Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Nie wiem czy to możliwe, ale jakieś dwa lata temu widziałem w okolicy Bielska-Białej takie espero, pamiętam że miało taki kolor i bardzo podobne koła.. Możliwe, że to ta sama? Opory powietrza przy tym samochodzie chyba mają niski poziom, przód podobnie skrojony jak calibra.
Możliwe, ze akurat to Espero było widziane w okolicach Bielska bo właściciel auta pochodzi własnie z Bielska. Tak więc jak nie stoi u nas na modach to jeździ w Bielsku.
Co przemawia za wyborem tego nadwozia? ...hmmm, nie wiem, to pytanie nalezałoby skierować do właściciela.
Z końcem dnia odbyły się testy drogowe...no drogowe to za duzo powiedziane, ale pojeździliśmy po szutrowej drodze dojazdowej do firmy. Na szutrze ładnie zabiera z 4 kół
To jeszcze kilka ujęć, prosze nie zwracać uwagi na odgłosy...tu gdzies blaszka ociera, tam cos szumi, silnik jeszcze nie chodzi zbyt płynnie bo mapa na szybko do odpalenia, niemniej jednak tak to wygląda:
Start na ośce z odłączonym tyłem:
I start 4x4 (oba oczywiście lajtowe, bo to strefa mieszkalna i droga dojazdowa nie tylko do nas do firmy ):
Nie rozumiecie, to jest Espero Evo XI. Poważnie - 2.0T 4x4, Intercooler, tylna lotka, wydech HKS Silent, dziura w masce - Lancer Evo IX, dokładka zderzaka tylnego (dyfuzor) - Lancer Evo X, kolor z palety Mitsu.
Corsa jeszcze u mnie, ale niewykluczone, że już niedługo, więc na razie jeszcze nie ma co zamykać
Espero 4x4 robimy od początku - zgadza się. 3/4 blacharskiej roboty to moje dzieło - co za skromność
Porszak możesz oczywiście wydzielić wątek, żeby nie było zamieszania. Pytanie tylko czy są chętni czytac i komentować projekty, które nie są Corsami. Oczywiście jeżeli tak, to będę wrzucał tylko te ciekawsze i ambitne
Fifo twoje projekty czyta się z ciekawością,a lanos to też "opel''
Mam nadzieje że jak skończysz projekt lanosa to przedstawisz na żywo
[album]3178[/album] Pomogłem postaw +
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Temat jest nie tylko o Espero, ale też o innych więc z tych innych 2 w 1
1. Ciekawy projekt daily car'a z opcją zabawy, czyli tylnonapędowy Lexus IS200 z mega fajnym silnikiem z Toyoty Supry - kultowym 1JZ-GTE (2,5 TT). O aucie co nieco można się dowiedzieć tutaj:
na razie tyle, ale auto zapowiada się obiecująco więc jak już wyruszymy na drogę to na pewno będzie więcej
2. Wspomniany wyżej Lexus będzie pierwszym autem oddanym klientowi na nowym produkcie firmy EcuMaster, który powstał, przy naszej czyli ProjectXs współpracy, a mianowicie na w pełni programowalnym komputerze typu Stand Alone - EcuMaster EMU (Engine Management Unit). Co prawda testowo juz EMU było odpalane wcześniej, ale teraz zamierzamy w pełni wykorzystać jego możliwości strojąc wspomniane wyżej auto. Samochód już odpalił a poniżej krótki filmik z tego wydarzenia
Wiesz, chyba nie do końca rozkminiłeś, ze sa to dwie różne rzeczy/dwa różne auta. Espero 4x4 z silnikiem z OPLA (ten japońcem na pewno nie jest), które juz od jakiegos czasu jeździ i daje frajde właścicielowi. Drugie auto to Lexus (w teorii auto japońskie - na podzespołach Toyoty) z silnikiem jak najbardziej japońskim bo własnie z Toyoty.
Tak z innych info to Lexa juz testujemy w warunkach drogowych, stroimy etc. Na razie bez większych problemów, wszystko działa jak należy Na chwile obecna generuje 300 kucy i nawet fajnie jedzie