Lift czy nie lift?
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
matteo
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Mateusz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Lift czy nie lift?
Witam!
Szukam jakiejś przyjemnej CB;)
Jakie są różnice między przedliftową (tą do 1997) a po liftową? (1997<).
Bo wizualnie tylko grill zauważyłem;/ jeżeli tylko tyle to przedlift może być;)
ale jeżeli nie to proszę o rady co i jak;)
Szukam jakiejś przyjemnej CB;)
Jakie są różnice między przedliftową (tą do 1997) a po liftową? (1997<).
Bo wizualnie tylko grill zauważyłem;/ jeżeli tylko tyle to przedlift może być;)
ale jeżeli nie to proszę o rady co i jak;)
-
matteo
- Bez listowiec ;-)
- Imię: Mateusz
Re: Lift czy nie lift?
właśnie to itd mnie interesuje. czy były jakieś zmiany w zawiasie np?
a ocynk to cała czy tylko jakieś elementy?
a ocynk to cała czy tylko jakieś elementy?
- gtszudi
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
ja mam koncowke 95 i mam ocynkowana. ocynku nie bylo do 94 z tego co wyczytalem.
Mechanika Elektryka Kosmetyka Samochodowa Opel Renault SWAPy
- Marcin '2F'
- Nowy
- Imię: Marcin
i pod maska roznica w poduszce silnika
w polifcie jest w podluznicy poducha (kijowo pod wzgledem wymieniania a tym bardziej swapu
) a w przed lifcie jest kolo podluznicy 
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- Diabel199432
- Świeżak
- Imię: Przemo
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
-
czerwo
- Swój
- Imię: Robert
- Podziękował;: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Tylko 1.0 ma łapę w podłużnicy.Marcin '2F' pisze:i pod maska roznica w poduszce silnikaw polifcie jest w podluznicy poducha (kijowo pod wzgledem wymieniania a tym bardziej swapu
Właśnie co z tym ocynkiem?
- Zynio
- Swój
- Imię: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
- Kontakt:
To jest zaleta moim zdaniem, bo jest więcej łap silnika, tigra miała ten patent już wcześniejMarcin '2F' pisze:i pod maska roznica w poduszce silnikaw polifcie jest w podluznicy poducha (kijowo pod wzgledem wymieniania a tym bardziej swapu
A masz oryginalne drzwi? Bo zgadzam się z przed mówca corsa była ocynkowanaDiabel199432 pisze:Mówicie, że polift ma Ocynk, to dlaczego ja mam rudą na drzwiach
W poliftowej są inne sprężyny, mocowania drążków reakcyjnych, konikówki wahacza, przekładnia kierownicza, drążki przekładni kierowniczej, itp.corsarz pisze:zawias bez różnic
- corsarz
- Swój
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
no nie wziąłem tego pod uwagę, ale racja, z tym że cenowo praktycznie bez różniczyniogs pisze:W poliftowej są inne sprężyny, mocowania drążków reakcyjnych, konikówki wahacza, przekładnia kierownicza, drążki przekładni kierowniczej, itp.corsarz pisze:zawias bez różnic
- Fifo
- Swój
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Nie tylko, więc nie prowadzaj zamętu.czerwo pisze:Tylko 1.0 ma łapę w podłużnicy.Marcin '2F' pisze:i pod maska roznica w poduszce silnikaw polifcie jest w podluznicy poducha (kijowo pod wzgledem wymieniania a tym bardziej swapu
Poza wspomnianymi, CB po lifcie ma jeszcze dodatkowe wzmocnienia w drzwiach, przez co jest nieznacznie cięzsza i największa zasadnicza różnica, kazda poliftowa bedzie nowsza od przedliftowej
CB 2.0 16V Turbo powered by ProjectXs 292PS 404Nm 1,05bar --> corsa-fifo-2-0-turbo-1-05-bar-292km-404nm-t66331.html
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
www.ProjectXs.pl
www.EcuMaster.com
Meet Us on Facebook: http://www.facebook.com/ProjectXs
- Diabel199432
- Świeżak
- Imię: Przemo
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Tak, auto nie było bite, wymieniane itd. Znam je od nowości i wszystkie papiery mam do niego, a i tak jest ruda na dolnym kącie drzwi. rok '97zyniogs pisze:Marcin '2F' pisze:A masz oryginalne drzwi? Bo zgadzam się z przed mówca corsa była ocynkowanaDiabel199432 pisze:Mówicie, że polift ma Ocynk, to dlaczego ja mam rudą na drzwiach
-
yosh
- Nowy
- Imię: yosh
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Domyślam się że chodzi o różnice zewnętrzne,
a więc kilka cech charakteryzujących corsę po 97r.
