Nowy terminal lotniska we Wrocławiu

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Imię: Michał
Podziękował;: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 12 razy
Kontakt:

Nowy terminal lotniska we Wrocławiu

Post autor: -=m&m=- »

Dzisiaj był "Dzień otwarty" lotniska we Wrocławiu, podczas którego można było zwiedzić nowy terminal portu lotniczego im. Mikołaja Kopernika. Swoje stoiska informacyjne miało Ratownictwo Medyczne, Straż Graniczna, Urząd Celny oraz Policja. Pracownicy portu w specjalnych punktach informacyjnych opowiadali o nowo powstałym obiekcie. Nie wiem kto wykazał się większa cierpliwością. Czy odpowiadający na wszelkie pytania ludzie prezentujący różnego rodzaju służby lotniskowe czy też psiaki zagłaskiwane na śmierć :D

Poniżej kilka zdjęć z tego wydarzenia.

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
mr_luke
Nowy
Imię: Łukasz
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: Nowy terminal lotniska we Wrocławiu

Post autor: mr_luke »

Całkiem sponio ale ja to bym sobie popatrzył na samą konstrukcję. Bo porty lotnicze są jednymi z ciekawszych pod względem konstrukcyjnym konstrukcjami stalowymi kratowo-ramowymi :D
Corsa - sold
Awatar użytkownika
Marcin '2F'
Nowy
Imię: Marcin
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

Post autor: Marcin '2F' »

mr_luke pisze:ale ja to bym sobie popatrzył na samą konstrukcję. Bo porty lotnicze są jednymi z ciekawszych pod względem konstrukcyjnym konstrukcjami stalowymi kratowo-ramowymi
A co? jakis zamach planujesz? :D :D :grin: :grin: :grin: :lol: :pig:
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza :D
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

mr_luke pisze:Całkiem sponio ale ja to bym sobie popatrzył na samą konstrukcję. Bo porty lotnicze są jednymi z ciekawszych pod względem konstrukcyjnym konstrukcjami stalowymi kratowo-ramowymi :D
Jeśli jesteś zainteresowany samą budową to znalazłem wywiad z kierownikiem projektu budowy nowego terminalu wrocławskiego lotniska, który uchyla rąbka tajemnicy :oko:
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
Awatar użytkownika
Bear_
Weteran
Imię: Arek
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Post autor: Bear_ »

A gdzie Audi ? :P :-D :pig:

Fajna sprawa widzieć, że gdzieś w Polsce coś się dzieje slysząc ciągle wokół o samych przekrętach i nie udanych inwestycjach...

A Polacy kurcze są dobrymi specjalistami i inżynierami tylko nikt im na dobrą robotę nie chce dać kasy (a i czasem zdarzą się tacy, że jak tą kasę dostaną to jak najwięcej ukręcić bokiem dla siebie).

A nasi przecież przy sztucznych wyspach w Dubai'u robią itp...

Fajny obiekt, widać, że dość nowoczesny... o i drzewa własne, prywatne mają :) :pig:
Obrazek
- Była CB C16XE -> C18XE Smallblock 2 - 140 PS, 183 Nm
- Jest Astra H Caravan Z19DTH OPC Line - 205 PS, 411 Nm

PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
Awatar użytkownika
-=m&m=-
Website Admin
Website Admin
Kontakt:

Bear_ pisze:A gdzie Audi ? :P :-D :pig:
nie załapało się na sesje :pig: młyn był taki, że ledwo miejsce udało się znaleźć :oko:
Bear_ pisze:o i drzewa własne, prywatne mają :) :pig:
nie wiem czy takie własne :lol: według ulotki drzewa Bucida buceras pochodzą z Florydy :grin:
Awatar użytkownika
Bear_
Weteran
Imię: Arek
Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Post autor: Bear_ »

Ja pierdziuuuuuuuuu... Nie mogli se tam kasztana jakiego dać albo coś ;) :P Bynajmniej swojskie by było :P
Obrazek
- Była CB C16XE -> C18XE Smallblock 2 - 140 PS, 183 Nm
- Jest Astra H Caravan Z19DTH OPC Line - 205 PS, 411 Nm

PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
Awatar użytkownika
mr_luke
Nowy
Imię: Łukasz
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: mr_luke »

Marcin '2F' pisze:
mr_luke pisze:ale ja to bym sobie popatrzył na samą konstrukcję. Bo porty lotnicze są jednymi z ciekawszych pod względem konstrukcyjnym konstrukcjami stalowymi kratowo-ramowymi
A co? jakis zamach planujesz? :D :D :grin: :grin: :grin: :lol: :pig:
Nie nie, ja poprostu zamierzam potem się tym zajmować i jako skrzywienie zawodowe mam tendencje do oglądania wszystkich miejsc, w których się znajduje, pod kątem konstrukcji, wykożystanych profili, przekrojów itp :oko:
-=m&m=- pisze:Jeśli jesteś zainteresowany samą budową to znalazłem wywiad z kierownikiem projektu budowy nowego terminalu wrocławskiego lotniska, który uchyla rąbka tajemnicy
Corsa - sold
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”