x16xe nowy komputer

Wszystkie informacje o elementach układu elektrycznego Corsy B.
ODPOWIEDZ
raul_na_102
Świeżak
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

x16xe nowy komputer

Post autor: raul_na_102 »

Witam.
Mam pytanie odnosnie podmiany komputera w x16xe z powodu tego, ze zagubilem transponder z kluczyka i nie mam zapasowego.
Czy do podmiany potrzebuje tylko nowego komputera, transpondera z kluczyka od tego komputera oraz czytnika immo ze stacyjki czy cos jeszcze?
oraz czy jak moj komputer ma oznaczenia 16178209 UC, BNAM, D95021 i kolor wtyczek kawowy i czerwony to czy wystarcze jak zakupie dugi komputer od 1.6 z takimi wtyczkami czy numery tez sie musza zgadzac?
Dzieki za porade
Awatar użytkownika
AdamXXL
Post Mistrz
Kontakt:

Re: x16xe nowy komputer

Post autor: AdamXXL »

1) posiadasz CarPass do swojego samochodu -> w każdym zakładzie dorobią i zaprogramują nowy kluczyk
2) nie posiadasz carpass:
a) idziesz do opla i za 122zł na podstawie vin przysyłają Ci ten kod
b) wymontuj pętlę immo i idź do kogoś, kto się tym bawi (ewentualnie posiada programator do motoroli). odczytując zawartość będzie tam poszukiwany kod

Posiadasz immo pierwszej generacji i czasem podłaczając się odpowiednim kabelkiem można odczytać kod. Nie siedziałem nad pierwszą generacją, ale mam rozpracowaną drugą generacje i tam aby wszystko grało należy mieć immo i komp zaprogramowane tymi samymi danymi ( VIN, klucz meczaniczny i CarPass (pin)) + transponder od tego zestawu można. Oczywiście znając pin można dodać nowe transpondery
Obrazek.. Wybierz sobie cel, a potem idź... idź pod prąd
raul_na_102
Świeżak
Kontakt:

Re: x16xe nowy komputer

Post autor: raul_na_102 »

Dowiadywalem sie w ASO i koszt dorobiena kluczyka w moim przypadku, poniewaz nie mam kodow PIN wynosi ok 450zl 1 kluczyk. U goscia, ktory zajmuje sie dorabianiem to ok 350zl.
W przypadku gdybym zakupil drugi taki sam komputer o tych samych numerach+transponder od niego oraz czytnik ze stacyjki immo to zamknalbym sie w max. 200zl.
Tylko moje pytanie to czy to wystarczy na pewno czy jeszcze mam cos dokupic? Wg. inforacji z TT wystarczy sam komputer o tych samych numerach + transponder z kluczyka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Układ Elektryczny”