Kolega zakłada Lesjoforsy i pyta jakie gazóweczki do nich dopasować. Pomóżcie chłopaki
Jakie gazówki do sprężyn Lesjofors (-35mm)
-
Adam_x
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Jakie gazówki do sprężyn Lesjofors (-35mm)
Witam!
Kolega zakłada Lesjoforsy i pyta jakie gazóweczki do nich dopasować. Pomóżcie chłopaki
-
CRITERS
- Nowy
- Kontakt:
No właśnie. Koledzy klubowicze poradźcie mi też co do amortyzatorów bo mam zamiar na wiosnę wymienić komplet (przód i tył) albo sam przód przynajmniej. Mam sprężynki - 60mm przód i - 40mm tył i na tych seryjnych amorkach to nawet jak zjadę z progu zwalniającego troszkę za szybko to mi skacze furka jeszcze z pare razy. Więc co mam kupic w miarę przystępnej cenie. Wpadłem też na pomysł żeby z tych starych seryjnych amorków i seryjnych sprężyn zrobić takiego kita którego bym wsadzał do furki co zimę. Podobno na zimę lepiej jest mieć miększe auto - co wy na to ? ? ? ? ? A gdzie jeszcze mogę kupić tanio takie amorki ? ? ? ? ? czy wow mógł by mi coś takiego znaleźć w dobrej cenie? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
PS. pozdrowienia przesyła Criters
Pozdrowienia przesyła Criters
-
CRITERS
- Nowy
- Kontakt:
Wow a możesz załatwić takiego koni albo bilsteina i co jest z tych dwóch lepsze ? ? ? ? ? ? ? I jak to wogóle cenowo wygląda? ? ? ? ? ? ? ?
Acha jeszcze jedno - słyszałem że są Polskie jakieś amorki które są strasznie twarde i że na nich jeżdżą cienklaki i sejaki pucharówki czy ktoś zna te amorki ( one są chyba z krosna czy coś takiego) ? ? ? ?
Acha jeszcze jedno - słyszałem że są Polskie jakieś amorki które są strasznie twarde i że na nich jeżdżą cienklaki i sejaki pucharówki czy ktoś zna te amorki ( one są chyba z krosna czy coś takiego) ? ? ? ?
-
Jedrus
- Swój
- Kontakt:
Critters:
Przede wszystkim należy pamietać że do obnizenia -60 mm to potrzebujesz już na pewno krótszego amorka.
1. Krosno - seryjnie CC i SC też jeżdżą na Krośnie. Te do puchary to ekstremalne deski do prasowania. Poza tym nie jestem pewien czy robią krótsze amory.
2. KONI vs. Bilstein
- Koni Sport (żółte) - opcja droższa ale wygodniejsza o tyle że regulacja tłumienia i odbicia jest możliwa samemu (opcja IMHO b.dobra - jestem użytkownikiem)- importer FOSAB Polska. Acha krótsze są dopasowane do sprężyn ich produkcji.
- Bilstein - opcja tańsz ale regulacja nastawów możliwa tylko w Zerkopolu w Warszawie (oficjalny przedstwaiciel). Tu pojawia się opcja dostsowania amorka do Twoich sprężyn konkretnie.
3. Jest jeszcze opcja pod tytułem SPAX - super angielsie zawieszenia z większą i łatwiejszą możliwośzią regulacji (IMHO najlepsze z porównywanych - znam bo też jeździłem), z tym że mają również sprężyny swojej produkcji. Wg. GT pojawił się na polskim rynku oficjalny impotrer - http://www.mavena.com.pl - zapytaj o cenę.
W związku z powyższym IMHO jedyn rozwiązaniem doa Ciebie jest podróż do Wawy do firmy Zerkopol i dostosowanie nowych amorów do Twoich sprężyn.
Wybór należy do Ciebie i Twoich możliwości finansowych.
Przede wszystkim należy pamietać że do obnizenia -60 mm to potrzebujesz już na pewno krótszego amorka.
1. Krosno - seryjnie CC i SC też jeżdżą na Krośnie. Te do puchary to ekstremalne deski do prasowania. Poza tym nie jestem pewien czy robią krótsze amory.
2. KONI vs. Bilstein
- Koni Sport (żółte) - opcja droższa ale wygodniejsza o tyle że regulacja tłumienia i odbicia jest możliwa samemu (opcja IMHO b.dobra - jestem użytkownikiem)- importer FOSAB Polska. Acha krótsze są dopasowane do sprężyn ich produkcji.
