Jaki smartfon ?
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Jaki smartfon ?
Nokia N8 na symbianie
HTC 7 Trophy na windows phone 7
HTC Desire na androidzie
HTC 7 Trophy na windows phone 7
HTC Desire na androidzie
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: Jaki smartfon ?
Nie bawiłem się Trophy, ale z dwóch pozostałych to jak dla mnie N8.
Ale co kto lubi
Ale co kto lubi
- Marcin '2F'
- Nowy
- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 0
htc desire, wg mnie nie ma lepszego na rynku (no moze htc dhd
) android , ogrom aplikacji, widgety i czego tylko dusza zapragnie
ogromny wyswietlacz i wgl ;P nokia na symbianie ;< a htc7 na totalnie nowym systemie, czy sie sprawdzi?
polecam
http://telepolis.pl/pojedynek.php?id=3812
polecam
http://telepolis.pl/pojedynek.php?id=3812
Biala CB DEAD
Teraz czas na szybsza
Teraz czas na szybsza
- -=m&m=-
- Website Admin

- Kontakt:
z wyglądu najbardziej podoba mi się N8 ale moja ocena opiera sie tylko na zdjęciach z internetu dlatego musze pójść do jakiegoś sklepu i pomacać wszytkie te telefony. Jeśli chodzi o wielkość to wszystkie jak dla mnie są zbyt duże
telefon nosze w kieszeni spodni
Symbianowi złą robotę zrobiły jego poprzednie wersje, nie zauważyłem zwiech w noki e51 ani e52, więc mam nadzieję że w N8 będzie ok.
Nawigacji używam w tel. sporadycznie bo w tym przypadku musiałbym brać tylko coś na windowsie żeby automapa poszła, nokia maps pomimo dobrych map średnio radzi sobie z wyznaczaniem tras itp, inne navi zresztą też ustępuja AM.
Ciekawe co wyjdzie z połączenia Nokii i Microsoftu.
Nawigacji używam w tel. sporadycznie bo w tym przypadku musiałbym brać tylko coś na windowsie żeby automapa poszła, nokia maps pomimo dobrych map średnio radzi sobie z wyznaczaniem tras itp, inne navi zresztą też ustępuja AM.
Ciekawe co wyjdzie z połączenia Nokii i Microsoftu.
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
-
kruszyn1
- Swój
- Imię: Mateusz
proponuje androida, ja mam w milestone i to naprawde super sprawa 
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
-
Wiscoo
- Świeżak
- Imię: Łukasz
Przede wszystkim, musisz zdecydować, do czego to ma być smartfon. Czy bardziej interesują Cię aplikace biznesowe? A może przeglądanie internetu i przygotowanie telefonu pod widgety i aplikacje typu social? A może wolisz pstrykać foty i kręcić dobre filmy?
- -=m&m=-
- Website Admin

- Kontakt:
musi się to łączyć z serwerem pocztowym exchange (pod symbianem miałem mail for exchange pod windowsem problemu nie ma, nie wiem jak android), przeglądanie internetu sporadycznie bardziej jako modem (udostepnienie połączenia) będzie działał. Aplikacje typu social mnie nie intersują, aparat musi potrafic robić dobre zdjęcia.
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
tak, wez sobie n8.
http://discussions.europe.nokia.com/t5/ ... d-p/778960
aha, wiekszosc telefonow nie robi dobrych zdjec. robia tylko srednie, albo slabe.
i tak samo jak w przypadku wielkiego dumania czestera nad samochodami, w ktorych nie siedzial: idz do sklepu i wez do reki kazdy, o ktorym myslales. to zajebiscie uprosci wybor, chyba, ze nie ma dla ciebie znaczenia jak telefon lezy w reku, czy jak i z czego jest zrobiony.
http://discussions.europe.nokia.com/t5/ ... d-p/778960
aha, wiekszosc telefonow nie robi dobrych zdjec. robia tylko srednie, albo slabe.
i tak samo jak w przypadku wielkiego dumania czestera nad samochodami, w ktorych nie siedzial: idz do sklepu i wez do reki kazdy, o ktorym myslales. to zajebiscie uprosci wybor, chyba, ze nie ma dla ciebie znaczenia jak telefon lezy w reku, czy jak i z czego jest zrobiony.

