[OT] czesci uzywane, szroty - gdzie w Warszawie?
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
kubelt
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
[OT] czesci uzywane, szroty - gdzie w Warszawie?
Witam
Moze bedziecie w stanie mi cos poradzic. Postanowilem w koncu zalatwic wszystkie sprawy techniczne z passatem, wstawilem go dzis rano do warsztatu i jak narazie koszt naprawy wszystkiego wynosi okolo 8000 zl :0 Suma jest oczywiscie nie do zaakceptowania. Wszystkiemu winny jest sterownik ABSu, ktory padl. Wyjsciem z sytuacji byloby znalezienie uzywanego odpowiednika. Passatow na drogach sporo, tak wiec rozpatrujac to pod katem statystycznym powinno byc tez troche powypadkowych egzemplarzy. Urzadzalby mnie jakis z cala komora silnika (wiem, nie bedzie tak latwo), ale moj juz w tym problem, zeby go znalezc. Poradzcie tylko, gdzie szukac zlomow na terenie Wawy i okolic, albo innych zrodel czesci uzywanych.
Moze bedziecie w stanie mi cos poradzic. Postanowilem w koncu zalatwic wszystkie sprawy techniczne z passatem, wstawilem go dzis rano do warsztatu i jak narazie koszt naprawy wszystkiego wynosi okolo 8000 zl :0 Suma jest oczywiscie nie do zaakceptowania. Wszystkiemu winny jest sterownik ABSu, ktory padl. Wyjsciem z sytuacji byloby znalezienie uzywanego odpowiednika. Passatow na drogach sporo, tak wiec rozpatrujac to pod katem statystycznym powinno byc tez troche powypadkowych egzemplarzy. Urzadzalby mnie jakis z cala komora silnika (wiem, nie bedzie tak latwo), ale moj juz w tym problem, zeby go znalezc. Poradzcie tylko, gdzie szukac zlomow na terenie Wawy i okolic, albo innych zrodel czesci uzywanych.
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
auto-atol na trasie poznanskiej, auto-kasacja na strazackiej ale nie wiem czy cos rozsadnego tam bedzie. sa firmy ktore sie specjalizuja w roznych markach i jesli chodzi o opla to super miejscowki znam. najczesciej jest tak, ze te firmy na slomczynie regularnie sprzedaja. mozesz tam podjechac, zlapac kontakt i potem juz sie ustawiac na telefon. jeszcze jest gielda samochodowa (gazeta).
c20rsa, czlowieku meeen!
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
Nie znalem tej stronki, mistrzowska jestcyberpooh pisze:http://www.bhmd.com.pl
oni maja ja w ofercie i w normalnej cenie tez.
EDIT: pospieszylem sie z ocena, same "baza w przygotowaniu"
Ostatnio zmieniony 29 sty 2004, o 13:58 przez kubelt, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
Udalo mi sie cos znalezc w Lodzi, zobaczymy czy bedzie pasowalo.
Tak z innej bajki, odbierajac samochod widzialem, jak chlopcy wpychali na podnosnik Audi A6 quattro, jakas Vka. Okazalo sie, ze wlasciciel "uderzyl w cos mocno" i to zignorowal a pozniej zignorowal rowniez czerwona lampke na desce. Dzieki temu uderzeniu aluminiowa miska olejowa poszla w cholere a za nia dosyc szybko caly olej. Skutki mozecie zobie wyobrazic. W tym silniku producent nie przewidzial szlifowania walu tak wiec sam wal w ASO jakies 7 tys zl. Niezly sposob na remont silnika za gruba kase
Nie ignorowac czerwonej lampki, prawde wam powie
Tak z innej bajki, odbierajac samochod widzialem, jak chlopcy wpychali na podnosnik Audi A6 quattro, jakas Vka. Okazalo sie, ze wlasciciel "uderzyl w cos mocno" i to zignorowal a pozniej zignorowal rowniez czerwona lampke na desce. Dzieki temu uderzeniu aluminiowa miska olejowa poszla w cholere a za nia dosyc szybko caly olej. Skutki mozecie zobie wyobrazic. W tym silniku producent nie przewidzial szlifowania walu tak wiec sam wal w ASO jakies 7 tys zl. Niezly sposob na remont silnika za gruba kase
Nie ignorowac czerwonej lampki, prawde wam powie
-
tim
- Świeżak
- Kontakt:
Też polecam-byłem dzisiaj i cenowo gość bije wszystkich na łeb- np. przedni błotnik do corsy a kosztuje 40-50 zł mniej niz w innych sklepach, a pas przedni-to już mistrzostwo świata- 1/3 :0 tego co liczą sobie pozostałe sklepyRetox pisze:Skoro jesteśmy już przy temacie złomowisk, to jeżeli chodzi o elementy karoserii (zarówno nowe jak i używane), polecam ten sklep:
GRAHEN
ul. Krakowiaków 57
tel. 846 12 33, 0 501 597 950
cooooooooorsaaaaaaaaaaaaaaaaa...A 1.2
-
Drewno
- Świeżak
- Kontakt:
AUTO-SKUP
ul. Starzyńskiego 14
08-110 Siedlce
Tel. (025) 642 52 19, fax (025) 644 90 84
http://www.marput.com.pl
http://www.autokasacja.pl
ul. Starzyńskiego 14
08-110 Siedlce
Tel. (025) 642 52 19, fax (025) 644 90 84
http://www.marput.com.pl
http://www.autokasacja.pl
Corsa A 1.2 83r.
-
qomo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Odgrzebie trupa
znalazlem ciekawa wyszukiwarke nie tylko na mzowsze wiec jak potrzeba jakies uzywane rzeczy to mozna tu spojrzec...
http://www.czesci.ambit.pl
znalazlem ciekawa wyszukiwarke nie tylko na mzowsze wiec jak potrzeba jakies uzywane rzeczy to mozna tu spojrzec...
http://www.czesci.ambit.pl
corsa A & Audi S3

- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
pirat jesli chodzi o ten dolny spoilet gumowy to na gieldzie mozna cos wyrwac mnie kuzyn przywiozl.
Kubelt mozna wiedziec co sie stalo ze taka powazna naprawe miales?
jesli nie znalazbys tego co szukasz to wlasnie ten wspomniany kuzyn sprowadza czesci, a z lodzi do belchatowa jest tylko 50km. wec jesli cus to na pw
Kubelt mozna wiedziec co sie stalo ze taka powazna naprawe miales?
jesli nie znalazbys tego co szukasz to wlasnie ten wspomniany kuzyn sprowadza czesci, a z lodzi do belchatowa jest tylko 50km. wec jesli cus to na pw
-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
Juz mam wszystko zrobione, ale oczywiscie nie za takie pieniadze, jakie mi zaspiewali w ASO. Padl mi modul sterujacy ABS`em. Jest to czesc nierozbieralna a nowy kosztuje, bagatela, 4400 zl. Cale szczescie udalo sie znalezc taki sam za 1000 zl i w dodatku nowy (legalny, z faktura). Do tego mialem wyciek oleju, wymiana rozrzadu i problemy z hamulcami, ale tym wszystkim zajeli sie w VTG.Porszak pisze:Kubelt mozna wiedziec co sie stalo ze taka powazna naprawe miales?