Witam.
Za kilka dni mam zamiar kupić amortyzatory do Corsy B (rocznik 2000). Nadal waham się między dwoma modelami: KAYABA PREMIUM (olejowe) i KAYABA EXCEL-G (olejowo-gazowe). Zdaję sobie sprawę, że Excel-G są amortyzatorami twardszymi, plus ich jest taki, że lepiej kleją się do drogi. Za Premium przemawia fakt, że są bardziej komfortowe. Zadaję sobie sam pytanie - jeśli jeżdżę 'normalnie', to znaczy nie pokonuję zakrętów jak Kubica i staram się zwalniać przed większymi nierównościami, chcąc oszczędzić zawieszenie, to chyba bez sensu zakładać gazówki .. Bardziej zależy mi na jakimś tam komforcie, więc dlatego skłaniam się raczej ku olejowych Kayaba Premium. Na forum zdania są podzielone - jedni piszą, że tylko gazowo-olejowe - inni, że olejowe. Nie mam zacięcia tunningowca, nie mam zamiaru kombinować przy zawieszeniu - obniżanie, utwardzanie (bo po cholerę utwardzać i tak już twarde zawieszenie, tym bardziej na nasze drogi? Oczywiście rozumiem tunningowców i osoby, które nie wiem - startują w jakichś wyścigach - wtedy to normalne) Ja poruszam się po naszych 'pięknych' drogach - dlatego wybiorę olej. Przepraszam za takie dywagacje, zwyczajnie 'głośno myślę', a kilka Waszych słów komentarza pozwoli mi ostatecznie zadecydować.
Pozdrawiam wszystkich
Bartequs.
CORSA B - amortyzatory olejowe kontra gazowo-olejowe
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Re: CORSA B - amortyzatory olejowe kontra gazowo-olejowe
zawieszenie w corsie jest seryjnie hipermiekkie, nie rozumiem co masz na mysli jak mowisz o utwardzaniu juz i tak twardego zawieszenia. to przeciez kwintesencja kanapy
chcesz miec dalej kanape, zakladaj olejowe.
chcesz miec dalej kanape, zakladaj olejowe.

- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
Re: CORSA B - amortyzatory olejowe kontra gazowo-olejowe
na moje oko to nawet jak kupisz te sztywniejsze do seryjnych sprezyn to bedziesz pewnie bardziej zadowolony niz kupujac olejowe