Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Myle ze to nie zart bo na 90 procent jest to astra 1.8
a ren z nia wygrywa
WoW z kolei był minimalne gorszy od RENA
Teraz jest szybszy niz wtedy iwec mysle ze pyknie spokojnie
ta astre
Trzymajmy kciuki
GUMIS2000 pisze:Myle ze to nie zart bo na 90 procent jest to astra 1.8
a ren z nia wygrywa
WoW z kolei był minimalne gorszy od RENA
Teraz jest szybszy niz wtedy iwec mysle ze pyknie spokojnie
ta astre
Trzymajmy kciuki
to nie jest astra daniela
ta miala silnik 1.8 ale byl tak zrobiony ze ja nie dal bym rady
teraz bedzie silnik 2.0 N/A ponad 200KM
przepraszam ze pisze w ten sposob na forum ale mam maly problem bo moj kolektor ugzazl na cle w lodzi i moze ktos z klubowiczow ma jakies znajomosci w tych sprawach
jeszcze nie wiem ile beda odemnie chcieli ale z pisma ktore dostalem widze ze juz dobrze obejrzeli przesylke :0 i pewnie clo bedzie nie byle jakie jesli moze ktos pomoc to z gory dziekuje
wiemze pocherbacie ale ja zamwiasz to poprosz o to zeby jak
moga ze to jest prezent (gift) a cło no cuz 22% od sumy na faktuze
to przykre
Ja raz miałem cos takigo ze za 300 $ znalazem widelec do
roweru tyle ze w Canadzie koles mi go na 1400 $
tyle to kosztuje nowy
wiec musiałem zapłacic drugie tyle za cło albo odesłać
wiec odesłałe i koles napisał ze wartość 37 $
i ze prezent i tylko 12 pln zaPłaciłem
na przesylce bylo napisane ze podarunek ale zadnej faktury ani takich tam nie bylo tylko ze po ekspertyzie wnioskuje ze juz wiedza ile to warte ......... czyli jak oni teraz clo z tego wezma??
wg tabel beda patrzec jako czesci samochodowe ci to pewnie policza. ja przechodzilem przez ten problem prawie za kazdym razem jak zamawialemm plyty z juno... masakra. 12% akcyzy i 22% vat.. poplynalem konkretnie.. bez cla i podatku przechodzi wszystko co warte mniej niz 22 euro, czyli smiesznie malo. od kazdej wyzszej kwoty licza juz gnoje.. chyba, ze masz znajomego celnika, wtedy moze ci za banie w lape pusci.. ja niestety nie mialem..
odbierz i zaplac ile kaza... potem bedzie gorzej... jesli bedziesz sadzil, ze za duzo naliczyli Ci cla (tj. przyjeli zbyt duza wartosc) to zawsze mozesz zrobic ekspertyze u rzeczoznawcy... 350 zeta!
swoja droga ostatnio zamowilem rozporke z holandii, wartosc 188euro i przyniesli mi ja do domu, bez zadnych podatkow i cla wystarczylo dobrze zapakowac i wsadzic fakture do srodka a nie przyklejac na zewnatrz
miales poprostu farta.. czasem trafisz nadgorliwego celnika i zrobi rewizje.. smutna rzeczywistosc. w wiekszosci przypadkow nie chce im sie otwierac paczek, ale czasem sie to jednak zdarza..