cześć wszystkim corsomaniakom. jako ze jestem po raz pierwszy na tej stronce nie bede zawracał głowy i zapytam wprost czy isnieje możliwość zamiany silnika gaznikowego S10 na
silnik z wtryskiem w corsie z 1992 roku?
silnik corsa
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
golf40
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: silnik corsa
dzięki marcos, chodzi mi tylko o to czy silnik z wtryskiem ma takie same mocowania co silnik gaznikowy a co do budżetu to napewno nie jest tak pokazny jak budzet komisji sledczej ale myslę że czegoś się tu dowiem pozdrawiam i liczę na kolejne rady!!!!!!!!!!
-
kruszyn1
- Swój
- Imię: Mateusz
jak napisał Markos pasuje wszystko, gaźnik, wtrysk, możesz nawet 2.0 włożyć jeśli chcesz, wszystko do 1.6 włącznie pasuje na te same mocowania
Kadett 2.0 8v aktualna zbawka
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
Opel Corsa B GSi++... c20xe on board... była...
nie polecam usług tuningowych z "NowyDwórMazowiecki/Jabłonna"...
-
golf40
- Bez listowiec ;-)
dzieki, stary już jestem ale ten internet to dobra rzecz, autko szykuje dla córki niech sie szkoli, jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam wszystkich!!!!!!!!!!!
- Zioo
- Nowy
- Imię: Adam
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
zostaw Pan sen silnik co jest... chyba, ze polecial... ale t10s noim zdaniem bedzie lepszy dla córki.. 0 elektryki, jezeli na gazniku webbera to regulacja + czyszczenie 40zł i smiga dalej... rozrzad na lancuchu, moc taka jak przy 1.2 na wtrysku.. jedyne co wieksze troche to spalanie ale nie wiele, i nie warte przekladki...golf40 pisze:dzieki, stary już jestem ale ten internet to dobra rzecz, autko szykuje dla córki niech sie szkoli, jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam wszystkich!!!!!!!!!!!
przekladka, to nowy bak, elektryke ktos musi zrobic cala (silnik musi byc z calym osprzetem )w 1000 sie napewno nie zamknie, jezeli bedzie to robil mechanik... ogolnie moim zdaniem gra nie warta swieczki.. a jezeli padla litrowka to mozna plug&play wsadzic 1,2 na gazniku (bardziej dostepny, bo w kadetach wystepowal) WSZYSTKO wtedy pasuje (uchwyt alternatora moze sie roznic) golosa mozna wtedy kupic i wsadzic, i bedzie smigalo... tylko gaznik ustawic i wszystko .. i robi sie 60km :>
mialem ten silnik w CA , znajomy tez kupil corse 1.0 i wsadzil 1.2 na wtrysku.. spalanie ok 1l mniejsze (tylko na trasie) malo nie wyszlo.. bylo to z 5 lat temu i jakies 2500 go impreza kosztowala...
u mnie jak padlo 1.0 wsadzilem 1.2 z kadeta (sam) i kosztowalo mnie to wszystko niecale 500zł
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504