ale cacko :)
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
osman14
- Swój
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
ale cacko :)
ciekawe co to cudo ma zrobione ze ma tyle mustangow szkoda ze wlasciciel nie napial nic wiecej:((((((((((
http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=11551548
http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=11551548
X14XE MANTZEL its not enough
gift od schricka 264° Nockenwellen
- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
150 koni po zmianie chipa ,filtra i wstawieniu magnetyzera,a ile ma seryjnie taki motor??100-110??
Po przeliczeniu 150 KM??A jak on to wyliczyl,pewnie z opisow producenta
:filtr sportowy przyrost ok5%,magnetyzer-10%,chip ok30%.Jak tak liczyl to niezle mu to wyszlo
Niezlą teorię chłop musi miec
To ja w takim razie pewnie mam z 10 KM wiecej bo splanowalem glowice i wstawilem nowe swiece 
Po przeliczeniu 150 KM??A jak on to wyliczyl,pewnie z opisow producenta

Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
-
osman14
- Swój
- Kontakt:
http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=11743155
to chyba corsa o ktorej wszyscy mowia:)
troche ten wlot przesadzony ....... ale reszta
to chyba corsa o ktorej wszyscy mowia:)
troche ten wlot przesadzony ....... ale reszta
X14XE MANTZEL its not enough
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
chip powinien doprowadzac afr do wartosci optymalnych poprzez czasem zwiekszenie, czasem zmniejszenie dawki paliwa, ale nie tylko za to odpowiedzialny jest chip... chip moze tez w autach ze statycznym zaplonem przyspieszac go i to wlasnie to w wiekszosci przypadkow sie robi chip'em... co nie zmienia faktu ze historie 150 koni mozna miedzy bajki wlozyc...GUMIS2000 pisze:Z tego co ja wiem to sam chip jest odpowiedzialny tylko za
zwiekszenie ilosci paliwa , wiec jak go sie nie połaczy z innymi zabiegami
to bedzie tylko wiecej spalał![]()
c20rsa, czlowieku meeen!
-
Feliks
- Nowy
Wow to o ile chip przyspiesza zaplon? niweluje tą bezpieczną norme zeby nie bylo spalania stukowego.Jesli znacznie przyspiesza to cos takiego moze sie wiazac z przerzuceniem na benzyne 98 bo moze byc chyba klopot.
Czyli jesli ktos ma przyspieszony zaplon to jak wsadzi chipa to nalezy wrocic do poprzedniego ustawienia zaplonu??
Bezpieczne przyspieszenie zaplonu to jest jakies 14-15 przy takim przyspieszeniu nie powinno sie dziac nic zlego a jesli ktos jest gazownikiem to napewno mu sie poprawi z chipem to nie wiem jakby to wygladalo ale dobrze wiedziec cos nowego
Czyli jesli ktos ma przyspieszony zaplon to jak wsadzi chipa to nalezy wrocic do poprzedniego ustawienia zaplonu??
Bezpieczne przyspieszenie zaplonu to jest jakies 14-15 przy takim przyspieszeniu nie powinno sie dziac nic zlego a jesli ktos jest gazownikiem to napewno mu sie poprawi z chipem to nie wiem jakby to wygladalo ale dobrze wiedziec cos nowego
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
o ile w praktyce sie przyspiesza nie powiem Ci dopoki sam sobie nie zestroje... a to juz przed 1 maja... co do benzyny 98 oktanowej... to owszem, chip stroi sie zwykle pod benzyne o wyzszej liczbie oktanowej aby moc uzyskac to o co nam chodzi - moc. i nie jest koniecznoscia przestawienie sie na lo98 to zalozenie dla ktorego modyfikuje sie oprogramowanie (jedno z wielu oczywiscie i mowie tu o profesjonalnie stworzonym programie do np. piggyback'a) natomiast co do spalania stukowego to samochody w ktorych da sie regulowac zaplon z poziomu komputera wyposazone sa rowniez w czujnik spalania stukowego ktory koryguje kat wyprzedzenia zaplonu na biezaco jesli okaze sie ze benzyna jest slabszej jakosci.
c20rsa, czlowieku meeen!