Robil moze ktos zakupy przez neta z zagranicy? Dokladniej chodzi mi ile wynosi koszt przesylki, jak sie placi na poczcie euro? Przelew w banku?
Robienie zakupow z zagranicy przez neta
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
Lukiso
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Robienie zakupow z zagranicy przez neta
Ostatnio mi sie cos zebralo na pisanie postow 
Robil moze ktos zakupy przez neta z zagranicy? Dokladniej chodzi mi ile wynosi koszt przesylki, jak sie placi na poczcie euro? Przelew w banku?
CTM -->187<--
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
wszystko zalezy od tego gdzie i co kupujesz. jesli kupujesz w jakims porzadnym internetowym sklepie, to tam powinno byc wszystko na stronie. nie zapominaj o podatku, ktory przywalaja w polsce, jesli wartosc przesylki przekracza 11 euro (o ile dobrze pamietam).
ja najczesciej kupuje np. plyty. na juno.co.uk. profi przygotowany sklep, ale zeby uniknac podatku i cla trzeba zamawiac jednorazowo max. 2 plyty na paczke. kosztuje trocszke drozej, ale dzieki temu unika sie wizyty w urzedzie celno-pocztowym..
gumis: co za roznica jaka karta sie placi? ja place wirtualna visa mbanku. nie ma na niej nawet paska magnetycznego i jakos dziala.. nie bardzo rozumiem co ma karta platnicza do zakupow przez internet.
ja najczesciej kupuje np. plyty. na juno.co.uk. profi przygotowany sklep, ale zeby uniknac podatku i cla trzeba zamawiac jednorazowo max. 2 plyty na paczke. kosztuje trocszke drozej, ale dzieki temu unika sie wizyty w urzedzie celno-pocztowym..
gumis: co za roznica jaka karta sie placi? ja place wirtualna visa mbanku. nie ma na niej nawet paska magnetycznego i jakos dziala.. nie bardzo rozumiem co ma karta platnicza do zakupow przez internet.

-
Lukiso
- Nowy
- Kontakt:
Dokladniej to chodzi mi o ta strone (oraz peodukt)
http://www.overstock.com/cgi-bin/d2.cgi ... 46403&fp=F[/img]
http://www.overstock.com/cgi-bin/d2.cgi ... 46403&fp=F[/img]
CTM -->187<--
- !markos
- M A S T E R
http://www.overstock.com/faq03_frame.html
a tak dokladniej to sobie odpusc. jakies pytania? prosze:
http://www.overstock.com/faq03_worldwide.html
nadal nie przekonalem? prosze.
Worldwide Shipping to the following countries:
Australia
Austria
Belgium
Bermuda
Brazil
Canada
Chile
Colombia
Costa Rica
Denmark
Dominican
Guatemala
Hong Kong
Lebanon Republic
Finland
France
Germany
Greece
Guam
Italy
Japan
Luxembourg
Mexico
New Zealand
Norway
Panama
Portugal
Puerto Rico
Singapore
Spain
Sweden
Switzerland
Taiwan
Turkey
United Kingdom
United Arab Emirates
Venezuela
Holland
Ireland
nazwalbym to dosc klasycznym przypadkiem
a tak dokladniej to sobie odpusc. jakies pytania? prosze:
http://www.overstock.com/faq03_worldwide.html
nadal nie przekonalem? prosze.
Worldwide Shipping to the following countries:
Australia
Austria
Belgium
Bermuda
Brazil
Canada
Chile
Colombia
Costa Rica
Denmark
Dominican
Guatemala
Hong Kong
Lebanon Republic
Finland
France
Germany
Greece
Guam
Italy
Japan
Luxembourg
Mexico
New Zealand
Norway
Panama
Portugal
Puerto Rico
Singapore
Spain
Sweden
Switzerland
Taiwan
Turkey
United Kingdom
United Arab Emirates
Venezuela
Holland
Ireland
nazwalbym to dosc klasycznym przypadkiem

