X20XEV

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
mat118
Świeżak
Podziękował;: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 0

X20XEV

Post autor: mat118 »

Witam wszystkich!
Jestem posiadaczem corsy c z (niestety) silnikiem 1.0 :)11 ... . Od pewnego czasu zastanawiam sie nad swapem, ale zbytnio nie jestem obeznany jaki silnik bylby odpowiedni. Zastanawialem sie nad silniekiem X20XEV lub 18XE1. oba silniki byly montowane w astrach g . i tutaj nasowa sie seria pytan :
- czy warto taki zabieg przeprowadzic ??
- czy wogole takowe silniki beda pasowaly bez hardcorowych przerobek ??
- czy po zakupie silnika przeprowadzac mu generalny remont ??
- jakie zmainy konieczne sa przy takim zabiegu??

Ale narazie sa to tylko plany ... Moze potraficie wskazac jakis ciekawy silnik (procz tych wskazanych wyzej) o pojemnosci nie wiekszej niz 2,0 ( jesli byscie mogli to napiszcie dlaczego wlasnie taka a nie inna jednostka. )
Z gory dzieki wszystkim za odpowiedzi i porady .
P.S.
Wielu z was napewno sobie pomysli . przychodzi koles i chce wsadzac wiekszy silnik nie patrzac na hamulce itd. ale uprzedze was, to tez jest w planach :P w sumie to narazie chce sie dowiedziec jak najwiecej na temat swapow itd wiec mojego posta potraktujcie z przymrużeniem oka .
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

zmien samochod.

nie, nie zartuje.
Obrazek
mat118
Świeżak

Re: X20XEV

Dlaczego odrazu zmieniac auto... wiekszosc aut ktore byly swapowane z tego forum wcale nie mialy duzo wiekszyuch silnikow... pozatym moja buda jest w stanie idalnym ... co za tym idzie jest dobra baza pod swapa. no ale ok to jest twoje zdanie i szanuje to . dzieki za odpowiedz.
Awatar użytkownika
czester 1
Weteran
Kontakt:

Post autor: czester 1 »

Obrazek
mat118
Świeżak

dzieki za odpowiedzi. a mozecie powiedziec cos na reszte pytan ?? . z gory dzieki .

p.s. jeszcze taka mala prosba z mojej strony , nie traktujcie mnie jako intruza :P poprostu chce zebrac jak najwiecej informacji.
Awatar użytkownika
czester 1
Weteran
Kontakt:

Post autor: czester 1 »

oba silniki ktore wyminiles mysle ze nie warto, nawet xev, przerobek duzo (bedzie podobnie jak u mnie, glownie elektryka) a mocy w porownaniu z18xe (125KM) malo, a z z18xe powinno pojsc gladko.
Chcesz wiecej i łatwo: to z20let i po sprawie.
Co do przerobek to przesledz projekty w ktorych byly zmieniane silniki o mocy 2-3 razy wiekszej niz seryjne, bedziesz wiedzial co masz wymianic.
Obrazek
mat118
Świeżak

dzieki czester za zainteresowanie moim postem i za odpowiedzi. wczoraj przesledzilem troche tematow i powiem szczeze, ze jeszcze chyba to z 10 razy przemysle. Nie jest to hop siup i gotowe, wiec tak jak pisalem jeszcze przemysle wszytsko na spokojnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”