...zabrali dowod....

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
arts
Forum Master
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

...zabrali dowod....

Post autor: arts »

dzisiaj o godzinie 14 wredne paly zarekwirowali dowod mojej granatowej strzaly za brak oswietlenia tylnej tablicy i pekniecie na szybie, gdzie mam sie zglosic po dokmenty i jakie sa oplaty za odzyskanie przywileju posiadania twardego dowodu ponownie ? :-(
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

koszty to tyle co przegląd to napewno
Musiałeś ładnie podpaść ksoro zabrali Tobie za tablice.
Ja mam szybe pękniętą od ponad roku, 2 przeglądy, 5 kontroli i nawet na to uwagi nie zwrócili. (odpukać: puk ,puk, puk) :pig:
Obrazek
- beny -
Nowy
Kontakt:

Post autor: - beny - »

Zgłosić to się musisz do organu, który ten dowód wydał, czyli do Wydziału Komunikacji Urzędu Miasta... natomiast co do kosztów to tam raczej ich nie poniesiesz, ale musisz mieć chyba zrobiony przegląd lub jakieś zaświadczenie, że samochód jest sprawny.

BTW musiałeś się nieźle rzucać, że pedały za takie pierdoły zabrały Ci dowód :bardzozly: :x
Beny CTM #081
arts
Forum Master
Kontakt:

paly zatrzymaly mnie zeby obejzec sobie corsiawe, pozniej zaczeli sie podniecac jakto jest ze po warszawie jezdze z tak obnizonym autem i jeszcze niurwalem zdezaka, ale przeszla im euforja i zaczeli sie czepiac, najpierw o szybe ktora jest peknieta 1/4 szyby, pozniej o nieoswietlona tablice, o gasnice i trojkat, no i o pasy wreszcie, na poczatku bylem mily.. ale mi przeszlo z czasem .... ps. jedzilem z ta szyba chyba z 1,5 roku i jakos sie nieczepiali az do dzisiaj :(
Fillip
Swój
Kontakt:

Post autor: Fillip »

No to wspolczuje, ale bez przegladu sie nie obejdzie
Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
osman14
Swój
Kontakt:

Post autor: osman14 »

ja mialem to samo jak mialem za szerokie kapcie .............
zabrali dowodzik pojechalem zalozylem zimowki pojechalem podbilem a jakoze pare dni wczesniej mialem przeglad robiony i nie bylo potrzeby robic go od nowa dostalem karteczke ze samochod przebadano i jest sprawny oplata 20zl i po odbior i po sprawie . :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
X14XE MANTZEL its not enough

gift od schricka 264° Nockenwellen
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

Szczerze to po kieszeni nie dostaniesz.Pojedziesz na przeglad i zaplacisz okolo 20 zeta i dostaniesz papier ze usunales usterke(oczywiscie jak usuniesz,chyba ze pojedziesz do jakiegos znajomego).Pozniej pojedziesz do urzedu ktory Ci wydal dowod np do Urzedu Miasta czy Urzedu Kominikacji.Tam przedstawisz swistek ze usunales usterke i Ci wydadza dowod.
Obrazek
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
osman14
Swój
Kontakt:

Post autor: osman14 »

przy dobrych wiatrach zaplcisz tak jak wspomnial szwagier i obys nie trafil na tych samych PĘTAKÓW!!!!!!!!! :oko: :oko: :oko: :oko: :oko: :oko:
X14XE MANTZEL its not enough

gift od schricka 264° Nockenwellen
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

Post autor: _balt_ »

art,s nie lam sie 20 zl przeglad tylko jeszcze dochodzi koszt LAPY nie wiem ile u was sie daje bo nie wierze ze przejdzie przeglad legalnie u mnie to kosztuje 20 zl i nawet nie wjezdzasz doslownie :)
arts
Forum Master
Kontakt:

szybe i tak wymienie bo juz mnie draznila koszt z wymiana okolo 350 zl wiec nie majatek .....
Awatar użytkownika
zgubek
Weteran
Kontakt:

Post autor: zgubek »

Ooo to za tablice zabieraja dowody?Ja jezdzilem pol roku wogole bez rejestracji i czesto za mna stawaly paly i nic, teraz ja przyczepilem i tez nie robilem podswietlenia.Ale po tym poscie zastanawiam sie czy nie zrobic chociaz jakiejs prowizorki,ot tak zeby tylko niby cos swiecilo.
arts
Forum Master
Kontakt:

zgubek ja tez jedzilem pol roku bez rejestracji, potem sobie zalozylem bez podswietlenia na przeglad, a teraz paly ... sie takie trafily
arts
Forum Master
Kontakt:

zgubek ja tez jedzilem pol roku bez rejestracji, potem sobie zalozylem bez podswietlenia na przeglad, a teraz paly ... sie takie trafily
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”