-
Wiscoo
- Świeżak
Polecam przeczytać - większość testów N8 ma taką konkluzję - o ile sprzętowo, jest to bardzo udany model (pomijając procesor 600mHz), to symbian cofa go o krok w tył:
Jestem wygodnicki. Chciałbym, żeby rzeczy, których używam były wygodne. Chciałbym móc zrobić wszystko, co zrobić muszę, bez konieczności dostosowywania się, z minimalnym wysiłkiem, łatwo i szybko. Cóż, ja i Symbian ^3 po prostu nie mogliśmy się polubić.
Pamiętacie stare magnetowidy? wiele z nich oferowało bardzo rozbudowane możliwości - nagrywanie w zaprogramowanym czasie, obsługę podłączonego telewizora za pomocą swojego pilota, sam już nie potrafię wymienić wszystkich tych cudów, ale było tego dużo. Jedyny problem polegał na tym, że żeby zrobić cokolwiek bardziej skomplikowanego niż odtwarzanie kaset trzeba było za każdym razem starannie przewertować instrukcję, bo sterowanie różnymi funkcjami wymagało wciskania tajemniczo podpisanych (albo oznaczonych kolorami) klawiszy na pilocie w odpowiedniej kolejności, nie kojarzącej się z niczym. Skutek był taki, że większość magnetowidów służyła wyłącznie do odtwarzania kaset i nagrywanie tego, co akurat leciało w telewizji.
System Symbian ^3 jest współczesnym odpowiednikiem takich magnetowidów. Pod względem możliwości to jeden z najlepszych mobilnych OS-ów, pozwalających zrobić niemal wszystko to, co na "dużym" komputerze. Niestety, duża część użytkowników nie ma szans z tych możliwości skorzystać, bo nawet jeśli o nich wie, to nie potrafi ich znaleźć kiedy są potrzebne. Winę za taki stan rzeczy ponosi przeładowanie informacją oraz archaiczny sposób jej przedstawiania: zamiast ograniczyć się do tych naprawdę niezbędnych, twórcy starali się dać użytkownikowi wszystkie możliwe informacje i opcje, umieszczając elementy nawigacyjne wszędzie, gdzie się tylko dało (w końcu było dużo do przedstawienia) i tworząc kilometrowej długości, wielokrotnie zagnieżdżone i rozgałęzione menu. Ukoronowaniem tego bałaganu jest niejasne nazewnictwo, stosowanie przedziwnych skrótów i wreszcie, fatalnie opracowana typografia.
Wersja ^3 to spory postęp w porównaniu do wcześniejszych wcieleń systemu Nokii. Znajdziemy tu trzy ekrany startowe z konfigurowalnymi widgetami i skrótami, kinetyczne przewijanie list, obsługę multitouch, czy przyjazny palcom menadżer zadań. Niestety, te nowości w najlepszym przypadku można uznać za kwiatek do kożucha. Gdyby chcieć ocenić je rzetelnie w porównaniu do konkurencji, nie obyłoby się bez kilku przykrych słów. Dlaczego przesuwanie ekranów zaprojektowano tak, że programowo sprawiają wrażenie, jakby stawiały palcom opór? Czy nikt nie zauważył, że przez to użytkownikowi wydaje się, że działają wolniej, niż w konkurencyjnych systemach? Dlaczego dodanie skrótu do aplikacji na stronie głównej wymaga sześciu-siedmiu kliknięć, zamiast dwóch, jak w Androidzie? Dlaczego menadżer zadań wyświetla zrzuty ekranu, a nie ikony programów (życzę powodzenia w odróżnieniu na miniaturce rozpoczętego e-maila od rozpoczętego SMS-a), co gorsza w taki sposób, że na raz na ekranie mieści się tylko jeden i pół? I dlaczego WebOS, który robi to teoretycznie tak samo, tak naprawdę robi to o niebo lepiej?
