SILNIK CORSA B SPORT 14SE 90 KOMPLET NA SWAPA
-
alban
- Nowy
- Imię: Artur
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
SILNIK CORSA B SPORT 14SE 90 KOMPLET NA SWAPA
Witam! Sprzedam kompletny silnik z instalacja i komputerem komplet na swapa Corsa B. Cana za komplet 1000zł silnik w swietnej kondycji. Posiadam inne do Corsy B.
Oto link do aukcji Silnika: http://allegro.pl/show_item.php?item=2559960934
Oto link do aukcji Silnika: http://allegro.pl/show_item.php?item=2559960934
Ostatnio zmieniony 13 sie 2012, o 19:28 przez alban, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pit_Bull89
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Kontakt:
Re: SILNIK CORSA B SPORT 14SE 90 KOMPLET NA SWAPA
Jaki przebieg i stan silnika ?? Z kad jestes ??
-- 7 sie 2012, o 16:44 --
-- 7 sie 2012, o 16:44 --
-
alban
- Nowy
Silnik był wymieniany i chłopak który miał prędzej w swojej corsie Sport 60 koni miał ich teraz 90 i się przeliczył i dachował i dlatego auto poszło na części silnik jest suchy jak pieprz auto leżało na boku i oblał się trochę olejem do samego końca odpalał i pracował równo i cicho. Jestem z Tucholi woj kujawsko-pomorskie ale tak jak pisałem w niedziele jadę w trasę i mogę zabrać silnik lub inne graty w combo. Mogę podesłać foty wyciągniętego silnika.
- Pit_Bull89
- Świeżak
- Kontakt:
wyslij fotki Tomasz_k9@o2.pl Tomasz_k9 powiedz mi to jest silnik podkrecony na 90 km ?? jesli tak to co bylo robione , jaki przebieg silnika i czy calosc potrzebna na swapa i czy z cena ponegocjowac idzie ?
-
alban
- Nowy
To jest silnik C14SE nie podkręcany ma 90 koni silnik z astry classic chce 1000zł za całość czyli silnik ze sprzęgłem i skrzynia alternatorem rozrusznikiem wiązka przewodów, komputerem cewka wszystko w pełni sprawne. Zastanawiałem się nad naprawa auta ale stwierdziłem ze nie warto bo dach był pofalowany. Jutro zrobię foty silnika i wstawię. Mam mnóstwo klamotów nie tylko z tej corsy jak coś wiec pytać!
- prymasso
- Użytkownik Premium
- Imię: Adrian
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Uzupełnił byś profil i napisał skąd jesteś bo podejrzewam, że nie jestem pierwszą osobą która się o to pyta.
...i zapamiętajcie obywatele i obywatelki: To ja tutaj jestem Pan Sowa i ja wiem lepiej 
-
alban
- Nowy
Kolego przeczytaj sobie co prędzej pisałem to będziesz wiedział skąd jestem. Tak jak pisałem wcześniej, ze w niedziele mogę po drodze podrzucić silnik albo fotele lub inne graty a po weekendzie jedynie odbiór osobisty w Tucholi gdzie silnik zostanie u rodziców.
-
alban
- Nowy
Poczekam jeszcze trochę jak nie sprzedam tego silnika to kupie jakąś corsę z padnientym motorem i go wstawię do niej.
- alex_maine
- Świeżak
a masz może jeszcze obudowę filtra powietrza z rurą dolotową z tej corsy?
-
alban
- Nowy
W tej corsie obudowal połamana ale mam obudowe filtra z rurą dolotowa z corsy sport 1.4 16v jest taka sama. Jak cos pisz pw
- alex_maine
- Świeżak
najbardziej mi zależy na rurze dolotowej do 8v MPI bo w 16v jest inna. Jeśli masz taką jestem zainteresowany.
-
alban
- Nowy
Kolego mialem juz kilka cors a teraz mam gsi 1.6 16v i 1.2 v8 i maja takie same obudowy filtra powietrza i rury
dolotowe tylko 1.0 12v i 1.2 16v i diesel ma inna obudowe wiec bedzie ci pasowac
dolotowe tylko 1.0 12v i 1.2 16v i diesel ma inna obudowe wiec bedzie ci pasowac
- alex_maine
- Świeżak
Wierz mi różnią sie:
Obudowy w 16v nie mają wyjścia na rurę doprowadzającą ciepłe powietrze z kolektora wydechowego.
Co do rury dolotowej to owszem w 16v i 8v mogą być podobne ale raczej wątpię bo w 8v rura łączy sie z puszką która jest nad przepustnicą (i jeszcze zależy czy to motor C czy X bo w C jest mała puszka a w X duża) a w 16v rura idzie pod aluminiowym dolotem i tam się łączy bezpośrednio z przepustnicą. Na dodatek obydwie są zrobione z plastiku.
Ja natomiast szukam rury do 1.4Si czyli 1.4 na wielopunkcie gdzie rura jest z gumy i ma długość około 20cm. Zresztą masz zdjęcie silnika wyżej to możesz porównać.
Dlatego właśnie się pytam czy masz tą rurę z tego silnika na zdjęciu które wkleiłeś,
Pozdrawiam
Obudowy w 16v nie mają wyjścia na rurę doprowadzającą ciepłe powietrze z kolektora wydechowego.
Co do rury dolotowej to owszem w 16v i 8v mogą być podobne ale raczej wątpię bo w 8v rura łączy sie z puszką która jest nad przepustnicą (i jeszcze zależy czy to motor C czy X bo w C jest mała puszka a w X duża) a w 16v rura idzie pod aluminiowym dolotem i tam się łączy bezpośrednio z przepustnicą. Na dodatek obydwie są zrobione z plastiku.
Ja natomiast szukam rury do 1.4Si czyli 1.4 na wielopunkcie gdzie rura jest z gumy i ma długość około 20cm. Zresztą masz zdjęcie silnika wyżej to możesz porównać.
Dlatego właśnie się pytam czy masz tą rurę z tego silnika na zdjęciu które wkleiłeś,
Pozdrawiam