zawieszenie corsa c ??

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
arleon
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0

zawieszenie corsa c ??

Post autor: arleon »

Siemka mam pytanko szukam zawieszenia do mojej corsy c 1.8 gsi ogólnie zdecywowałem sie na gwint
ale,mam mozliwosc kupna zawieszenia koni z regulacja wtardości dokłądnie tak wyglada ogłoszenie

Sprzedam Koni 1130 z regulacja twardości do Corsy C 1.3 CDTi.Przod leci w dół -20 mm,tył -40 mm.Amory mają po około 90% tak więc sa jak nowe.(auto po przegladzie wiec wiem).

Cena:1800 PLN(do leciutkiej negocjacji).

Z tego co sie dowiedziałem jezdził na tym zawieszeniu 1.5 roku,cene wynegocjowałem na 1350 zł

i Pytanko czy warto wziąśc takie zawieszenie czy lepiej wziaśc gorsze ale nowe (gwint ta-technix)
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

90% to nie maja nawet nowe, a koni niestety dosc szybko mieknie w miare uzytkowania.
imo najlepiej kupic lepsze i nowe. niestety takiej opcji nie przewidziales :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
STELMI
Moderatorzy
Moderatorzy
Imię: Piotr
Otrzymał podziękowań: 3 razy
Kontakt:

Re:

Post autor: STELMI »

!markos pisze:90% to nie maja nawet nowe
mega twarde zawieszenia pokazują po 90% nawet przy wylanych amortyzatorach jak w mojej Vectrze z Weiteciem
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

Re: zawieszenie corsa c ??

o wskazaniach trzesawek juz bylo chyba wszedzie.. nie pokazuja faktycznej sprawnosci amortyzatorow, tylko wszystkiego, co znajduje sie na drodze nawierzchnia-buda. jak zmienisz cisnienie w oponach, to trzesawka pokaze to jako zmiane sprawnosci amortyzatorow - tyle wlasnie warte jest takie badanie.
Obrazek
Awatar użytkownika
arleon
Świeżak

a takie małe pytanko w sumie mam nowe spreżyny mts-technic co wy na to żeby np dokupić do teg tylko amortyzatory z regulacja ma to jakiś sens?
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

czemu na sile starasz sie uzyskac poklask dla kiepskich rozwiazan? dlaczego nie mogles kupic sprezyn np. eibacha i miec juz JEDEN DOBRY ELEMENT, a potem dokupic do niego drugi dobry element, np. bilsteina b8 i miec ZAJEBISTY zawias?
Obrazek
Awatar użytkownika
arleon
Świeżak

Widzisz i po to są tacy cudzie jak ty żeby doradzić słyszałem o tych bilsteina b8 ale nie moge znalesc do corsy c??
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R

slabo szukasz..

VE3-E109 x1
VE3-E110 x1
BE3-E234 x2

napisz do typa z mts24, albo zadzwon do intercarsu, lub polcaru. opcjonalnie zerkopol, ale oni zedra straszne pieniadze. maja jednak jedna zalete - przy zakupie masz mozliwosc ustawienia je pod swoje wymagania. b8 tanie nie sa, miekkie tez nie, ale to bardzo dobry towar.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”