wystajace kola
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- MALY
- Nowy
- Imię: Łukasz
- Podziękował;: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
wystajace kola
Witam niewiem czy w dobrym dziale pisze ale problem to nie jest tylko che sie dowiedziec czysta ciekawosc. jak to jest w POlsce gdy kola wystaja po za blotnik tzw."german style" jest to jakos karane jesli tak to co moga zrobic nasi kochani policjanci.
tak dla rzucenia obrazu mamy fele 9" i sporo nam wystaje
tak dla rzucenia obrazu mamy fele 9" i sporo nam wystaje
Zasada jest prosta jak sie walnąłeś to i ciebie odwalą
- -=m&m=-
- Website Admin

- Imię: Michał
- Podziękował;: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
- Kontakt:
Re: wystajace kola
"Wszyscy wiedzą, że coś nie da się zrobić. I wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to coś robi."- Einstein Albert
- MALY
- Nowy
czyli jak chcemy german style to trzeba poszerzac nadkola bo inaczej dowod pojdzie
-
kruszyn1
- Swój
- Imię: Mateusz
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
mozesz tez naciagnac 165 na 6,5" 
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
ogólnie nie może ani felga ani opona wystawać brat z przodu w punto ma 7,5felge z opona 165/40/16 i wystaje sama felga i opona się chowa tył 9cali felgę i oponę 195/40/16 i też tylko felga wystaje a opona chowa się w nadkole . Za to leci dowód rejestracyjny jeśli policjant się uprze, my z szerokimi kołami śmigamy od dawna i przechodziły nam różne bajki takie jak: "opona się chowa a felga jest równo upieraliśmy się czasami przy tym po 20 min i odpuszczali wyjątkowo zabierają dowód częściej pytają: "co to ma pod maską itp" pisze ze swojego doświadczenia na 7 naszych autach które mieliśmy na "szerokim kole"
- dadidas
- Świeżak
- Imię: Tomek
- Kontakt:
To ja jeszcze z doswiadczenia dodam ze zabrany dowod to nic, gdyz grozi za to do 500zl mandatu... 
- MALY
- Nowy
widze ze sa rozne opinie na temat czy dostanie sie mandat czy nie, moim zdaniem to zalezy od czlowieka jak bedzie w miare to jakos pojdzie po najmniejszej lini oporu ale jak sluzbista malo zyciowy to bedzie wysoki
-
Smalcyk
- Moderatorzy

- Imię: Marcin
jakby się uparł i trochę kłócił z panem władzą to lusterka też si zaliczają do obrysu auta
i jakby meczyć ich gadką to może by sobie odpuścili 
było C14SE - 101 KM 120 NM
Później C14NZ -seria
Obecnie C16XE - obecnie seria :->
Pomogłem ? wciśnij pomógł
Później C14NZ -seria
- kamiloooo
- Post Mistrz
- Imię: Kamil
- Kontakt:
mi raz zabrali za wystajace kola z tylu i mandatu nie bylo...
pan policjant byl bardzo zlym czlowiekiem i krzyczal na mnie czemu mam tak nisko zderzak...
na drugi dzien pojechalem na komende bo wg mnie kola z tylu nie wystawaly, pan komendant glowny policji obejrzal auto i stwierdzil ze nie wystajai oddali mi dowod

pan policjant byl bardzo zlym czlowiekiem i krzyczal na mnie czemu mam tak nisko zderzak...
na drugi dzien pojechalem na komende bo wg mnie kola z tylu nie wystawaly, pan komendant glowny policji obejrzal auto i stwierdzil ze nie wystajai oddali mi dowod

- Cyna
- Nowy
- Imię: Marek
racja zawsze straszą tylko tymi 500zł i lawetą a tak naprawdę nie słyszałem żeby ktoś tyle dostał.. sam jezdziłem 2 lata na wystających kołach i nic mi nie zrobili, tylko upomnienia;p wszystko zależy od policjanta, jak będziesz się kłócił to praktycznie zawsze zabierze Ci dowód;p a i "elementy plastikowe" nie stanowią obrysu auta. jeżeli nie chcesz poszerzać błotników zrób "negatyw" w kołach a nie będzie się tak rzucać i nie doczepią się.
DTM corsa:)
-
Smalcyk
- Moderatorzy

