Mocowanie amortyzatora - tył, problem..
-
Bartequs
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Mocowanie amortyzatora - tył, problem..
Witam . Mam pytanie. Kupiłem dziś amortyzatory Kayaba Excel G, byłem u mechanika - przód wymienił bez problemu, ale tyłu nie, bo mówi, że jakaś poduszka gumowa, która dołączona jest w komplecie, nie pasuje .. (ma za mały otwór) Co to może być ? Przecież ten amortyzator jest dedykowany do tego modelu corsy ..
- Hayabusa
- Swój
- Imię: Maciek
- Kontakt:
Re: Mocowanie amortyzatora - tył, problem..
być może mechanikowi chodzi o odbój amortyzatora, który nie mieści się na sztyce ...
-
Bartequs
- Świeżak
Tak, myślę, że o to. A mówi, że od starego nie pasuje. Kurczę - ale przecież ludzie zakładają te amory do corsy B 1.2 16 V, więc nie rozumiem.. Pojadę jutro do serwisu, gdzie zakładają amortyzatory, może tam będa wiedzieli co z tym zrobić ..
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
zapytaj w sklepie, moze poprostu dostales wybrakowany komplet? lub opcja 2, mechanik jest "dziwny"
-
Metju
- Świeżak
- Kontakt:
Sprawdź czy dali ci dobry model amortyzatora. Ja tak miałem, że zamówiłem amory do corsy B, a przez pomyłkę przysłali mi od vectry B. Amortyzator na pierwszy rzut oka wygladał tak samo, ale gumy w komplecie były inne i nie pasowały do corsy. Dopiero po sprawdzeniu oznaczenia amora okazało się że to nie ten co trzeba.
Corsarz jest jak Media-Markt - Nie dla idiotów 
-
Bartequs
- Świeżak
Witam.
Dzięki za odpowiedzi. Na szczęście wszystko OK
Pojechałem do serwisu i w 20 minut miałem założone z tyłu. Podpadł mi zatem mój mechanik, mówiąc, że nie można założyć..
Pierwsze wrażenia z jazdy po założeniu Kayaba Excel G - auto sztywniejsze, o wiele lepiej trzyma się drogi zmieniając pas ruchu, skręcając, sprawia wrażenie 'klejenia się' do drogi - jestem jak najbardziej zadowolony.
Pozdrawiam wszystkich.
Bartek.
Dzięki za odpowiedzi. Na szczęście wszystko OK
Pierwsze wrażenia z jazdy po założeniu Kayaba Excel G - auto sztywniejsze, o wiele lepiej trzyma się drogi zmieniając pas ruchu, skręcając, sprawia wrażenie 'klejenia się' do drogi - jestem jak najbardziej zadowolony.
Pozdrawiam wszystkich.
Bartek.