-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
Chyba gumiś ma racje. to jest jednak ryzykoGUMIS2000 pisze:!markos pisze: gumis: co za roznica jaka karta sie placi? ja place wirtualna visa mbanku. nie ma na niej nawet paska magnetycznego i jakos dziala.. nie bardzo rozumiem co ma karta platnicza do zakupow przez internet.
jak dorosniesz to zrozumiesz![]()
![]()

-
GUMIS2000
- Weteran
- Kontakt:
!markos pisze:chyba jednak nie o to gumisiowi chodzilo...
nie pamietam kiedy kupujac cos przez internet placilem inaczej niz karta. ale co kto lubi.
Markos mi chodziło oto ze jak masz karte kredytowa to
masz dostep do kazdego skepu bo ja znam dwa jedn w canadzie drugi w
angli dzie nie chieli mojej karty płatniczej
A jeszcze na kedytówce jak cos ci sie nie podoba to dzwonisz ze nie
chesz i reszte załatwia bank
czasem kupujac w wysyłaja za zaliczenie ale to zadko
- !markos
- M A S T E R
60$=235pln
+22%vat=287pln
+clo (nie wiem ile jest na czesci komputerowe - liczmy 15%)=330pln
+koszty przesylki (drozej niz na terenie usa, czyli powiedzmy, ze 20$)=408pln
(wszystko policzone na oko)
czyli: jesli masz szczescie i placisz po drodze mniej niz tu napisalem (najczesciej jednak nie placi sie tyle co sie chce..) to i tak w finale zamowiony produkt kosztuje cie ponad 400pln. roznica w tej chwili chyba nie jest tak ogromna, prawda?
to tak jak ze sprzetem, ktory mnie interesuje, czyli powiedzmy technics sl1200 mk5. na decks.co.uk kosztuje fajnie. po podliczeniu ile trzeba zaplacic za transport (wliczajac podatek i clo) cena przestaje byc tak atrakcyjna i pozostaje transport wlasny od niemcow (bo tam cena jest przyzwoita) ew. sciemnieni importerzy z dobrymi cenami na sprzet (a takich ostatnio wielu
).
w skrocie: endo - wyjales mi to z ust
kristo: nadal nie rozumiem o czym ty mowisz...
+22%vat=287pln
+clo (nie wiem ile jest na czesci komputerowe - liczmy 15%)=330pln
+koszty przesylki (drozej niz na terenie usa, czyli powiedzmy, ze 20$)=408pln
(wszystko policzone na oko)
czyli: jesli masz szczescie i placisz po drodze mniej niz tu napisalem (najczesciej jednak nie placi sie tyle co sie chce..) to i tak w finale zamowiony produkt kosztuje cie ponad 400pln. roznica w tej chwili chyba nie jest tak ogromna, prawda?
to tak jak ze sprzetem, ktory mnie interesuje, czyli powiedzmy technics sl1200 mk5. na decks.co.uk kosztuje fajnie. po podliczeniu ile trzeba zaplacic za transport (wliczajac podatek i clo) cena przestaje byc tak atrakcyjna i pozostaje transport wlasny od niemcow (bo tam cena jest przyzwoita) ew. sciemnieni importerzy z dobrymi cenami na sprzet (a takich ostatnio wielu
w skrocie: endo - wyjales mi to z ust
kristo: nadal nie rozumiem o czym ty mowisz...

