Witam. Poszukuje głowicy od silnika c16xe/x16xe wraz z dolną częścią kolektora ssącego (corsa b gsi). Głowica może być po pękniętym pasku, nie przeszkadza. Czekam na oferty.
Kontakt:
GG: 9507969
Tel: 798-494-844
głowica c16xe/x16xe + kolektor ssący
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: głowica c16xe + kolektor ssący
Mam takową głowicę 
Nawet w fajnym stanie... I wałki do niej nie wyszabrowane... Tylko jest mały mankamencik... Ktoś kiedyś odkręcając kółka rozrządu upierdylił same rożki głowicy...
W niczym to niby nie przeszkadza bo jak się założy pokrywę to nawet nie dochodzi do tego miejsca... Ale no mnie to kuło po oku...
W zasadzie to bym miał kompletną głowicę, z deklem itp...
Postaram się jutro zrobić fotki co by Ci zobrazować jak to wygląda jakbyś chciał
Nawet w fajnym stanie... I wałki do niej nie wyszabrowane... Tylko jest mały mankamencik... Ktoś kiedyś odkręcając kółka rozrządu upierdylił same rożki głowicy...
W niczym to niby nie przeszkadza bo jak się założy pokrywę to nawet nie dochodzi do tego miejsca... Ale no mnie to kuło po oku...
W zasadzie to bym miał kompletną głowicę, z deklem itp...
Postaram się jutro zrobić fotki co by Ci zobrazować jak to wygląda jakbyś chciał
no jak byś mógł to podeślij mi foto co to sie uszczypało i jak to wygląda. A i jeszcze mam pytanie czy głowica od c16xe i x16xe sa takie same? Bo jedny pisza że tak ale inni że jednak różnia sie i tu robi sie problem.
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Różnica jest w walkach z tego co ja wiem... Samą z siebie założysz na silnik bez pierdnięcia... A nawet jak założysz kompletnie z walkami to nawet nie uznasz różnicy...
- fraytag
- Świeżak
- Imię: Hubert
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: głowica c16xe/x16xe + kolektor ssący
Cześć Adi!
Ja mam z kolei cały silnik który wyjąłem z CB po crashu auta.
silnik lekko się przesunał po czołówce, połamały się łapy, ale poza tym jest oka.
pasek się nie zerwał i wszystko odpalało i chodziło po crashu
jedno co to cosik w tym silniku dzwoniło na wysokich obrotach, ale nie wpływało to na osiągi
jeśli jesteś zainteresowany to zapraszam fraytag@gmail.com 606417542 lub tutaj:)
a więc mam i głowicę i kilka innych części, nie wiem czy coś Ci foty dadzą, ale jak chcesz mogę wrzucić.
silnik na razie nie jest rozebrany, tzn. wyjęty ale głowica siedzi na bloku i kolektor przykręcony
Pozdro Hubert
Ja mam z kolei cały silnik który wyjąłem z CB po crashu auta.
silnik lekko się przesunał po czołówce, połamały się łapy, ale poza tym jest oka.
pasek się nie zerwał i wszystko odpalało i chodziło po crashu
jedno co to cosik w tym silniku dzwoniło na wysokich obrotach, ale nie wpływało to na osiągi
jeśli jesteś zainteresowany to zapraszam fraytag@gmail.com 606417542 lub tutaj:)
a więc mam i głowicę i kilka innych części, nie wiem czy coś Ci foty dadzą, ale jak chcesz mogę wrzucić.
silnik na razie nie jest rozebrany, tzn. wyjęty ale głowica siedzi na bloku i kolektor przykręcony
Pozdro Hubert
-------
Fray
Corsa B C16XE 1994
Mondeo 2.0 TDDI 2002
Lepiej mieć Parkinsona i trochę rozlać niż Alzheimera i zapomnieć wypić;)
Fray
Corsa B C16XE 1994
Mondeo 2.0 TDDI 2002
Lepiej mieć Parkinsona i trochę rozlać niż Alzheimera i zapomnieć wypić;)