Euro 2012 Polska-Ukraina

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Euro 2012 Polska-Ukraina

Post autor: -=m&m=- »

W tym temacie komentujemy Mistrzostwa Europy w Piłce Nożnej 2012
euro_2012.jpg
euro_2012.jpg (21.53 KiB) Przejrzano 7253 razy
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
mr_luke
Nowy
Imię: Łukasz
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: Euro 2012 Polska-Ukraina

Post autor: mr_luke »

Nie wiem jak wam chłopaki i dziewczyny ale mnie ani jeden mecz nie skończył się w/g wstępnych założeń. Ciekawie zapowiadają się te mistrzostwa :)2
Corsa - sold
Awatar użytkownika
mariusz2247
Nowy
Imię: Mariusz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: mariusz2247 »

kto ogląda??
mimo, że przegrywamy, cały czas mam nadzieję na wygraną :oko:
w górę ręce, w górę flagi :grin:
bo życie jest po to, by spełniać swoje marzenia
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

chyba wszyscy :D całkiem fajny mecz :)2
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
pedro86
Świeżak
Imię: Piotr
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: pedro86 »

Oglądałem od 30 minuty około - żenada. W 2 połowie się poprawili, i moge śmiało powiedzieć że coś walczyli, jakieś ataki, jakieś kontry zakończone strzałem w okno bramki (wow nareszcieeee ;) ). Mają przebłyski. Szkoda tylko, że te przebłyski nie trwają cały mecz. Albo grają aktywnie i szybko do przodu albo ślamazarnie, nie potrafią się przemieszczać, celnei podawać, dobrze przyjmować piłkę. Denerwujące też jest to, że gdy nagle przechwycą nasi piłkę i okazja do kontry to osoba z piłką biegnie naprzód a po drugiej stronie boiska sobie powoli drepczą do przodu zamiast ostro się wysunąć. NO ale w 2 połowie było dużo lepiej to fakt. Kurde no nawet w pewnej chwili Rosjanie mało co piłki dotykali. To znaczy że się DA. Moim zdaniem kurde wszyscy są tam do ogrania tylko trzeba UWIERZYĆ W SIEBIE i walczyć o każdy milimetr, o każdą bramkę nawet jak jest 3:0 dla nas to walczyć ostro o to żeby było 4:0 i przede wszystkim PRESSING. Nawet jak przeciwny bramkarz ma piłkę to napastnik nasz niech idzie mu przeszkadzać, to wtedy większa szansa, że popełni błąd. To takie oczywiste.
BREWKOM, LEXUS LOOK`OM, KARYKATURALNYM DOKŁADKOM MÓWIĘ STANOWCZE NIE. Toleruję tylko oryginalne zamienniki zderzaków (lub do złudzenia przypominające oryginalne)... z małymi wyjątkami odnośnie Corsy B.
Awatar użytkownika
mariusz2247
Nowy

pedro86 pisze:Oglądałem od 30 minuty około - żenada. W 2 połowie się poprawili, i moge śmiało powiedzieć że coś walczyli, jakieś ataki, jakieś kontry zakończone strzałem w okno bramki (wow nareszcieeee ;) ). Mają przebłyski. Szkoda tylko, że te przebłyski nie trwają cały mecz.
jak dla mnie zagrali cały mecz na takim samym poziomie (czyt. dobrym). mieli fajne sytuacje, których fakt faktem nie wykorzystali. ale jak przypominam sobie ich mecze sprzed roku widzę postęp :)2. i czuję niedosyt w bramkach (oczywiście dla Polaków)... :zakrecony:
Awatar użytkownika
pedro86
Świeżak

No mi dziewczyna mówi żeby oglądać bo fajnie grają i atakują. 30 minuta i włączyłem. A tu lipa. Rosjanie atakują, też mieli mnóstwo okazji do gola. My jak przejęliśmy piłkę to na pare sekund, nie potrafiliśmy wogóle przytrymać jej na dłużej. Totalnei bezmyślne straty. Podania dalekie i wogóle nie dokładne. Może faktycznie w pierwszej połowie pierwszej połowy było dobrze ale nie wdziałem, więc nie mogę oceniać :). Załamałem się. Ale mówię - w 2 połowie wyraźna poprawa była. I też widzę, że potrafią jak chcą.
BREWKOM, LEXUS LOOK`OM, KARYKATURALNYM DOKŁADKOM MÓWIĘ STANOWCZE NIE. Toleruję tylko oryginalne zamienniki zderzaków (lub do złudzenia przypominające oryginalne)... z małymi wyjątkami odnośnie Corsy B.
Awatar użytkownika
mariusz2247
Nowy

jak dla mnie pierwsza połowa dobra. po stracie gola każdy się załamie, a była to 37 minuta, także wiele czasu nie mieli do końca pierwszej połowy... w drugiej odrobili, ale niedosyt pozostaje niestety... ale co by nie było GRATULUJĘ POLAKOM meczu na odpowiednim poziomie :oko: . nie brakło tlenu, murawa nie była zła :grin:
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