podejdzie mi na tył koło 9'' ET 45 16stka?
a na przód 7,5'' ET 50 tez 16stka ? przy glebie -60 przód tył ?
Później C14NZ -seria
Później C14NZ -seria
- naked
- Świeżak
moim zdaniem 7,5 cala na przód z et50 nie zmiesci sie na gwint/zawias bo sam miałem 8 cali z przodu i et30 i moglem zapałke włożyć pomiedzy amortyzator a felge...
Pozdro
Pozdro
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
To ja powiem tak... Juz kupe lat wspolpracuje z gliniarzami jako pomoc drogowa. Tu z kolizji, tu kierujacy "bardzo chory", tu wypadek czy cos itp...
Z racji ze sam jezdze na 14x9" z tylu pytalem sie niejednokrotnie jak to jest... Jednym to zwisalo inni patrzeli sie na mnie jak na glupiego...
Rzecz wyglada tak. Ani opona, ani felga nie moze wystawac po za obrys pojazdu (wyzej byla mowa o lusterkach) - obrys rozumiany jest jako elementy wzglednie stale pojazdu... Po za tym nie ma sie co sprzeczac z Panem Palacjantem...
Co sie tyczy mandatu... Na pewno leci dowod i skierowanie do stacji kontroli pojazdu... Podstawy do mandatu nie ma poniewaz nie mialo miejsca zadne zdarzenie drogowe ani nic z tych rzeczy... Po prostu stan techniczny pojazdu zdaniem Pana władzy nie spelnia norm i tyle... Jednak podczas kontroli pojazdu Pan Władza moze cos wymyslec i wtedy rzucac paragrafami... bla bla bla...
Waze zeby pamietac o tym, aby przypilnowac sobie faktu takiego jak wyszczegolnienie na kwitku opd policjanta za co zostal wziety dowod... jezeli nie bedzie wyszczegolnione np. 1) Kola wystajace po za obrys 2) .... itp. to w tym momencie placimy jak za caly przeglad... jezeli jest wyszczegolnione to w tym momencie od kazdej "usterki" przewaznie 20 zl
Tu wracamy do kwestii mandatu... ktos sie nie zna, gliniaz mandatu nie da... Ale moze nas szarpnac po kieszeni nie wyszczegolniajac za co...
A co do felgi 7,5" ET50 to powodzenia bo z dobrze wygladajaca opona 195/40 wystaje przy seryjnym blotniku z przodu jakies 2,5 - 2,7 cm. Jezeli chodzi o 9" ET45 to odpowiedz sobie sam... Co do gleby to przy 60-60 powinno Ci sie prawie polozyc auto na tych pieknie wystajacych rolkach
Jak Chcesz to zrobie Ci foty przy 16" wlasnie 7,5" ET52 na glebie ponad 70mm z przodu...
No... tylke from me...
Pozdro
Z racji ze sam jezdze na 14x9" z tylu pytalem sie niejednokrotnie jak to jest... Jednym to zwisalo inni patrzeli sie na mnie jak na glupiego...
Rzecz wyglada tak. Ani opona, ani felga nie moze wystawac po za obrys pojazdu (wyzej byla mowa o lusterkach) - obrys rozumiany jest jako elementy wzglednie stale pojazdu... Po za tym nie ma sie co sprzeczac z Panem Palacjantem...
Co sie tyczy mandatu... Na pewno leci dowod i skierowanie do stacji kontroli pojazdu... Podstawy do mandatu nie ma poniewaz nie mialo miejsca zadne zdarzenie drogowe ani nic z tych rzeczy... Po prostu stan techniczny pojazdu zdaniem Pana władzy nie spelnia norm i tyle... Jednak podczas kontroli pojazdu Pan Władza moze cos wymyslec i wtedy rzucac paragrafami... bla bla bla...
Waze zeby pamietac o tym, aby przypilnowac sobie faktu takiego jak wyszczegolnienie na kwitku opd policjanta za co zostal wziety dowod... jezeli nie bedzie wyszczegolnione np. 1) Kola wystajace po za obrys 2) .... itp. to w tym momencie placimy jak za caly przeglad... jezeli jest wyszczegolnione to w tym momencie od kazdej "usterki" przewaznie 20 zl
Tu wracamy do kwestii mandatu... ktos sie nie zna, gliniaz mandatu nie da... Ale moze nas szarpnac po kieszeni nie wyszczegolniajac za co...
A co do felgi 7,5" ET50 to powodzenia bo z dobrze wygladajaca opona 195/40 wystaje przy seryjnym blotniku z przodu jakies 2,5 - 2,7 cm. Jezeli chodzi o 9" ET45 to odpowiedz sobie sam... Co do gleby to przy 60-60 powinno Ci sie prawie polozyc auto na tych pieknie wystajacych rolkach
Jak Chcesz to zrobie Ci foty przy 16" wlasnie 7,5" ET52 na glebie ponad 70mm z przodu...
No... tylke from me...
Pozdro
- rQs
- Nowy
- Imię: Bartek
- Kontakt:
Z ciekawości to i ja poproszę, wrzuć tutaj w temat jak możesz.Bear_ pisze:
Pzdr
Do sprzedania -

Granatowe x14sz by Bartek
I najważniejsze
PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!

