Szok!!!!!!!!!!!

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Szok!!!!!!!!!!!

Post autor: =JUHol= »

Ile w waszych miastach kosztuje benzyna????? nie to zebym liczyl, ale wyjezdzalem na wakacje i tankowalem na Jetcie PB98 za 3.17pln, jechalem do gdanska i jakies 100 km od torunia benzyna kosztuje 3,40.... a w gdansku i na mazurach (jechalem przez mazury) 3,51!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba ich pojebalo!!!!!!!!!!!!! W toruniu srednio benzyna pb95 kosztuje 3.19 a tam............... ja pierdole! a i czy tez u was jet robi takie super promocje ze pb95 i pb98 w tej samej cenie???
Obrazek
osman14
Swój
Kontakt:

Post autor: osman14 »

to przyjedz do mnie u nas paliwo po 3.72 98 niezle co a 95 po 3.55
tylko sie pociac z tymi jebanymi cenami :bardzozly: :bardzozly: :bardzozly: :bardzozly: :bardzozly: :bardzozly: :bardzozly:
X14XE MANTZEL its not enough

gift od schricka 264° Nockenwellen
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Re: Szok!!!!!!!!!!!

Post autor: AdamXXL »

=JUHol= pisze:Ile w waszych miastach kosztuje benzyna????? nie to zebym liczyl, ale wyjezdzalem na wakacje i tankowalem na Jetcie PB98 za 3.17pln, jechalem do gdanska i jakies 100 km od torunia benzyna kosztuje 3,40.... a w gdansku i na mazurach (jechalem przez mazury) 3,51!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba ich pojebalo!!!!!!!!!!!!! W toruniu srednio benzyna pb95 kosztuje 3.19 a tam............... ja pierdole! a i czy tez u was jet robi takie super promocje ze pb95 i pb98 w tej samej cenie???
powim tak.. aktualnie prawie na wszystkich stacjach pb95 za 3.49 (jakieś małe 3.29) gazownia średnio 1.46
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

Post autor: =JUHol= »

:0 :0 :0 o k...a!!!! czy to ma jakis zwiazek ze im blizej rafinerii to cena tez up od razu?
Obrazek
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

A ja wam powiem, ze w stolicy nie jest tak zle jak u Was :-P tzn. nawet troche taniej bywa. Bywa bo istnieje neste bezobslugowa i tam benzynka jest w granicach 3.33 (ale jeszcze calkiem niedawno byla po 3.23) i bez kolejkow :oko: , no a poza tym to na jet'cie tez jest 95=98 w cenie kolo 3.50 ale warto bo autko pali troche mniej i ta benzyna to rzeczywiscie jest 98, a nie tak jak gdzieniegdzie nie ma nawet 95 oktanow.
Za to najlepszy jest v-power 99+ na shellu po 4.40 czy jakos tak, a samochod jezdzi jak na zwyklej 98 tylko w baku sporo mniej za ta sama cene.. :grin:

PS. No i jak Juhol- dostales?
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

A najlepiej to i tak bedzie jak wejdzie ustawa o bio-smieciach i zaczniemy jezdzic na etanolu (jakby go nie mozna bylo inaczej zuzyc :grin: ). Czytalem ostatnio artykul jak przejechali 50 tys.km punciakiem na biopaliwie i w serwisie sie okazalo, ze zuzycie elementow w silniku przekracze znacznie to jakie powinno byc i zeby przywrocic je do odpowiedniego stanu trzeba pare tysiecy zlociszy.. Ale przeciez podatnik zaplaci..
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

