Tańcząca corsa :)
- corse
- Świeżak
- Imię: Kuba
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Tańcząca corsa :)
Mam pytanie do posiadaczy CB mianowicie czy wasze auto przy dohamowaniach zaczyna tańcować? Mam na myśli ostre hamowania . Rozchodzi mi się o to że podczas prób na zawodach auto jest bardzo nie stabilne przy hamowaniu dupa taczy . Nie mówiąc już o próbie dohamowania w zakręcie bo wtedy prawie że piruet gwarantowany. zastanawiam się czy to nie jest czasami normalne?? już sam nie wiem. Tył mam teleskop serię i wietec -40, przeważnie koło 185/60 r13. Przód koni sport i taka sprężyna ok -50 będ wdzięczny za komentarze bo szykuje sobie autko na kolejne starty i myślę co zrobić.
- mehes
- Moderator Leader

- Imię: Piotr
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
- Kontakt:
Re: Tańcząca corsa :)
Masz na tylnej belce regulator siły hamowania?
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Przepraszam a w czym Ty startujesz na niepracującym zawiasie? mierzyłeś czy ten weitec ma 40mm z tyłu i czy masz 50 z przodu?. całkiem możlwie ze to auto nie ma zawieszenia, które pracuje tylko auto lezy na odbojach.
corsa tak ma ze mozna ja ustawiać bokiem nawet samym gazem w zakręcie.
pierwsze to co napisał mehes, potem dobry zawias, a nie seria, ktora ledwo działa z taka spręzyna
corsa tak ma ze mozna ja ustawiać bokiem nawet samym gazem w zakręcie.
pierwsze to co napisał mehes, potem dobry zawias, a nie seria, ktora ledwo działa z taka spręzyna
- corse
- Świeżak
- Imię: Kuba
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
No więc ostatecznie założone korektory hamowania seryjne. Cała zawiecha w koni sport z regulacją, spręzyny weitec, do tyłu poszły koła 15 calowe 7,5 cala szerokości i dystans 20mm autko zaczęło się normalnie prowadzić 
- Porszak
- Support Team Leader

- Kontakt:
- Porszak
- Support Team Leader

- Kontakt:
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
w sensie korektora na belce? jasne, że tak dzięki temu po obniżeniu auta jesteś w stanie wyregulować siłę hamowania tyłucorse pisze:rozumiem , natomiast czy używałeś go lub ktoś z forum ciekaw jestem opinii
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert