedział czy on jedzie prosto czy w lewo bo tak stał na środku, ro tu to tam.
Wspolczucie Satan . Cale szczescie nie jest tragicznie, wiec mam nadzieje, ze to przykre zdarzenie bedzie mialo tez pozytywne aspekty w kwestii new design
Ni ma kasy firma by kupić, więc będe się woził czasem Corollą TS. W przyszłym roku kupie samochód, i pewnie to będzie C GSi (bo za opla jest zniszka w PZU)
shreek pisze:ej no chwila koles miAL CZERWONE a piszesz ze po jego stronie jest prawo :0 co jest nie kapuje czegos to co od dzis moge rypac na czerwonym?`
Musiałem mu udostępnić zjazd ze skrzyżowania. Moja wina. Bywa
Co do Face liftingu to tak:
Nowa maska
Nowe klosze przód/tył
Nowe lusterka
Zawieszenie kompletne
Co do silnkia to zastanawiam się nad turbo.
znam już dwie ceny i się zastanawiam, radzę w róznych warsztatach,
a do Promotora to napewno nie pojade (bez urazy).
shreek pisze:ej no chwila koles miAL CZERWONE a piszesz ze po jego stronie jest prawo :0 co jest nie kapuje czegos to co od dzis moge rypac na czerwonym?`
byl za sygnalizacja i na skrzyzowaniu (tak to przynajmniej zrozumialem) - mial pierwszenstwo gdyz trzeba mu umozliwosc zjazd ze skrzyzowania.
EDIT: satan mnie ubiegl
satan pisze:Nowa maska
Nowe klosze przód/tył
Nowe lusterka
Zawieszenie kompletne
Co do silnkia to zastanawiam się nad turbo.
znam już dwie ceny i się zastanawiam, radzę w róznych warsztatach,
a do Promotora to napewno nie pojade (bez urazy).
ale firma nie ma kasy na t-sporta.. hehe..
jak zobacze to turbo to uwierze
szkoda, ze omijasz promotora, to oni w koncu popelnili combolota i potworna honde 1.5...
przy twojej jezdzie doradzimy ci madrze: kup 14".
15" rozwalisz w tempie takim, ze doskonale bedziesz pamietal date oraz cene ostatniego i przedostatniego prostowania..
proponuje jakies porzadne, mocne (drogie..) 14" z jakimis dobrymi(!!!) oponami.
felgi mam firmy brytyjskiej, a opony dunlop
felgi 6.5x15 et38, opony 195/50/15
Skoro do stylu jazdy nadaly by ci sie 14 to polecilbym ci takie felgi 6" i do tego oponki 185/60. Toretycznie bardziej pasuje 185/55, ale po pierwsze jest DUZO drozsza, a po drugie w corsach GSi tez byly 185/60, jest jeszcze po 3, dzis zmienilem na takie 185/60, z zimowek 165/70/13 (zamiennik wlasnie 185/55/14) i na letnich duzo lepiej sie jezdzi po dziurach, wiekszy komfort, pewnie przez wieksza srednica. Przyczepnosc tez jest mistrzowska i zaryzykuje stwierdzenie, ze na dobrych 185, moze byc lepsza niz na slabych 195, poza tym przyczepnosc to glownie amortyzatory i stabilizatory. Z felgami jest luz, ciezko je uszkodzic, nawet na duzych dziurach.
Corstek pisze:Skoro do stylu jazdy nadaly by ci sie 14 to polecilbym ci takie felgi 6" i do tego oponki 185/60. Toretycznie bardziej pasuje 185/55, ale po pierwsze jest DUZO drozsza, a po drugie w corsach GSi tez byly 185/60, jest jeszcze po 3, dzis zmienilem na takie 185/60, z zimowek 165/70/13 (zamiennik wlasnie 185/55/14) i na letnich duzo lepiej sie jezdzi po dziurach, wiekszy komfort, pewnie przez wieksza srednica. Przyczepnosc tez jest mistrzowska i zaryzykuje stwierdzenie, ze na dobrych 185, moze byc lepsza niz na slabych 195, poza tym przyczepnosc to glownie amortyzatory i stabilizatory. Z felgami jest luz, ciezko je uszkodzic, nawet na duzych dziurach.
185/60/14 to juz niezly balon a Satanowi zalezy na wygladzie :0 wiec radze wziasc kompromis miedzy wygladem a komfortem i zakupic 15 na gumce 195/50/15 .. a jesli umiesz sie pohamowac :0 od ostrej jazdy to 17 , ale do tego koniecznie mapa i radar na rozlokowanie dziur w Wawie, jak chcesz to moge pozyczyc hahah