mnie? herezje... mi sie nie podobaja...kristo pisze:wow co się Tobie nie podoba? :0
Do Rena, Szwagra i ...........
Regulamin forum
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
PRZECZYTAJ: Główne Reguły CorsaSport.pl
- wow
- Post Mistrz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
no, no... rozleci? jeszcze nie... a kase jednak wieksza trzeba wlozyc w swap (przynajmniej na 16v), co do perspektyw na 200 - jak najbardziejREN pisze:oczywiscie ze mogl bym forsowac tuning silnika 1.4 8V, ale do czego bym doszedl? 120? 130KM? i silnik by mi sie rozlecial ... za ta sama kase wstawiam 2.0 16V 150KM i mam spokojnie perspektywy na 200
zobaczysz Ren jak przyjemnie bedzie jezdzilo moje "lipne" 1,4
c20rsa, czlowieku meeen!
-
REN
- Weteran
- Kontakt:
no wedle najnowszych szacunkow swap na 2.0 16V bedzie mnie kosztowal okolo 12tys.wow pisze:no, no... rozleci? jeszcze nie... a kase jednak wieksza trzeba wlozyc w swap (przynajmniej na 16v)
ja juz mam kolejny stage:wow pisze:co do perspektyw na 200 - jak najbardziejjuz przygotowuje dla Ciebie kolejne etapy
- kompletne turbo i tloki od C20LET + UNICHIP
- zwiekszone cisnienie doladowania do okolo 1bara i mamy 260ps
c20mboT
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
prawdopodobnie tak - sprawdzalem normalnie cali lata w szesnastkach... a nie tak jak... no wiesz...REN pisze:no wedle najnowszych szacunkow swap na 2.0 16V bedzie mnie kosztowal okolo 12tys.no ale chyba i silnik bedzie mial juz wiecej niz fabryczne 150ps
dobry plan, dobry... znow bedzie szukanie... tylko wiesz... jak juz bedziesz szukal to od razu moze dogadajmy sie razemREN pisze:ja juz mam kolejny stage:
- kompletne turbo i tloki od C20LET + UNICHIP
- zwiekszone cisnienie doladowania do okolo 1bara i mamy 260ps
c20rsa, czlowieku meeen!
-
REN
- Weteran
- Kontakt:
ostatnio gadam z gosciem o ksywie Buni, ma kolege ktory w swojej astrze zrobil dokladnie tak samo, do silnika C20XE dolozyl turbo z C20LET + tloki i wszystko jest git (blazej tez o nim wspominal, o ile sie nie myle to gosc ma na imie Rafał)
jak sie pytalem kiedys w tej kwestii mathijssena to dostalem odpowiedz ze dodatkowo sa wzmocnione polosie no i konwersja z AWD na FWD
z innych zrodel wiem ze oski sprzedawane przez mathijssena do C20XE spokojnie wytrzymaja
jak sie pytalem kiedys w tej kwestii mathijssena to dostalem odpowiedz ze dodatkowo sa wzmocnione polosie no i konwersja z AWD na FWD
z innych zrodel wiem ze oski sprzedawane przez mathijssena do C20XE spokojnie wytrzymaja
c20mboT
-
UcHO
- Weteran
- Kontakt:
Dobra a ja mam pytanie, Ren, jak juz se wstawisz silnik, zmodyfikujesz go jak tylko chcesz, będziesz miał te 260 pS'ów lub więcej, to czym Ty będziesz karmił tą swoją bejbe? Chyba zrobisz sobie zbiornik paliwa w pace, bo ja nie wiem, chyba że co 150 km będziesz zajeżdżał na stację paliw. Przyznaj się, kto u Ciebie z rodziny pracuje na stacji

-
kristo
- Weteran
- Kontakt:
Ren jak już zafundujesz swoje BIAŁEJ DAMIE przynajmniej te 150 psów, to zastanów się nad klatką. dzisiaj jak jechałem do pracy to widziałem takie białe combo które czołowo owineło się wokół drzewa i złamało na pół........ nie wyglądało to za dobrze
wiem że klatka nie zawsze pomoże ale zawsze coś..........

-
UcHO
- Weteran
- Kontakt:
15-18 litrów, coś mi sie wierzyc nie chce, chyba że by nią jakaś babcia jeździła i wogóle gazu nie używała, z tego co do tej pory czytałem, to Ty do takich nie należysz wiec będziesz teptać ile wlezie, więc spalanie moim zdaniem będzie na pewno powyżej 20 litrów
a co do odliczenia to też tylko cześć, z tego co pamiętam jak sam odliczałem to 22% yhy? czy może 100%, bo był okres, nie wiem jak teraz, że samochód zarejestrowany na firmę, można było odliczać 100%, ja tak miałem pewnego czasu
a co do odliczenia to też tylko cześć, z tego co pamiętam jak sam odliczałem to 22% yhy? czy może 100%, bo był okres, nie wiem jak teraz, że samochód zarejestrowany na firmę, można było odliczać 100%, ja tak miałem pewnego czasu
-
REN
- Weteran
- Kontakt:
kurde no napewno nie bedzie palic wiecej niz 20 litrow! bez przesady, nie bede combo przeciez tak dusic! jak bede mial 260ps to wystarczy ze musne gaz i juz 3/4 samochodow objade ... 
co do odliczen to combo jest firmowym samochodem i calosc kupionej benzyny wlicza sie w koszty, realnie odchodzi od ceny benzyny jakies 22%
po za tym na biednego nie trafilo
jak by mnie nie bylo stac na spalanie rzedu 15-18 litrow to bym nie robil swapa za 12tys PLN
co do odliczen to combo jest firmowym samochodem i calosc kupionej benzyny wlicza sie w koszty, realnie odchodzi od ceny benzyny jakies 22%
c20mboT