endo pisze:A najlepiej to i tak bedzie jak wejdzie ustawa o bio-smieciach i zaczniemy jezdzic na etanolu (jakby go nie mozna bylo inaczej zuzyc :grin: ). Czytalem ostatnio artykul jak przejechali 50 tys.km punciakiem na biopaliwie i w serwisie sie okazalo, ze zuzycie elementow w silniku przekracze znacznie to jakie powinno byc i zeby przywrocic je do odpowiedniego stanu trzeba pare tysiecy zlociszy.. Ale przeciez podatnik zaplaci..
Widze że nie do końca doczytałeś (albo jesteś poinformowany) z tym punciakiem. Jaja wyszły bo testy robili razem Auto Swiat i Nesweek. Winiki badań każda gazeta interpretowała na swój sposób: Dziennikarze N stwierdzili że szkodzą, natomiast AS że są nieszkodliwe. A prawda leży po środku.....
Obrazek
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Ja to czytalem zdaje sie w polityce i tam napewno wyszlo fe i ja raczej bede sie bal wlewac do corsuni tego "paliwa" - mam nadzieje, ze beda oddzielne dystrybutory.. Teraz to chyba najlepiej zagazowac autko, ale pewnie to tez sie niedlugo skonczy bo wychodzi nieprzyzwoicie tanio..
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

endo pisze:Ja to czytalem zdaje sie w polityce i tam napewno wyszlo fe i ja raczej bede sie bal wlewac do corsuni tego "paliwa" - mam nadzieje, ze beda oddzielne dystrybutory.. Teraz to chyba najlepiej zagazowac autko, ale pewnie to tez sie niedlugo skonczy bo wychodzi nieprzyzwoicie tanio..
A jak myślisz co teraz lejesz?
Obrazek
Rakoś
Bez listowiec ;-)

Post autor: Rakoś »

Ja też jestem z Torunia i to samo mnie spotkało jadąc nad morze. Różnica na gazie była prawie 40 gr. na litrze. Rozmawiałem z sprzedawcą na BP. we władysławowie który stwierdził że we wszystkich turystycznych regionach jest drogo bo ludzie i tak tu kupią i zapłacą tyle ile chce sprzedawca. Czyste złodziejstwo!
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

ostatnio tankowalem Pb95 za 3.35, w warszawie mozna powiedziec ze to niska cena, na innych stacjach jest drozej
c20mboT
GUMIS2000
Weteran
Kontakt:

Post autor: GUMIS2000 »

ja za pomoca karty nestle tankuje za 3.19 95 i za 3.34 98
ale jest to samoobsbuga
wiec dlatego jest tak tanio
Awatar użytkownika
Hayabusa
Swój
Imię: Maciek
Kontakt:

Post autor: Hayabusa »

We Wrocławiu są takie ceny benzyny:
Pb 95- 3,39-41(w zależności od stacji)
Pb 98- 3,79-75(w zależności od stacji)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
corsa C 1.3 CDTI & Seat Leon 1M
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

legionowo
shel pb95 3.49c
hel pb98 3.71??(chyba)
na inntch nie tankuje a gaz os kolo 1.28 z tego co tata mowil...pozdro
corsa A & Audi S3
Obrazek
qomo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: qomo »

swoja droga zeby litr wachy kosztowal tyle co 3 bochenki chleba to chyba lekka przesada....
corsa A & Audi S3
Obrazek
benedykt
Świeżak
Kontakt:

Post autor: benedykt »

we Wroclawiu normalna cena z pb95 to 3.40-3.50zl,
ale w weekendy w jet-cie (za korona) jest za 3.25zl,
(jeszcze 3 tygodnie temu bylo 3.19zl, ciekawe dlaczego
podniesli cene)

zauwazylem, ze od kiedy jet robi taka weekendowa
oblizke, to wszystkie stacje wokolo korony/jet-a tez
robia znizke na weekend, ale jak juz wjedziesz w centrum
lub drugi koniec miasta to juz ceny sa normalne 3.40-3.50zl
niezaleznie od tego czy jest weekend czy nie...
REN
Weteran
Kontakt:

Post autor: REN »

u nas jest Jet ktory przez caly tydzien ma cene na Pb98 taka jak na Pb95 i ja wlasnie tam tankuje bo niestety musze do turbo zalewac wiecej oktanow
c20mboT
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

Post autor: _balt_ »

LPG 1.15 :grin:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”