moze być grill aluminiowy...?

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
rozzobike
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

moze być grill aluminiowy...?

Post autor: rozzobike »

mam szanse taniego zdobycia blachy aluminiowej (2mm) perforowanej (średnica dziur 8-10 mm)
jest jakiś problem w malowaniu aluminium na czarno??? jelsi juz to czym ??? podkłąd i farba akrylowa czy coś ( wiem że najlepiej było by proszkowo -ale narazie to kombinuje...)
Awatar użytkownika
_balt_
Weteran
Kontakt:

Post autor: _balt_ »

gowno prawda ze proszkowo byle kamyk i ci cala farba bedzie platami schodzila sorki ale sie zdenerwowalem bo mi w golfie sie tak stalo to prawda ze na temperature jest wytrzymale ale na kamyki nie robia sie takie bomle cos takiego jak rrdza
CRITERS
Nowy
Kontakt:

Post autor: CRITERS »

Balt to ty chyba prawdziwym proszkiem nie miałeś malowane :-D :-D :-D bo ja mam teraz siatkę na czarno pomalowaną proszkowo właśnie i jest naprawde super - polecam. A jeżeli Cie to nie przekonuje to mogę Ci też powiedzieć że malowałem w rowerze szprychy na czarno - też proszkowo i kiedyś jak byłem na " trasce" to gdy podjerzdrzałem pod górkę to łańcuch wpadł mi pomiędzy szprychy a kasetę i szprycha się lekko wygięla a na lakierze nie było ani śladu. Na dodatek proszkowo malowałem całą ramę aluminiową w rowerze i nic nie schodziło ani nie odpryskiwało. A myśle że rower górski jest bardziej podatny na zadrapania i okaleczenia od np. wystających korzeni i kamyczków z pod kól przednich niż samochód. Ale może się myle????? może balt ktoś ci poprostu robotę spartaczył??????
Pozdrowienia przesyła Criters
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”