OT>> poszukuję PowerPoint Access <<OT

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

OT>> poszukuję PowerPoint Access <<OT

Post autor: AdamXXL »

sorki za umieszczanie tego tutaj, ale może ktoś ma coś.
poznałem temat swojej pracy dyplomowej i muszę ostro zabrać się do pracy.
Poszykuje prezentacji w PowerPoincie na dowolny temat, byle były jakieś tabelki, wykresy itp. rzeczy które prezentyją dane.

mam za zadanie opracowanie dynamicznej prezentacji, która będzie opierać się na danych jakie wprowadzę za pomocą accessa.

Jeśli ma ktoś coś z tym związane, lub wie gdzie znaleść to proszę o maila na adamxxl@poczta.onet.pl
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

Post autor: cyberpooh »

eee powerpoint i access to dwie zupelnie rozne rzeczy
nie rozumiem czego potrzebujesz :)
Post powered by E46 150KM 330Nm :D Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe

STOP Ciotom Drogowym
WujkO
Nowy
Kontakt:

Post autor: WujkO »

Adam , doprecyzuj zapytanie bo i ja błądze
Moze chodziło Ci o prezentacje w Powerpoincie odnosnie wprowadzania danych w Accesie i tyum podobnych operacji ... ??
pozdrawiam

Ł.W.

Golf III, 1.4i
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

a moze zeby z bazy w accessie robil rezentacje w powerpointcie :)

STOP Ciotom Drogowym
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

cyberpooh pisze:a moze zeby z bazy w accessie robil rezentacje w powerpointcie :)
właśnie coś takiego :) . Mam stworzyć prezentacje która będzie prezentowała wykresy tabele itp. rzeczy na podstawie danych, które wprowadzę przez mały program w accesie do jakieś tam tabeli. Trochę to zamieszane, ale chodzi o stwożenie powiązania między tymi programami na poziomie proceduralnym. aby mieć możliwość za pomocą stworzonej kwerendy zmiane danych w prezentacji. Np. prezentacja pokazująca obroty, sprzedaż czy rozwój firmy w danym roku, nie ma być twożona od nowa co roku czy co miesiąc ale na bieżąco wpisując/edytując dane w jakiś tam tabelach mieć możliwość generacji/przetworzenia prezentacji na aktualną.

Zadowole się wszystkim, nawet jak pisałem prezentacją na dowolny temat aby miała/przedstawiała jakieś wyniki (zawsze to prościej niż samemu coś wymyślać :oko: )
kubelt
Swój
Kontakt:

Post autor: kubelt »

Adam - chyba zadasz rzeczy niemozliwych. Chyba, ze masz pewnosc, ze takie polaczenie jest mozliwe, wtedy sie wycofuje. Ja problem rozwiazywalem tak: eksport do excella, tam zadanie stworzenia wykresu (troche mozliwosci "wykresowych" tam masz, chyba najwiecej z calego pakietu office) a nastepnie ten wykres jako jpg albo gip wstawialem do prezentacji. Calosc trwa szybciutko, ale w pelni zautomatyzowac mi sie nie udalo.
kubelt
Swój
Kontakt:

Nie, jest jeszcze krotsza droga. Eksport albo wrecz copy tabeli accessa bezposrednio do przygotowanej tabeli w powerpoincie.
Awatar użytkownika
marog
Nowy
Kontakt:

Post autor: marog »

projekt ciekawy ale jak dla mnie slabo przydatny do czego kolwiek
Co do mozliwosci zrobienia tego to na pewno sa - to sa programy microsoftu ktore maja wbudowane Visual Basica wiec wszystko powinno byc mozliwe. Sam nie spotkalem sie z czyms w power point napisanym w visual'u ale poszukaj na stronach zwiazanych z tym jezykiem - oprocz tego zawsze mozesz sobie nagrac jakies makro i sam dojsc co jest odpowiedzialne za co
Obrazek
--------
Pozdrawiam
Marog
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

kubelt pisze:Nie, jest jeszcze krotsza droga. Eksport albo wrecz copy tabeli accessa bezposrednio do przygotowanej tabeli w powerpoincie.
jeśli możesz podać jakieś źródło książka/strona/napisać lub wysłać na maila to będę wdzięczny. Mam już pewne przykłady ale chcę zgromadzić ile się da, przed pisaniem programu i publikacji.

na PWR nie ma rzeczy niemożliwych, na jednym z projektów trzeba było stwożyć własny kod asemblera pod wybraną architekture (przez siebie zaproponowaną) i na tym wykonać 3 proste programy :-? mam to już za sobą :-P
kubelt
Swój
Kontakt:

Poszlo na priv
Awatar użytkownika
cyberpooh
Weteran
Kontakt:

napewno cos w kierunku visual basica i odbc sie da, jak znajde konkretny przyklad dam znac.

STOP Ciotom Drogowym
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”