OT Vat 22% na Net

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Budzio
Swój
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

OT Vat 22% na Net

Post autor: Budzio »

Temat zupelnie nie tuningowy ale mysle ze bardzo wazny wkoncu chodzi tu o nasza kase !!!!! senat mimo iz sejm obnizyl vat na net do 0% chce nam go podniesc do 22% kazdfy z nas powinien wyrazic swoj sprzecie mozecie to zrobic http://www.kp.pis.org.pl/aktualnosci/ko ... -03-05.htm
..::CTM#117::..
kubelt
Swój
Kontakt:

Re: OT Vat 22% na Net

Post autor: kubelt »

Budzio pisze:mimo iz sejm obnizyl vat na net do 0%
A przypadkiem nie zwolnil z VAT`u? Bo to jest roznica.
Fillip
Swój
Kontakt:

Post autor: Fillip »

Zwolnil, zwolnil, tylko, ze juz UE protestuje, bo jest to lamanie prawa europejskiego.
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
kubelt
Swój
Kontakt:

I bardzo dobrze, bo gorzej bysmy wyszli na zwolnieniu z podatku, niz na 22% podatku. Z dwojga zlego te 22% jest lepsze. Oczywiscie 0% byloby najlepsze, ale takiej stawki juz nie ma.
kubelt
Swój
Kontakt:

Tja... Sejm zniosl VAT na internet... ciekawe, kiedy TPSA podniesie ceny. A mialem cicha nadzieje, ze skoro nie moze zostac ten 7% podatek, to chociaz 22% narzuca... co ja sobie myslalem :D
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

Może nie podniosą stawki podstawowej. Tu by było skurwysynstwo juz. Nie moga sobie odliczyc VATu to podniasa cene podstawowa i na jedno wyjda. o chyba ze na jedno wyjdzie tez zwyklym uzytkownikom, to pol biedy. Mam nadzieje, ze jak wejdziemy do Unii, to na polskim rynku pojawi sie na tyle silny operator, ktory bedzie w stanie konkurowac z TPSA. Wtedy na pewno ceny na internet spadna.
pozdrawiam
kubelt
Swój
Kontakt:

Pirat - wlasnie o to chodzi, ze podniosa ceny. Tpsa juz zapowiedziala, ze skoro nie moga odliczyc VAT`u to gdzies musza nadrobic te pieniadze. Paranoja.
Bronek_84
Nowy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Bronek_84 »

To że VAT na net jest czy nie ma to nic nie zmieni oprócz naszych portweli :( powiem coś nie związanego z tematem, pomyślcie lepiej co się dzieje z podatkami zawartymi w paliwie- czy nasze drogi wyglądają jak w Niemczech czy jak w Iraku po bombardowaniu... Nie wiem jaki nawierzchnie macie Wy w Waszych miastach bo w Tarnowie to wygląda jak z tym bombardowaniem w iraku...
Nie zbadane są pokłady ludzkiej wyobraźni® :-D
kubelt
Swój
Kontakt:

Bronek_84 pisze:To że VAT na net jest czy nie ma to nic nie zmieni
oprócz naszych portweli :(
Hmm, a ja myslalem, ze wlasnie o to chodzi :D
Bronek_84 pisze:powiem coś nie związanego z tematem, pomyślcie lepiej co się dzieje z podatkami zawartymi w paliwie-
Wsadzasz kij w mrowisko :D
Bronek_84
Nowy
Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kontakt:

Post autor: Bronek_84 »

Wiesz nie można przymykać oczu na to jak nas rząd okrada "w biały dzień na środku ulicy w tłumie przechodniów" bo tak to 3ba nazwać, nie wiem jak twój portwel się miewa bo mój jest cieniutki jak nić babiego lata i strasznie mnie to wkórwia jak jade na stację i tankuje za te cięzkie dla mnie 30 zł (tak to dla mnie jest nie mala kasa) wiedząc ze tak na prawde do mojego baku trafia tylko jakieś 15 zł bo reszta została mi skradziona. Jest powiedzenie: "nie da się uniknąć śmierci i podatków" ale bez przesady ileż można...
Nie zbadane są pokłady ludzkiej wyobraźni® :-D
Budzio
Swój
Kontakt:

Post autor: Budzio »

Bronek_84 pisze:Wiesz nie można przymykać oczu na to jak nas rząd okrada "w biały dzień na środku ulicy w tłumie przechodniów" bo tak to 3ba nazwać, nie wiem jak twój portwel się miewa bo mój jest cieniutki jak nić babiego lata i strasznie mnie to wkórwia jak jade na stację i tankuje za te cięzkie dla mnie 30 zł (tak to dla mnie jest nie mala kasa) wiedząc ze tak na prawde do mojego baku trafia tylko jakieś 15 zł bo reszta została mi skradziona. Jest powiedzenie: "nie da się uniknąć śmierci i podatków" ale bez przesady ileż można...

Hehe nic nowego chyba wiekrzosc z nas tak ma ale najlatwiej jest narzekac a trudniej cos z tym zrobic ale co ??? :-(
..::CTM#117::..
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

czeka nas Argentyna...juz teraz nasza gospodarka jest w duzo gorszej sytuacji niz ich dlugo przed tym co dzieje sie teraz...
corsa A & Audi S3
Obrazek
kubelt
Swój
Kontakt:

qomo pisze:czeka nas Argentyna...juz teraz nasza gospodarka jest w duzo gorszej sytuacji niz ich dlugo przed tym co dzieje sie teraz...
Czytalem ostatnio na ten temat, ze wlasnie taki jest pozorny obraz, spowodowany ciaglymi skandalami, kradziezami skargami niezadowolonych obywateli. W rzeczywistosci gospodarka zaczyna sie powoli odbijac od dna - ale ten stan sie na pewno zmieni na odwrotny, jesli do wladzy dojdzie np. Lepper. Aha, gwoli scislosci - ten wzrost nie jest zasluga naszego rzadu, tylko Malych i Srednich Przedsiebiorstw.
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

Nie chodzi tylko o samego LEppera ktory nie robi nic poza sianem zmanetu...jesli nie zmieni sie polityka dotychczasowego rzadu i do wladzy nie dojdzie ktos kto naprawe chce cos zorbic(mowie o grupie) to pograzymy sie jeszcze bardziej...BTW sam osobiscie jhestem za wstapieniem do UE ale boje sie 1 Maja...
corsa A & Audi S3
Obrazek
kubelt
Swój
Kontakt:

A wiesz co jest najgorsze? IMHO oczywiscie... ze nie ma na widnokregu nikogo, kto by niosl ze soba "powiew optymizmu"... :(
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

kubelt pisze:A wiesz co jest najgorsze? IMHO oczywiscie... ze nie ma na widnokregu nikogo, kto by niosl ze soba "powiew optymizmu"... :(
Sad true.. :-( Wszyscy chca sie tylko dorwac do koryta.. :bardzozly:
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”