zegary

Rozmowy o Corsie. Tematy zwiazane z Klubem CorsaSport.pl. Dyskusje nie związane z Corsą umieszczamy w Luźnych Rozmowach!
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
ODPOWIEDZ
azyl
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

zegary

Post autor: azyl »

Słuchajcie potrzebuje skanu zegarów do corsy A .
Jeżeli ktos ma to bardzo bym prosił żeby sie ze mna skontaktował i najlepiej wysłał mi skan na maila .
Bardzo prosze !!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
CRITERS
Nowy
Kontakt:

Post autor: CRITERS »

Jeżeli chodzi Ci o zegary bez obrotomierza do corsy A to były ostatnio przez kogoś na forum udostępniane tylko nie pamiętam przez kogo ale chyba to było w zegary a sesja - sprawdz tam i pogadaj z tą osobą która to zamieściła.

PS. pozdrowienia przesyła Criters
Pozdrowienia przesyła Criters
kristo
Weteran
Kontakt:

Post autor: kristo »

Dokładnie. tam są, bo sam je sciągnąłem. Tylko strasznie piksele widać jak się je wydrukuje :placz:
Obrazek
azyl
Nowy
Kontakt:

Post autor: azyl »

a na ktorej to było stronie ??
Awatar użytkownika
Szwagier
Weteran
Kontakt:

Post autor: Szwagier »

Ten skanik mam ja :-D
Jak ktos chce to prosze napisac do mnie bart.rozwad@wp.pl
Fakt ze jest pikselizacja troche widoczna,trzeba to troche poprawic. :lol:
Obrazek
Corsa odeszla...jak ja mowie zmienila miejsce zamieszkania
kristo
Weteran
Kontakt:

Nie wiem jak mam to zrobić, bo cały rysunek który sciągnąłem poprawiłem i wyszły mi jeszcze większe piksele. Szczególnie jest to widoczne na prędkościomierzu przy skośnych liniach. Szwagier może wiesz w jakim można to zlikwidować? :zakrecony:
Obrazek
kristo
Weteran
Kontakt:

Wczoraj wymontowałem licznik ( trochę się namęczyłem z linką od prędkościomierza) i zakładałem niebieskie diody. Kupiłem zwykłe 3mm. nie montowałem ich od tyłu ( tam gdzie są zwykłe żarówki) tylko nawierciłem dziurki od góry dla wskażnika paliwa i temp. silnika i od dołu dla prędkościomierza :-D :-D efekt przerósł moje oczekiwania :0 :0 :0

Criters jak zdiołeś te strzałki z licznika żeby nałożyć białe tarcze? Ja probowałem ale chyba prędzej bym je złamał. Czy one są klejone? :zakrecony:
Obrazek
CRITERS
Nowy
Kontakt:

Post autor: CRITERS »

A więc każda wskazówka jest nałożona na taki bolec cieniutki - i ja ściągałem to w ten sposób że wziąłem nożyczki takie chirurgiczne(zagięte), (myśle że normalne też powinny być ok) i rozszerzyłem je tak na 1 cm u samej góry i wsadzilem pod wskazówkę( tak żeby wskazówka znajdowała się w środku "szpary od nożyczek" i podciągnąłem do góry. w sumie wygląda to tak jak byś chciał tą wskazówkę normalnie odciąć u podstawy - ale tego nie robisz tylko podwadzasz do góry.U mnie udało się z wszystkimi 6-cioma i nie było żadnych złamań. Tylko jedna rada - jak ściągniesz wskazówkę to rozregulujesz sobie cały licznik i póżniej będziesz musiał testy przeprowadzać- ja np. jak testowałem obrotka to do odcięcia na jałowym biegu a pózniej na poszczególnych biegach. A z prędkościomierzem żeby go ustawić to zrobiłem tak że przed ściągnięciem wskazówki wyciągnałem ten mały cycek na którym wskazówka się opiera gdy autko stoi w miejscu i z prędkości 100 km/ h puściłem wskazówkę i tam gdzie się zatrzyma to po zmianie zegarów tez tam ma byc.

PS. pozdrowienia przesyła Criters
Pozdrowienia przesyła Criters
ODPOWIEDZ

Wróć do „Corsa Klub”