Żeby jednak oddać Symbianowi sprawiedliwość trzeba powiedzieć, że smartfonowy nowicjusz bez problemu znajdzie w w tym systemie wszystkie podstawowe funkcje (sprawdzaliśmy!), a weteran urzadzeń Nokii z miejsca poczuje się jak ryba w wodzie i będzie potrafił korzystać ze wszystkiego, czym go Finowie obdarowali. Oczywiście nowicjusz będzie szczęśliwy, póki nie zobaczy, jak działa Android, iOS lub Windows Phone 7…
Zobacz więcej: http://www.chip.pl/artykuly/recenzje/20 ... z1DuxvKrvA
Jestem wygodnicki. Chciałbym, żeby rzeczy, których używam były wygodne. Chciałbym móc zrobić wszystko, co zrobić muszę, bez konieczności dostosowywania się, z minimalnym wysiłkiem, łatwo i szybko. Cóż, ja i Symbian ^3 po prostu nie mogliśmy się polubić.
Pamiętacie stare magnetowidy? wiele z nich oferowało bardzo rozbudowane możliwości - nagrywanie w zaprogramowanym czasie, obsługę podłączonego telewizora za pomocą swojego pilota, sam już nie potrafię wymienić wszystkich tych cudów, ale było tego dużo. Jedyny problem polegał na tym, że żeby zrobić cokolwiek bardziej skomplikowanego niż odtwarzanie kaset trzeba było za każdym razem starannie przewertować instrukcję, bo sterowanie różnymi funkcjami wymagało wciskania tajemniczo podpisanych (albo oznaczonych kolorami) klawiszy na pilocie w odpowiedniej kolejności, nie kojarzącej się z niczym. Skutek był taki, że większość magnetowidów służyła wyłącznie do odtwarzania kaset i nagrywanie tego, co akurat leciało w telewizji.
System Symbian ^3 jest współczesnym odpowiednikiem takich magnetowidów. Pod względem możliwości to jeden z najlepszych mobilnych OS-ów, pozwalających zrobić niemal wszystko to, co na "dużym" komputerze. Niestety, duża część użytkowników nie ma szans z tych możliwości skorzystać, bo nawet jeśli o nich wie, to nie potrafi ich znaleźć kiedy są potrzebne. Winę za taki stan rzeczy ponosi przeładowanie informacją oraz archaiczny sposób jej przedstawiania: zamiast ograniczyć się do tych naprawdę niezbędnych, twórcy starali się dać użytkownikowi wszystkie możliwe informacje i opcje, umieszczając elementy nawigacyjne wszędzie, gdzie się tylko dało (w końcu było dużo do przedstawienia) i tworząc kilometrowej długości, wielokrotnie zagnieżdżone i rozgałęzione menu. Ukoronowaniem tego bałaganu jest niejasne nazewnictwo, stosowanie przedziwnych skrótów i wreszcie, fatalnie opracowana typografia.
Wersja ^3 to spory postęp w porównaniu do wcześniejszych wcieleń systemu Nokii. Znajdziemy tu trzy ekrany startowe z konfigurowalnymi widgetami i skrótami, kinetyczne przewijanie list, obsługę multitouch, czy przyjazny palcom menadżer zadań. Niestety, te nowości w najlepszym przypadku można uznać za kwiatek do kożucha. Gdyby chcieć ocenić je rzetelnie w porównaniu do konkurencji, nie obyłoby się bez kilku przykrych słów. Dlaczego przesuwanie ekranów zaprojektowano tak, że programowo sprawiają wrażenie, jakby stawiały palcom opór? Czy nikt nie zauważył, że przez to użytkownikowi wydaje się, że działają wolniej, niż w konkurencyjnych systemach? Dlaczego dodanie skrótu do aplikacji na stronie głównej wymaga sześciu-siedmiu kliknięć, zamiast dwóch, jak w Androidzie? Dlaczego menadżer zadań wyświetla zrzuty ekranu, a nie ikony programów (życzę powodzenia w odróżnieniu na miniaturce rozpoczętego e-maila od rozpoczętego SMS-a), co gorsza w taki sposób, że na raz na ekranie mieści się tylko jeden i pół? I dlaczego WebOS, który robi to teoretycznie tak samo, tak naprawdę robi to o niebo lepiej?