- inne zderzaki, charakterystyczne odcięcie,jakby zderzak składał się z dwóch elementów, część dolną często malowano pod kolor nadwozia
- hak holowniczy tylny znajduje się pod klapką w zderzaku
- charakterystyczne szerokie plastikowe listwy boczne
- kierunkowskazy boczne w błotnikach
- drobno ożebrowany grill
- lekko wypukłe klamki
Tak na marginesie, fajnie by było gdyby corsa b była w ocynku , niestety nie jest
a więc kilka cech charakteryzujących corsę po 97r.
- inne zderzaki, charakterystyczne odcięcie,jakby zderzak składał się z dwóch elementów, część dolną często malowano pod kolor nadwozia
- hak holowniczy tylny znajduje się pod klapką w zderzaku
- charakterystyczne szerokie plastikowe listwy boczne
- kierunkowskazy boczne w błotnikach
- drobno ożebrowany grill
- lekko wypukłe klamki
Tak na marginesie, fajnie by było gdyby corsa b była w ocynku , niestety nie jest
- mr.suchy
- Świeżak
- Kontakt:
Cześć,
patrząc na to jak wszystkie Corsa B gniją wnioskuje iż nie ma w nich grama ocynku. Nawet gdzieś o tym czytałem. Jeżeli już to na łączenia elementów.
Pozdrawiam
patrząc na to jak wszystkie Corsa B gniją wnioskuje iż nie ma w nich grama ocynku. Nawet gdzieś o tym czytałem. Jeżeli już to na łączenia elementów.
Pozdrawiam
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Kontakt:
Co do gnicia corsy B, to ja mogę powiedzieć tylko tyle, że kiedyś znalazłem artykuł dotyczący tego faktu...
I wiele opinii potwierdziło fakt, że corsy, które wyszły w Hiszpanii nie gniją tak jak pozostałe inne
Nie wiem ile w tym wszystkim prawdy, ale częściowo mogę ten fakt potwierdzić na podstawie mojej CB (właśnie Hiszpan) nie ma rdzy w okolicach szyberdachu, zanim usunąłem wycieraczkę i zamek z tyłu nie było tam grama rdzy, tak samo nie pękają mi słupki drzwi w okolicach podszybia... A rocznik mojej padlinki to '96 (przedlift)
I wiele opinii potwierdziło fakt, że corsy, które wyszły w Hiszpanii nie gniją tak jak pozostałe inne
Nie wiem ile w tym wszystkim prawdy, ale częściowo mogę ten fakt potwierdzić na podstawie mojej CB (właśnie Hiszpan) nie ma rdzy w okolicach szyberdachu, zanim usunąłem wycieraczkę i zamek z tyłu nie było tam grama rdzy, tak samo nie pękają mi słupki drzwi w okolicach podszybia... A rocznik mojej padlinki to '96 (przedlift)
-
Karczo_27
- Nowy
To samo mogę potwierdzić i ja, w moim przypadku Corsa B '98 wyprodukowana w Saragossie, nadkola zdrowiutkie, podłóżnice zdrowiutkie i jak narazie nic nie wskazuje, żeby ten stan miał się jakoś nagle zmienić...I wiele opinii potwierdziło fakt, że corsy, które wyszły w Hiszpanii nie gniją tak jak pozostałe inne
- darx1204
- Nowy
- Imię: Darek
Z tego co ja się orientuję to hiszpanki wręcz uwielbiały gnić pod akumulatorem. A niemki hmm ponoć pękają na słupkach ja mam niemkę i tam nie miałem nic robione dalej się trzyma. Więc nie wiem czy ma to regułę w ogóle bo mam ten sam rocznik co Ty 1996 była na przed-liftach ale już z kierunkami w błotnikach i wypukłe klamki, ogólnie to z tego co zauważyłem jest całkiem dziwna. a to Mój VIN
Opel Brak danych 1996 - W0L000073T6071281
Producent: Adam Opel AG (Niemcy)
Typ samochodu: Pojazd bez specjalnego przeznaczenia
Podłoga: Brak danych
Model: Brak danych
Nadwozie: Brak danych
Rok produkcji: 1996
Miasto Fabryka: Eisenach, Niemcy
Nr serii: 071281
Opel Brak danych 1996 - W0L000073T6071281
Producent: Adam Opel AG (Niemcy)
Typ samochodu: Pojazd bez specjalnego przeznaczenia