- Bilstein - opcja tańsz ale regulacja nastawów możliwa tylko w Zerkopolu w Warszawie (oficjalny przedstwaiciel). Tu pojawia się opcja dostsowania amorka do Twoich sprężyn konkretnie.
3. Jest jeszcze opcja pod tytułem SPAX - super angielsie zawieszenia z większą i łatwiejszą możliwośzią regulacji (IMHO najlepsze z porównywanych - znam bo też jeździłem), z tym że mają również sprężyny swojej produkcji. Wg. GT pojawił się na polskim rynku oficjalny impotrer - http://www.mavena.com.pl - zapytaj o cenę.
W związku z powyższym IMHO jedyn rozwiązaniem doa Ciebie jest podróż do Wawy do firmy Zerkopol i dostosowanie nowych amorów do Twoich sprężyn.
Wybór należy do Ciebie i Twoich możliwości finansowych.
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) 
CTM#119
CTM#119
- cyberpooh
- Weteran
- Kontakt:
IMHO - in my humble opinion - moim skromnym zdaniem

Post powered by E46 150KM 330Nm
Before:CB 1.4 16V 90KM
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
Bazy danych ... Ekstranet, Intranet, Aplikacje bazodanowe
STOP Ciotom Drogowym
-
CRITERS
- Nowy
- Kontakt:
Kurcze coś podejżewałem że to może byc z angielszczyzny
ale dziekuje.
A co do amorków to dzwoniłem dzisiaj do maveny i gadałem 11 minutek - a oto rezultaty myśle że coś was zainteresuje:
1 SPAX:
amortyzatory przód:
-normalne, wzmocnione, regulowane - 774pln (sztuka)
- krótkie , - | | - , - | | - - 673pln (sztuka)
amortyzatory tył:
-normalne, wzmocnione, regulowane - 499pln (sztuka)
przód:
-normalne, wzmocnione , nieregulowane - 472pln (sztuka)
- krótkie , wzmocnione , nieregulowane - 517pln(sztuka)
tył:
-normalne, wzmocnione , nieregulowane - 293pln(sztuka)
A teraz koleś powiedział że wchodzą amortyzatory firmy JR (ta sama firma która ma filtry made in france)
i ceny ich są następujące:
przód:
krótki - 385pln na razie za sztukę ale od 01.03.2003r. na 50% będzie to cena za komplet
tył:
normalny - 306pln jak wyżej
I do tego 2 lata gwarancji
Koledzy klubowicze proszę o opinie odnośnie jakości amorków JR bo jeżeli jest taka sama jak filtrów to za tydzień zamawiam..........
A co do amorków to dzwoniłem dzisiaj do maveny i gadałem 11 minutek - a oto rezultaty myśle że coś was zainteresuje:
1 SPAX:
amortyzatory przód:
-normalne, wzmocnione, regulowane - 774pln (sztuka)
- krótkie , - | | - , - | | - - 673pln (sztuka)
amortyzatory tył:
-normalne, wzmocnione, regulowane - 499pln (sztuka)
przód:
-normalne, wzmocnione , nieregulowane - 472pln (sztuka)
- krótkie , wzmocnione , nieregulowane - 517pln(sztuka)
tył:
-normalne, wzmocnione , nieregulowane - 293pln(sztuka)
A teraz koleś powiedział że wchodzą amortyzatory firmy JR (ta sama firma która ma filtry made in france)
i ceny ich są następujące:
przód:
krótki - 385pln na razie za sztukę ale od 01.03.2003r. na 50% będzie to cena za komplet
tył:
normalny - 306pln jak wyżej
I do tego 2 lata gwarancji
Koledzy klubowicze proszę o opinie odnośnie jakości amorków JR bo jeżeli jest taka sama jak filtrów to za tydzień zamawiam..........
-
Jedrus
- Swój
- Kontakt:
SPAX jak dla mnie. Critters wybór należy do Ciebie, ale o amorach JR w zyciu nie słyszałem - wiesz tak nawiasem nie lubiefirm które zaczynają robić mydło i powidło (dziśfiltry, jutro amory, pojutrze fotele) i w końcu nic z tego nie jest profi.
hmhhmhm ale jeśli chcesz być królikiem doświadczalnym to czemu nie ?
hmhhmhm ale jeśli chcesz być królikiem doświadczalnym to czemu nie ?
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) 
CTM#119
CTM#119