Jaki aparat fotograficzny?

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Jaki aparat fotograficzny?

Post autor: -=m&m=- »

Może znajdzie się na forum kilku pstrykaczy, którzy coś podpowiedzą?
Do tej pory korzystałem z olympusa c770uz ale powoli zbliża się czas na jego wymianę. Chciałbym aby nowy aparat posiadał wizjer (jakoś tak przyzwyczaiłem się do patrzenia przez wizjer i ciężko mi robić foty patrząc na LCD), był na tyle poręczny abym mógł go zabrać z sobą na wakacje (i tu chyba jest pies pogrzebany bo nie wiem czy da się połączyć jedno z drugim) i to nie w plecaku :oko: miał możliwość robienia fot z mała głębią ostrości, wbudowana lampa błyskowa, kręcił okazyjnie filmy w HD z możliwością korzystania z zoomu podczas kręcenia. Budżet do 3k
Zastanawiałem się nad jakimś lustrem ale wizja noszenia tego na wakacjach itp. mnie przeraża
Może jakiś systemowy? Wymagania spełnia Sony NEX-7 tylko cena nie ta :)9
Kompakt raczej odpada z uwagi na praktyczny brak możliwości zabawy głębia ostrości przy portretach.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Piotr
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Re: Jaki aparat fotograficzny?

Post autor: STELMI »

kompaktem też da się uzyskać głębię ostrości. Mam NIKONa D120 i jest to do wykonania, na pewno nie zawsze wyjdzie, ale dzięki prostocie obsługi tego aparatu nie ma problemu, żeby ktoś kto trzymał tylko aparaty po 300zł w ręce wziął go i zrobił ładne zdjęcia.
Nie wiem czy link zadziała (to link do zdjęcia w mojej galerii na FB) z przykładem
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 5521_n.jpg
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0035_n.jpg
Robi filmy w HD, zdjęcia 14.5MPx, patrzeć możesz tylko w LCD. Jest na tyle mały, że wszędzie go zmieścisz i na tyle duży, żeby czuć go w ręce i stabilnie trzymać
Za tą cenę myślę, że jedna z lepszych propozycji. Na allegro z przesyłką najtaniej są po 888zł, w sklepie NIKONa po 880zł, a ja kupowałem będąc w Irlandii za 160euro, więc ponad 200zł taniej
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

Twoje wymagania spelnia Panasonic Lumix DMC-G3 i jeszcze zostanie Ci duzo zlotowek na karte/torbe/akcesoria.
Obrazek
Awatar użytkownika
Fotokaczmarek
Nowy
Imię: Konrad
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Post autor: Fotokaczmarek »

Canon g12 ? lub g11 ?
MosQuito
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Post autor: -=m&m=- »

Noi sprawa się skomplikowała, zabrałem Martę z soba do sklepu :-P
Canona G12 nigdzie nie spotkałem ale jak pokazałem podobny Marcie to stwierdziła że za bardzo old schoolowy, Panasonic zbyt duży, najbardziej podoba jej sie Nikon 1.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”