Prezent na swieta

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
WoDzU
Nowy
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Prezent na swieta

Post autor: WoDzU »

Male pytanko - jako niejako moja druga rodzinka mozecie mi pomoc w wyborze prezentu od pana z broda :

Cosik do wnetrza czy rozporke na kielichy ??

Bo chce interior a'la MoMo a z drugiej strony nie wiem czy rozporka ma jakies wymierne skutki przy normalnym zawieszeniu?? Wiem, ze to pytanko bylo pewnie wielkrotnie poruszane na forum ale : CZY TRZEBA WIERCIC W KOLUMNACH ZEBY JA PRZYMONTOWAC? :-D bo nie wiem czy to sie warsztacie robi czy samemu :-?

No i jeszcze jedno : domyslam sie do czego jest regulacja ale .... jakies szczegoly??

Z gory dzieki (akurat zawieszenia to nie moja broszka :oko: )
Jedrus
Swój
Kontakt:

Post autor: Jedrus »

CZy wiercić ? - Są różne typy rozpórek i różni producenci, jedni zakładają wiercenie inni nie.
Czy rozpórka coś daje ? - mój były szef zawsze tłumaczył to na przykładzie: Weź dwa wiadra pełne wody i przejdź kawałek, a teraz weź je na takim drągu jak kiedyś się nosiło (na karku) - jest lżej nie?
Poza tym zawsze jak jedziesz to jeden z amorów pracuje inaczej (przeważnie prawa część naszych dróg jest bardziej zniszczona i dziurowa) więc rozpórka jest jakby połączeniem dwóch amorów i w ten sposób jeden przenosi cześć obciążenia na drugi.
Suma sumarum IMHO rozpórka !
(Pisz szybko bo w tym roku renifery zamarzają :grin: )
Łódź wikingów i taczanka (ale Opel i też czarny) :)
CTM#119
- beny -
Nowy
Kontakt:

Post autor: - beny - »

Jedrek: lebskiego miales szefa :oko:

Wodzu: przy seryjnej zawieszce jak zalozysz rozpore to roznice poczujesz z pewnoscia (jest sztywniej i pewniej w zakretach), choc z drugiej strony opel tak zaprojektowal autko zeby dobrze jezdzilo bez rozporki (przy norma zawieszce).

Druga kwestia MoMo interior... to czujesz, to widzisz, to dotykasz, to masz.

Wiec co by ci zamieszac, to ja na przekor Jedrka :oko: bierz MoMo, i tak jest zima wiec jezdzisz powoli (znaczy wolniej... you know;). O rozpore poprosisz zajaczka na Wielkanoc, skoro masz takie dobre uklady :-P :-P :-P
Beny CTM #081
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”