OT-praca naszych kochanych celników.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
Fillip
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
OT-praca naszych kochanych celników.
Wczoraj przekraczałem granicę polsko-czeską i wiozlem towar od naszych poludniowych sąsiadów. Na granicy byłem o 10.00 rano a zjechałem o 20.00 (wczesniej zalatwiali mnie w max 4h). Chciałem podziękować naszym kochanym panom celnikow za kurewski pośpiech w działaniu.
Co najciekawsze miałem tylko jedną pozycję na fakturze (jeden rodzaj towaru) a oni odprawę ostateczną robili mi tyle czasu. Żalujcie, ze nie widzieliście min pozostałych kierowcow. Myslalem ze bedzie jakas rebelia
. Całe szczęście, że jezdze za granice po towar dosc zadko bo to chyba nie na moje nerwy.

Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Tak to już jest. Filip, 10 godzin na ostateczną to jeszcze nie tak długo.
Najgorsze jest to, że jak Czech odprawia szybko, to Polak się pieprzy i na odwrót. należy sie tylko pocieszać tym, że taka sytuacja będzie jeszcze przez 5 miesięcy. Ale ja bym zrozumiał, jakby taki czas oczekiwania procentował szczelnym zabezpieczeniam naszych granić. Ale na każdym kroku słyszy się o przemytach
pozdrawiam
Najgorsze jest to, że jak Czech odprawia szybko, to Polak się pieprzy i na odwrót. należy sie tylko pocieszać tym, że taka sytuacja będzie jeszcze przez 5 miesięcy. Ale ja bym zrozumiał, jakby taki czas oczekiwania procentował szczelnym zabezpieczeniam naszych granić. Ale na każdym kroku słyszy się o przemytach
pozdrawiam
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
lacze sie w bolu chlopaki... sam odprawiajac silnik tez sie nameczylem z debilami... najpierw 5 godzin na granicy, a potem 3 dni w urzedzie celnym...
fakin glaby!!!
fakin glaby!!!
Ostatnio zmieniony 5 gru 2003, o 10:44 przez wow, łącznie zmieniany 1 raz.
c20rsa, czlowieku meeen!
-
Fillip
- Swój
- Kontakt:
Wiecie fajnie by było jakby jeszcze było widac ze oni naprawde zapierdalaja w pocie czoła. Ale jak ja widze ich podejscie do sprawy, traktowanie kierowcow to mnie krew zalewa. Niestety szykuje sie niedlugo kolejny kurs i juz chyba zaopatrze sie w jakies tepe nazedzia coby im pokazac miejsce w szeregu.
Ja chce Unie
, moze wtedy cos sie zmieni 
Fillip---->C T M #157
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Agresji bym nie polecal. Niestety paniusie i buraki z UC siedza w okienku i traktuja kierowce jak smiecia, a nie jak czlowieka, ktory ciezko zapierdala na chleb. Nie toc, ze Ci laske zrobi, ze kilka stempli wstawi, to jeszcze rusza sie jak woz z weglem. A jak cos jej powiesz, to jeszcze wolniej robi.
Ale piekne sa blokady granicy
Solidarnosc kierowcow to piekna rzecz 
Ale piekne sa blokady granicy