Pamiętajcie, że my nie jesteśmy żadną potęgą piłkarską więc nie ma co oczekiwać, że piłka przy nodze nam będzie non stop chodzić. Biorąc to pod uwagę nasi zagrali naprawdę fajny mecz :D
Awatar użytkownika
mariusz2247
Nowy

no też o tym mówię :lol: :lol:
Awatar użytkownika
pedro86
Świeżak

No właśnie a dlaczego nie jesteśmy potęgą? Jacyś niedołężni jesteśmy? NIe mamy warunków? Nie jesteśmy i mamy. A nawet potrafimy czasem grać. Więc głupio ich usprawiedliwiać. Rozumiem jakby ani jednego strzału nie oddali to ok - słabi i nie ma co dyskutować. No fakt, po straconej bramce humor może nie dopisywać. No wiadomo - nie jesteśmy potęgą, ale jak będziemy ich zawsze tak usprawiedliwiać "bo i tak są słabi" to nigdy nie zaczną grać stabilnie, bo będą sobie mówić piłkarze, że "nasi kibice i tak są zadowoleni więc po co się bardziej wysilać". A tak moim zdaniem to nasza drużyna jest po prostu słaba psychicznie. Czy trzeba być Anglią aby się wkurzyć po straconej bramce i z wzmożoną siłą atakować przeciwnika? Nie trzeba. Zamiast tak robić to nasi podkulają ogon. "Trochę" sportu uprawiałem w życiu to pojęcie mam.

Nie mniej jednak uważam, że jest lepiej niż kiedyś - tak jak media stwierdziły: nie przegraliśmy jeszcze nic :pig:

OWszem jak będziemy porównywać naszych do Wysp Owczych to dobrze gramy. Ale chyba zawsze w sporcie mierzy się do najlepszych. Ja tam wierze w naszą drużynę dlatego też ich krytykuję i wytykam błędy, bo wiem że ich stać na lepszą grę. Gdyby nie było to bym sobie darował wywody :)
Awatar użytkownika
prymasso
Użytkownik Premium
Imię: Adrian
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: prymasso »

Można by jakiś forumowy szpil umówić :)
...i zapamiętajcie obywatele i obywatelki: To ja tutaj jestem Pan Sowa i ja wiem lepiej ;)
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

pedro86 pisze:No właśnie a dlaczego nie jesteśmy potęgą?
Dlatego, ze najwieksze mozgi strategii i techniki gry siedza przed monitorami i klepia w klawiature, opcjonalnie wydzieraja jape przed telewizorem "podaj ku*wa!" "nie tak daleko ku*wa!" itd :zakrecony: Jakby Was wszystkich specow od sportowych analiz zatrudnic na trenerow, to wygralibysmy kazdy mecz jeszcze zanim reprezentacja wyszlaby na boisko :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Post autor: STELMI »

jako moderator złamię 2 zasady tego forum:
napiszę po pijaku
będę przeklinał

ja pierdole :(
Awatar użytkownika
mehes
Moderator Leader
Moderator Leader
Otrzymał podziękowań: 14 razy
Kontakt:

Post autor: mehes »

i pakujemy walizeczki ... szkoda :-(
[album]3178[/album]
Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Awatar użytkownika
truckerek
Nowy
Imię: Sergiusz
Podziękował;: 2 razy

Post autor: truckerek »

mehes pisze:i pakujemy walizeczki ... szkoda :-(
Ale daleko nie mamy do domu :D Szkoda chlopakow:/
Obrazek
Posty bez polskich znaków pisane za pośrednictwem telefonu :)
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

No to mieliśmy wczoraj pierwszą dogrywkę i rzuty karne :D

Karny Pirlo na długo pozostanie mi w głowie :grin: Dla ciekawych 3:40 na poniższym filmiku
[youtube]zUVj5oYOeX0[/youtube]
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

i co nikt finału nie ogląda?
Awatar użytkownika
truckerek
Nowy
Imię: Sergiusz
Podziękował;: 2 razy

Post autor: truckerek »

Ogląda, ogląda :D Muszę powiedzieć, że Hiszpanie grają dzisiaj bardzo, ale to bardzo dobrze :) Cassilas nie do pokonania i na plus jeszcze fakt dotyczący braku napastnika hiszpanów kontra dwóch napastników włochów :)
Obrazek
Posty bez polskich znaków pisane za pośrednictwem telefonu :)
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

Serce kibicowało Włochom, rozum Hiszpanom ... ale takiego wyniku się nie spodziewałem
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Post autor: STELMI »

staszekdziaslo pisze:Sięgneliśmy dna na tych mistrzostwach. Polakom nawet nie chciało się chodzić nie mówiąc o bieganiu.
cieszymy się, że nas o tym poinformowałeś, szczególnie że ostatni post był 1 lipca, a Twój nic nie wniósł do dyskusji. Twoje bezsensowne wypowiedzi zalały tematy na forum, zanim coś napiszesz to chociaż sprawdź datę ostatniego postu.
Awatar użytkownika
Porszak
Support Team Leader
Support Team Leader
Imię: Marcin
Otrzymał podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Post autor: Porszak »

może kolega zbiera na naklejki :lol:

kolejne takie posty bedą kasowane