Fajnego maila dzis dostal moj kolega, naprawdę super
-------------------------------------------------------
tytuł był: Właśnie ukradłem Ci samochód
Cześć!
Właśnie ukradłem Twój samochód. Jak widzisz, nie pomogły wszystkie te "profesjonalne" zabezpieczenia, które sobie zamontowałeś, aby się ustrzec przed takimi jak ja. Z zamkiem poradziłem sobie w zaledwie 20 sekund, niewiele więcej czasu potrzebowałem na uporanie się z blokadą kierownicy i tym "cudem" techniki, które ma rzekomo odcinać dopływ paliwa. Masz nadzieję, że może policji uda się odzyskać Twoje cztery kółka? Zapomnij. Na przykład w Warszawie udaje im się znależć zaledwie 3 z każdych 100 skradzionych pojazdów.
Teraz, kiedy już buchnąłem Twój samochód, dam Ci dobrą radę na przyszłość. Istnieje pewne zabezpieczenie, które nam złodziejom spędza sen z powiek. LoJack. Małe, zmyślne pudełko, które w momencie kradzieży bryki, zaczyna wysyłać sygnały radiowe, pozwalające na dokładne jej namierzenie. Chłopcy z LoJacka szczycą się 90% skutecznością w odzyskiwaniu skradzionych pojazdów. Nie są to niestety czcze przechwałki - wielu moich kumpli po fachu przekonało się o perfidii tego urządzenia, kiedy zaledwie kilkanaście minut po kradzieży mieli już gliniarzy na karku. Inni próbowali ukryć skradziony towar w garażach podziemnych, głęboko w lesie, itp. Wszystko na nic. LoJack zawsze ich namierzał. Najgorsze jest to, że nigdy nie wiadomo, czy dana fura ma to cholerstwo zamontowane.
Teraz kolesie z LoJacka wpadli na makabryczny pomysł, jeszcze bardziej utrudniający nasze złodziejskie życie. Oferują swój system po ponad dwukrotnie niższej cenie niż dotychczas. Jakby tego było mało, ubezpieczyciele kuszą właścicieli samochodów z LoJackiem znacznymi zniżkami na AC. Jeszcze trochę i człowiek będzie się bał ukraść pospolitego maluszka, bo może mieć to LoJacka.
Tak sobie właśnie pomyślałem, że może już słyszałeś o ich promocji i być może już masz LoJacka. Wiesz, umówmy się tak - ja już odstawiam Twoją brykę na swoje miejsce, kończę złodziejski proceder, bo ryzyko staje się tu zbyt duże i zapominamy o sprawie, OK.?
Ciężkie jest życie złodzieja...
Bogdan "Kark" K
p.s. Bym zapomniał - jeżeli jeszcze nie masz tego wynalazku i miałbyś ochotę więcej o nim poczytać, to najlepiej pod tym adresem:
http://www.lojack.pl
------------------------------------------------------
Jakbym miała samochód to bym się przestraszyła!!!!!!!!
Ale sie usmialam:) Grunt to dobry pomysl
pozdr.