Czasem w życiu przychodzi taki czas że należy podjąć trudną decyzje.
Z bólem serca wystawiam na sprzedaż, budowane od miesięcy i z sercem moje ITB.
Powód sprzedaży to utrata płynności finansowej
W skład kompletu wchodzi w zasadzie przygotowane do montażu ITB z przepustnic od motoru MV Agusta 1000cm ze wszystkim co na zdjęciach.
Temat był przygotowany pod przepływkę ale mając na uwadze możliwości rozwojowe.
Wszystko jest poskręcane na śruby i stanowi łatwy temat do przeróbek i jakichkolwiek modów.
Co daje takie ITB nie musze pisać, zainteresowany będzie wiedział
Jedyna rzecz którą zrobiłem i nie do końca jestem zadowolony to skleiłem klejem do szyb gumy łączące przepustnice z flanszą, gdyż mamy tam około 1cm łączenia i bałem się ze spadnie. Tu też jest możliwość rozcięcia i wstawienia innych łączników wedle życzenia.
No i ewentualnie mozna lekko przetoczyć kółko od linki gazu bo wyszło 1mm od listwy wtryskowej.
Napiszę jakie koszty poniosłem i jak kwota mnie interesuje za ten gadzet.
Przepustnice..................................................................................150zł
Listwa wtryskowa C20NE...................................................................30zł
Flansza od C20XE.............................................................................40zł
Toczenie tulej pod gwizdki i materiał(60mm amelinium
Wtryski Saab 2.3T czerone 355cmm.................................................250zł
Regulator paliwa z manometrem zalanym..........................................160zł
Airbox (materiały, zywica, mata itd)..................................................100zł
Malowanie proszkowe elementów......................................................120zł
Sruby, obejmy, rórki aluniniowe, rurki miedziane,węrzyki, złaczki
kleje ITD...........................................................................ponad....200zł
Spawanie flansz i elementów aluminiowych.......................................220zł
Złaczka redukcyjna silikonowa 80/70.................................................35
Do tego benzyna, kupe czasu jeszcze wiecej pracy i serca..........Bezcenne !!!
Jak widać ładna sumka się uzbierała...............................................1565zł
I to nie było wszystko
Kwota jaka mnie interesuje za cąły komplet to .................................900zł
ITB było szykowane pod Corsę B z wycięta sciana grodziową ( ta gdzie akumulator i filtr)
Przykładowe zdjęcie z pasowania w corsie B kolegi:

Prosze mnie nie pytać czy podejdzie pod :Astre,Vectre, Kadetta, czy inne auto.
ITB było budowane pod CORSE B bez ściany grodziowej co widać na zdjęciach.
Tak jak pisałem ws]cześniej spokojnie mozna adoptowac pod inne auta przy drobnych poprawkach!!
Długośc kanałów od flanszy do końca trąbek to 24cm od flanszy do końca airbox(mierzone miedzy 2 a 3 garem) 31cm.
Przy dolocie powietrza troche wyżej !! Szerokośc mierzona na podstawie airbox 44cm.

No i foty ot okazu:
Gumy o których mowiłem i klej

Rozłożone na częsci pierwsze:

Krokowy:

Podciśnienie do hamulcy i reg.paliwa.

No i bez opisów foty:

ITB jest na dwóch TPS, jeden pod 2.5 motronik a drugi oryginalny z motoru pod DET III.

Odbiór tylko i wyłacznie osobisty w Warszawie, musisz zobaczyć co bierzesz!!
Więcej informacji pod numerem 504-103-590
Wystawione na innych forach.
Jeżeli o czyms zapomniałem chętnie odpowiem na wszystkie pytania.