Oplowski silniczek 2.0 8v
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
CRITERS
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Ren przecierz Ty będziesz miał 2.0 16v a my w najlepszym przypadku ze Szwagrem 2,0 8v a ja i tak się zastanawiam nad 1,6 8v taki jak ma flipper. A tak po za tym to się nie bój o mój przeszczep bo najwczesniej zrobie go po najbliższych wakacjach. (w końcu też jestem biednym studentem i z kaską u mnie krucho).Ja po prostu chce się dowiedzieć co, za ile, jak dużo przeróbek itd.................
A jak już nawet dojdzie do tego że wszystcy będziemy mieli silniczki przeszczepione to jak ktos bedzie się pytał skąd ten pomysł to powiem że zainspirowało mnie the first combo 2,0 16v in Poland - czy cos w tym stylu

Pozdrowienia przesyła Criters
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Wszyscy trąbią o wstawianiu 2L, 1.6L, a przecież w przypadku corsy A jest dość prosta droga do 100KM.

Rozmawiałem dziś, z ojcem właściciela tego cacuszka... i się trochę zdziwiłem, widziałem jak biega ta korsa na 400m, a silnik jej to 1,3 na gażniku i dodatkowo (cytuję) "liźnięty". Fabrycznie ma 75KM po "drobnych" przeróbkach 100KM

Rozmawiałem dziś, z ojcem właściciela tego cacuszka... i się trochę zdziwiłem, widziałem jak biega ta korsa na 400m, a silnik jej to 1,3 na gażniku i dodatkowo (cytuję) "liźnięty". Fabrycznie ma 75KM po "drobnych" przeróbkach 100KM
- wow
- Post Mistrz
- Kontakt:
na gazniku mozna poszalec, pieknie czaruja corsy na gazniku w niemczech... sa nawet super modyfikacje polegajace na wywaleniu calego wtrysku i zalozeniu dwoch dwugardzielowych webberow na specjalnym kolektorze, przy kazdej modyfikacji silnika gaznik mozna taniej przestawic...
natomiast co tych "swapow" to nikt sie nie bulwersuje, bo poki co to zadnego nie ma... a przypuszczam ze nie predko zobaczymy kolejny po tym ren'a... tylko gadania duzo... bo nie jest to ani takie proste, ani osiagalne dla kazdego...
natomiast co tych "swapow" to nikt sie nie bulwersuje, bo poki co to zadnego nie ma... a przypuszczam ze nie predko zobaczymy kolejny po tym ren'a... tylko gadania duzo... bo nie jest to ani takie proste, ani osiagalne dla kazdego...
c20rsa, czlowieku meeen!
- Szwagier
- Weteran
- Kontakt:
Wiesz Wow ja te posty nie umiescilem dla ciekawego tematu.Mam troszke kaski na początek i chcialbym od czegoś zacząć.Wiem ze kasa to nie wszystko i że nie jest tak pięknie.W sumie nic nie jest łatwe ale od czegoś trzeba zacząćwow pisze: natomiast co tych "swapow" to nikt sie nie bulwersuje, bo poki co to zadnego nie ma... a przypuszczam ze nie predko zobaczymy kolejny po tym ren'a... tylko gadania duzo... bo nie jest to ani takie proste, ani osiagalne dla kazdego...
Jak nic z tego nie wyjdzie to zrobie remont silnika tego ktory mam i coś zaczne z nim kombinowac.
Pozdrawiam
-
CRITERS
- Nowy
- Kontakt:
Zgadzam się z przedmówcą Szwagrem - nie na miejscu było by pisanie o czyms czego nie planuję w swojej corsiawce np. ostatnio napisałem na forum że może nie będę miał klamek i zamków w corsiawce i wcale nie rzucałem słów na wiatr - a jak nie wierzycie to dzisiaj puszczę fotki na forum ( w sumie też do oceny jak moja bejbe wygląda) i się przekonacie. Tyle tylko że z silnikiem będzie trudniej bo po pierwsze to trzeba go znależć w dobrym stanie a po drugie to trzeba zarobić kapustę żeby można było wogóle ruszyć z miejsca.
PS. pozdrowienia z mroźnego Rzeszowa przesyła Criters

PS. pozdrowienia z mroźnego Rzeszowa przesyła Criters
Pozdrowienia przesyła Criters