Granatowe x14sz by Bartek
I najważniejsze
PAMIĘTAJ, wymieniaj świece!
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Luźno, postaram się jutro bądź przy weekendzie wjechać na warsztat i zrobić foto. Tylko bez opony bo aktualnie nie mam już gumy 195... Chyba że wam ubrać ale 205. Wychodzi delikatny niemal niezauwazalny naciąg więc nie wiem czy jest sens. Koła kupiłem właśnie do swojej cb sugerując się faktem że mam teraz z przodu 8" z mniejszym et, a patrząc że fabryczne et to 49 niejako się przejechałemrQs pisze:Z ciekawości to i ja poproszę, wrzuć tutaj w temat jak możesz.Bear_ pisze:
Pzdr
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Sorry panowie ale w tej chwili mam slaby dostęp do kompa także nie mam jak wrzucić fotek...
Wszystko mam juz przygotowane tylko musze gdzies wyskoczyc zeby to wrzucic na neta bo aktualnie caly czas dostep do forum z telefonu
Ale pamietam o tych zdjeciach takze spoko
pozdro
-- Pn sty 17, 2011 2:54 pm --
Panowie i Panie, sorry ze post pod postem ale chcialem zeby bylo widac ze w temacie sie dzieje
Ponizej link do serwera z katalogami i fotkami felg na corsie
+ pare gratisow jezeli chodzi o felgi...
Co do tych 16x7,5J to zaszła mała pomyłka... bo ET = 45. Ale podejrzewam ze duzej roznicy nie ma... Ogolem na wcisk by weszlo... jednak felga niemal lezy na amorku wiec te 0,5 cm dystansu musialoby byc, a wtedy to juz troszke kiepsko...
Co do zjec felgi 16x7J ET65 to jest to ta felga na aucie prezentuje sie juz z dystansem 3-3,5 cm celem redukcji rozstawu srub np. z 5x112 na 4x100
Sorry rowniez za jakos zdjec ale na warsztacie oswietlenie jest jakie jest a robilo sie juz po malu ciemnawo
No to pozdrawiam i milego ogladania...
(Sorry, chwilowy blad z serwerem; postaram sie do wieczora ogarnac...)
Wszystko mam juz przygotowane tylko musze gdzies wyskoczyc zeby to wrzucic na neta bo aktualnie caly czas dostep do forum z telefonu
Ale pamietam o tych zdjeciach takze spoko
pozdro
-- Pn sty 17, 2011 2:54 pm --
Panowie i Panie, sorry ze post pod postem ale chcialem zeby bylo widac ze w temacie sie dzieje
Ponizej link do serwera z katalogami i fotkami felg na corsie
Co do tych 16x7,5J to zaszła mała pomyłka... bo ET = 45. Ale podejrzewam ze duzej roznicy nie ma... Ogolem na wcisk by weszlo... jednak felga niemal lezy na amorku wiec te 0,5 cm dystansu musialoby byc, a wtedy to juz troszke kiepsko...
Co do zjec felgi 16x7J ET65 to jest to ta felga na aucie prezentuje sie juz z dystansem 3-3,5 cm celem redukcji rozstawu srub np. z 5x112 na 4x100
Sorry rowniez za jakos zdjec ale na warsztacie oswietlenie jest jakie jest a robilo sie juz po malu ciemnawo
No to pozdrawiam i milego ogladania...
(Sorry, chwilowy blad z serwerem; postaram sie do wieczora ogarnac...)
- MALY
- Nowy
no i jak z tym linkiem " Bear_"
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
Ku&^% sorry wielkie ale cos mi sie server pier^&%*& a jestem na etapie zmiany lacza w domu i na chwile obecna jestem bez sieci... A jezdzic co chwila do mamy i rzeźbić na jej "zabytku" sluzacym do allegro itp. to mnie szlag trafia...
Na prawde bardzo was przepraszam ale trzyma mnie technika...
Dacie mi czas do konca tygodnia ? Maks w czawartek mam miec juz zapieta siec w domku na ostatni guzik wiec wtedy to uwalcze tak jak trza...
Na prawde bardzo was przepraszam ale trzyma mnie technika...
Dacie mi czas do konca tygodnia ? Maks w czawartek mam miec juz zapieta siec w domku na ostatni guzik wiec wtedy to uwalcze tak jak trza...
- Bear_
- Weteran
- Kontakt:
UDAŁO SIĘ !!! 
Tu macie linkownie...
http://members.multimania.co.uk/bearrr/felgi/
Jezeli chodzi o foldery... Dla sprostowania... Te 16x7J ET 65 to są fotki które przedstawiają takowe koło JUŻ Z zastosowanym dystansem...
Raz jeszcze przepraszam za taaaaaaki długi czas ogarniania tego, ale problemy techniczne no i dośc spory brak czasu, ale jest
Pozdro
Tu macie linkownie...
http://members.multimania.co.uk/bearrr/felgi/
Jezeli chodzi o foldery... Dla sprostowania... Te 16x7J ET 65 to są fotki które przedstawiają takowe koło JUŻ Z zastosowanym dystansem...
Raz jeszcze przepraszam za taaaaaaki długi czas ogarniania tego, ale problemy techniczne no i dośc spory brak czasu, ale jest
Pozdro
-
Smalcyk
- Moderatorzy

16r 7,5 j et 45 podoba mi się najbardziej osadzenie tych felg i chyba najlepsze rozwiązanie
Później C14NZ -seria
Później C14NZ -seria