Ratrak...
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
UcHO
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Ratrak...
Wiecie co, doszedłem do wniosku że i ja chyba sprzedam sowją Corsę, lub zamienią ją na Ratrak do śniegu. Dziś w nocy spadło u nas w granicach 15 cm. Wyjeżdżając z bramy zakopałem się i nic, ani do przodu ani do tyłu. Jak drzwi otworzyłem to tylko śnieg nimi odgarnołem i powstał bardzo ładny zaryz okręgu na śniegu, co począć gdy śnieg sięga wyżej progów w samochodzie :0 :0 :0 Ale jakoś mi się udało ją z powrotem do garazu wepchnąc z pomocą znajomego. A u was jak? Padało?
-
Fillip
- Swój
- Kontakt:
U mnie jest taka pogoda, ze zastanawiam sie czy sobie juz gum letnich nie zalozyc. teraz moze troszke pada sniezek, ale nie ma efektu bo temperaturka na +. Szkoda bo nie ma to jak snieg i sprawny ręczny.

Fillip---->C T M #157
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
Wcześniej---------->>>Opel Corsa B 1.4i
Obecnie------------>>>Seat Leon 1.9 TDI
-
gabson
- Nowy
- Kontakt:
ucho w Kraku to samo. Sypie i sypie , ale ja się cieszę bo uwielbiam jeździć w takich warunkch po warunkiem że nikt za mną nie jedzie. Założyłem do tego ritmiaka którym jeżdżę oponki zimowe z mojej corsuni która jeszcze stoi u blacharza i już dzisiaj kumpla z zaspy wyciągałem (bz łańcuchów) opony są rewelka. A tak się ze mnie śmialiście, że kto to bieżnikowane zakłada......... a te są jeżeli chodzi o śnieg błoto i deszcz po prostu nie do zarypania. Nowe dębice mojego teścia nie łapią grupy do moich TARGUM - SNOW ICE

:placz2:Na sprzedaż:placz2:
-
WujkO
- Nowy
- Kontakt:
wiecej śniegu
taka pogodka jest SUPER, jeszcze zeby drogi były przjezdne i wszedzie biało
własnie odsniezałem przy wyjezdzie ale mam tego za duzo i zrezygnowałem , mimo to pogoda jest OK
pozdrawiam
Ł.W.
Golf III, 1.4i
Ł.W.
Golf III, 1.4i
-
UcHO
- Weteran
- Kontakt:
NO qrwa, pada już od 2 dni nieprzerwanie, mam tego dość!!!
arts: posłuchaj, ja mam seryjny zderzak, seryjną zawiechę i odśnieżam zdeżakiem , z tyłu widać dwa ślady po końcówkach wydechu, całym spodem ciągnę po śniegu, więc z tego wynika że u nas jest więcej śniegu
co mnie jeszcze bardziej wqrwia.
Szwagier: jak chesz to przyjeżdżaj mnie wyciągać
, może mnie wyciągniesz, patrz aby później Ciebie ktoś nie musiał wyciągać 
OD dziś wożę ze sobą łopatę do śniegu
arts: posłuchaj, ja mam seryjny zderzak, seryjną zawiechę i odśnieżam zdeżakiem , z tyłu widać dwa ślady po końcówkach wydechu, całym spodem ciągnę po śniegu, więc z tego wynika że u nas jest więcej śniegu
Szwagier: jak chesz to przyjeżdżaj mnie wyciągać
-
Jedrus
- Swój
- Kontakt:
UcHO pisze:arts: ja mam jeszcze zderzak seryjkę, ale też pomagałem odśnieżać
Gabson: żadne oponki nie pomogą jak masz warstwę 10 cm śniegu a pod spodem gładziudki lodek, nikt niczym ruszyć nie może, za każdym razem jak wyjeżdżam to ktoś z rodzinki mnie popycha abym mógł ruszyć
Gabson na lodzie to raczej kolce a nie łańcuchyno to ucho : łańcuchy drogi przyjacielu .... łańcuchy.....
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) 
CTM#119
CTM#119
- _balt_
- Weteran
- Kontakt:
ucho u mnie ten sam problem u nas to od tych rosjan zawiewa ja dzisiaj przed domem chcialem zaparkowac ale plug pszeszedl tylko na swoja szerokosc na srodku drogi nie stane to chcialem sobie pod brama rozgarnac corsa no odgarnialem ale corse zeby z tamtad wyjechac to byl glupi pomyslUcHO pisze:Chcesz? to ci oddam, ile chcesz, 10 - 15- 20 cm, proszę bardzo przyjeźdżaj i bierz bo ja już mam go doś, odwalam go co 2h z podjazdu i nic, dalej wali, dwalej spada z nieba i końca nie widać, a jazda super, 20 km/h w porywach super, bomba normalnie extra wqrwić się można!!!!!!!!!!!!
- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
Cholera dzisiaj tez miałem 2 razy problem z wyjechaniem ale jakos udalo sie bujajac w tyl i przod.Z ta łopatą to bardzo dobry pomysł.Łańcuchy przydałyby sie jeszcze.Wyjeżdżałeś dzisiaj??UcHO pisze:Szwagier: jak chesz to przyjeżdżaj mnie wyciągać, może mnie wyciągniesz, patrz aby później Ciebie ktoś nie musiał wyciągać