-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
ostatnio znalazlem radio, ktore zamierzam kupic za Odra o ... 800 zl tansze niz u nas. :0 Zastanawiam sie, czy chce mi sie machnac 1000 km w jeden dzien, bo oplacac to oplaca mi sie na pewno.endo pisze:A ja tak glupio spytam - czy w Polsce te rzeczy sa na tyle drogie, ze nie warto ich kupowac tu na miejscu??
-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
Wszystko zalezy od sklepu... niektore nie wysylaja do Polski, niektore maja chore ceny wysylkowe (mistrzem jest jeden sklep on-line w Anglii, gdzie za przeslanie do Polski przedmiotu wartego 20 funtow zaspiewali... 60 funtow), a do tego musisz doliczyc oplaty, ktore wymienil markos. Wyjsciem jest zamowienie sprzetu przez znajomego w tym kraju, a nastepnie wyslanie przez niego przedmiotu zwykla paczka. Innym wyjsciem, jesli cena jest naprawde atrakcyjna a sklep znajduje sie np. w Niemczech, jest podroz i zakup osobisty, albo skorzystanie z okazji, gdy ktos znajomy planuje taka podroz. Na granicy jednak tez trzeba uwazac, raz nie zostalem wpuszczony do Polski i ledwo wybronilem sie od bana na Niemcy.
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
Mialem na mysli ta akurat klawiature, zdaje sobie sprawe, ze niektore produkty bardziej oplaca sie kupowac za granica, ale tylko niektore bo wlasnie po to sa podatki i clo zeby przecietny Kowalski kupowal w Polsce a nie za granica - na zasadzie sam nie masz tanio - niech inni tez nie maja.kubelt pisze:ostatnio znalazlem radio, ktore zamierzam kupic za Odra o ... 800 zl tansze niz u nas. :0 Zastanawiam sie, czy chce mi sie machnac 1000 km w jeden dzien, bo oplacac to oplaca mi sie na pewno.endo pisze:A ja tak glupio spytam - czy w Polsce te rzeczy sa na tyle drogie, ze nie warto ich kupowac tu na miejscu??

-
benedykt
- Świeżak
- Kontakt:
A propo tej klawiatury......
http://sklep.age.pl/list.php?m_grupa=KL ... ogitech%25
lepiej kupic w polsce...
albo
http://sklep.age.pl/list.php?m_grupa=KL ... t=m_cena_d
tam sa chyba analogiczne klawiaturki BTC 3 razy tansze..
http://sklep.age.pl/list.php?m_grupa=KL ... ogitech%25
lepiej kupic w polsce...
albo
http://sklep.age.pl/list.php?m_grupa=KL ... t=m_cena_d
tam sa chyba analogiczne klawiaturki BTC 3 razy tansze..
CZARNA CORSA B 1.4 16V, 1997, KLIMA, EL. SZYBY, LUSTERKA, ABS, AIRBAG ...i :
- obity lewy błotnik koło przedniej lampy
- obity lewy błotnik koło tylnej lampy
...a zima dopiero sie zaczyna
- obity lewy błotnik koło przedniej lampy
- obity lewy błotnik koło tylnej lampy
...a zima dopiero sie zaczyna
- !markos
- M A S T E R
tu akurat nie masz nic do powiedzenia. wiekszosc sklepow dolacza dokumenty do paczki (faktury, ew. certyfikat pochodzenia). mowa tu o dobrze zorganizowanych sklepach online, gdzie nikt sie nie bawi w wyslanie jednej paczki inaczej niz wszystkich. caly czas bazuje na juno, a oni wysylaja setki paczek dziennie, wiec jedna wyslana inaczej spowodowalaby balagan w papierach, tak wiec nikt sie tam w cos takiego nie bawi.Lukiso pisze:A jak gadalem z renem to nie mozna poprostu ominac clo? np nie naklejac zadych faktur oraz w srodku nic nie miec
wez pod uwage fakt, ze jesli paczka nie bedzie zafakturowana, to niewykluczone, ze bedziesz musial powolac rzecoznawce, ktory za kolejna banie napisze ci co tylko sobie wymyslisz. kolejna bania? zdaje sie, ze wlasnie przekroczylismy 500pln
krotko mowiac: biorac pod uwage ten konkretny sklep - poroniony pomysl, szczegolnie, ze NIE WYSYLAJA towarow do polski.

-
kubelt
- Swój
- Kontakt:
Lukiso pisze:kubelt jak bys jechal to daj znac dalbym Ci kaske abys kupil
Jak ci na cle nie znajda tego w samochodzie to nie placisz - jak znajda, to placisz. Nie pamietam juz teraz dokladnej sumy, ponizej ktorej mozesz przewozic sprzet nie clac go (ale zglaszajac, ze przewozisz), ale wydaje mi sie, ze ta suma 549 zl przekracza ta sume.Lukiso pisze:No to mnie markos przekonalesmusze czekac az ktos sie bedzie wybieral za granice i kupi, bo w tedy nie placi sie cla?