Żeby jednak oddać Symbianowi sprawiedliwość trzeba powiedzieć, że smartfonowy nowicjusz bez problemu znajdzie w w tym systemie wszystkie podstawowe funkcje (sprawdzaliśmy!), a weteran urzadzeń Nokii z miejsca poczuje się jak ryba w wodzie i będzie potrafił korzystać ze wszystkiego, czym go Finowie obdarowali. Oczywiście nowicjusz będzie szczęśliwy, póki nie zobaczy, jak działa Android, iOS lub Windows Phone 7…
Zobacz więcej: http://www.chip.pl/artykuly/recenzje/20 ... z1DuxvKrvA
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
jakby opierac sie tylko na recenzjach, to nic innego poza najwyzszymi modelami na androidzie (koniecznie froyo) i ajfonem cztery, nie nadaje sie do uzytku. zwykle lcd tez sa do dupy, dobre sa jedynie amoled. itd, itp.
powtorze: wez do reki, pomacaj, poklikaj, bedziesz wiedzial. inaczej telefonu kupic sie moim zdaniem nie da.
powtorze: wez do reki, pomacaj, poklikaj, bedziesz wiedzial. inaczej telefonu kupic sie moim zdaniem nie da.

-
Wiscoo
- Świeżak
No, ja osobiście czekam, aż rynek trochę się rozkręci z WM7, według mnie to dość obiecujący system, zwłaszcza, jeśli chce się użytkować telefon pod kątem aplikacji biurowych.
- corsarz
- Swój
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
Re:
zgadzam się z markosem, ja też inaczej telefonu nie wybieram, jedyny minus jest że nie można rzucać telefonami o ziemie w salonie, bo chciałbym sprawdzić też ich wytrzymałość na upadki...!markos pisze:powtorze: wez do reki, pomacaj, poklikaj, bedziesz wiedzial. inaczej telefonu kupic sie moim zdaniem nie da.
-
Wiscoo
- Świeżak
Z wytrzymałością na upadki jest różnie. Telefon może spaść Ci milion razy i nic mu nie będzie, a raz źle trafisz (kamień na chodniku) i żegnasz się z wyświetlaczem na przykład. Telefonów nie kupuje się po to, żeby upadały (tak jak nie sprawdzasz przed zakupem, jaka jest strefa zgniotu w aucie), bardziej zwracać należy uwagę na ergonomię, obsługę menu...
- corsarz
- Swój
- Imię: Grzesiek
- Kontakt:
filozof się znalazł...
telefon (przynajmniej dla mnie) powinien być taki że jak spadnie z 4m na beton to się mu nic nie stanie...
telefon (przynajmniej dla mnie) powinien być taki że jak spadnie z 4m na beton to się mu nic nie stanie...
-
Wiscoo
- Świeżak
O, ciekawe. Często upadają Ci telefony z pierwszego piętra?
To jest właśnie filozofowanie. Sprawdzić możesz wydajność, ergonomię, wygląd zewnętrzny, materiały... Z resztą, o kant kuli ten temat rozbić.
Do założyciela tematu: pochwal się, jak coś wybierzesz i tyle.
To jest właśnie filozofowanie. Sprawdzić możesz wydajność, ergonomię, wygląd zewnętrzny, materiały... Z resztą, o kant kuli ten temat rozbić.
Do założyciela tematu: pochwal się, jak coś wybierzesz i tyle.
- -=m&m=-
- Website Admin

- Kontakt:
na 99% będzie HTC Desire
Ps. trochę popłyneliście z tym spadaniem telefonów, urządzenia, które wytrzymują takie upadki są o wiele droższe a i wysokości mniejsze
Ps. trochę popłyneliście z tym spadaniem telefonów, urządzenia, które wytrzymują takie upadki są o wiele droższe a i wysokości mniejsze
- -=m&m=-
- Website Admin

- Kontakt:
Re:
nawet przyłożyłem do ucha!markos pisze:wziales do reki i poklikales 10 minut, czy czytasz testy w necie?
ma zrobić zdjęcie kartki a4 nadające się do odczytu!markos pisze:aha, wiekszosc telefonow nie robi dobrych zdjec. robia tylko srednie, albo slabe.