Nasz Polski SMART co nazywa się CLICK :) Co o nim sądzicie?

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Izunia
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Nasz Polski SMART co nazywa się CLICK :) Co o nim sądzicie?

Post autor: Izunia »

Clic to malutki samochód przeznaczony na zatłoczone ulice miast, nawiązujący nieco pomysłem do popularnego w Europie smarta. Polska konstrukcja będzie jednak znacznie tańsza od swojego zagranicznego rywala i właśnie w tym upatruje sukces Clica twórca całego przedsięwzięcia i prezes firmy Clic Car Corporation, Wacław Stevnert.
Obrazek
Obrazek

:D
Clic Mini kosztować będzie paręnaście tysięcy złotych. Za odmiany Cargo i Pick-up zapłacimy o tysiąc złotych więcej. 3-osobowy Clic to wydatek mieszczący się w granicach 20 tysięcy złotych
Maksymalna prędkość Clika to 105 kilometrów na godzinę.

DO POCZYTANIA
Aha, najciekawszy art jest w onet.kiosk :] Taki do poczytania bardzoj o projekcie niz samochodzie...

http://kiosk.onet.pl/art.html?NA=1&ITEM=1100884&KAT=245
http://www.poloniaonline.us/main/module ... cle&sid=18
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=364991
CTM #102 błąd_yna
Izunia
Nowy
Kontakt:

panowie 3-3,5 litra benzyny a maja byc wersje na gaz !! :) toz to bedzie max na miescie palilo 4 litry gazu :) i cena kilkanascie tysiecy :) - Hm, w wawie moze miec racje bytu powiem szczerze:D

A w dodatku jestem patriotka polskiego biznesu;)
(chioc nie kupilam TV Belstara tylko LG;)
CTM #102 błąd_yna
CRITERS
Nowy
Kontakt:

Post autor: CRITERS »

Jeżeli Click będzie wyglądał jak na pierwszej fotce to spoko luz - drżyjcie Smarty , a jezeli ta druga fotka to już faktycznie real furak to nie zabardzo robi na mnie wrażenie. Fakt że auto jest i małe i może nawet oszczedne ale z tego co się orientuję to w cenie około 20 paru tyś. można też dostać seicento - które tez jest małe i dużo nie pali. Ale Corsy nie mają czego się obawiać - Corsa jest kalsą sama dla siebie (w swojej kalsie oczywiście :-D :-D :-D prawie jak mercedes) :-D :-D :-D :-D
Pozdrowienia przesyła Criters
Izunia
Nowy
Kontakt:

Criters:D Ta druga fpta to chyba taka pierwsza klepana wersja testowa
Zobacz w tycg 3 linkach ze bedzie moze nawet fajne:)

ps. co to KALSA :0 :lol:
CTM #102 błąd_yna
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

Samochod bzitki.Duzy plus ze malo pali.
KALSA- Korsa Aftaban Luxus Super Auto :-P
Obrazek
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
Fillip
Swój
Kontakt:

Post autor: Fillip »

Ta wersja testowa to mi toy toy przypomina. Brzydkie to strasznie!!! Ale coz, konstruktorom zycze powodzenia bo obawiam sie, ze bedzie to niewypal. :grin:
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
ZoE
Świeżak
Kontakt:

Post autor: ZoE »

Ja zdecydowanie jestem za każdym sposobem na ratowanie naszej narodowej motoryzacji. Nigdy nie pogodzę się z "morderstwem" na warszawskim Żereniu jakiego dokonało parę "mądrych" głów za pomocą koreańskiego Daewoo.. Polonez jaki był (i jest) każdy wie ale to była nasza robota i to się liczyło.. Otwarcie furtki na nasz rynek dla koreańskiej spółki w zamian za zniszczenie już zasadzie resztek ale jeszcze naszej motoryzacji było jakąś pomyłką.. Gratuluję Skodzie - tam pomyśleli.. A nawet rumuńska Dacia jeszcze może w tym roku Solenza podzieli płytę podłogową i wiele technologii z Renault Clio..

Czy Click wypali i się coś ruszy?? Nie wiadomo.. Ale próbować zawsze warto.
WoDzU
Nowy
Kontakt:

Post autor: WoDzU »

No Concept Art'y byly o wiele lepsze niz "Jazda probna" :-D Moze jeszcze nadwozia nie pokazuja a tetuja tylko silniki?

Na szkolnym forum byl topic "Z czym sie wam kojarzy ten samochod" i w odpowiedziach pojawialy sie rozne propozycje - od budki telefonicznej, przez konserwe, po hipopotama.

3mam kciuki za wersje koncowa 8-)
Piko
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Piko »

To cos wyglada jak nowowczesna kareta z bajki o Kopciuszku :lol: Tylko konie ukradli <HAHAHA>
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”