Witam
u siebie mam teraz seryjnego boscha 70A oraz akumulatorek GM'a 44Ah (powinien być 55Ah ale zapewne w serwisie wymienili na słabszy z racji kosztów, oryginał GM oczywiście) i teraz takie pytanko bo zamierzam kupić aku 60Ah i trafia mi się altek 100A delco-remy o takiej samej budowie jak mój bosch, czy jak zmienię Boscha na Delco nie będzie jaj z instalacją? czy regulator będzie dobrze zasilał instalację? i czy nie popali mi się to? Bo moim zdaniem spokojnie to wszystko będzie działać lecz wole się upewnić.
Mocniejszy alternator ?
-
Dariooo80
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
Re: Mocniejszy alternator ?
Jak wsadzisz akumulator 100A , mając 70A alternator będziesz miał nie doładowany akumulator. W corsie najmocniejszy alternator był 70A. Wsadzaj akumulator 60A.
GSI C16XE
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
Dariooo80 coś pomieszałeś
przeczytaj jeszcze raz post Mata
Osobiście nie zmieniałbym boscha na delco. mam 120A lub 100A teraz nie pamiętam, ale bardzo lubią się tam sypać mostek i/lub regulator napięcia. 2x w ciągu półtara roku
Osobiście nie zmieniałbym boscha na delco. mam 120A lub 100A teraz nie pamiętam, ale bardzo lubią się tam sypać mostek i/lub regulator napięcia. 2x w ciągu półtara roku
- Mat
- Nowy
- Kontakt:
eh no to lipa zdeka bo już go kupiłem a chciałem mieć nieco większe ładowanie z racji audio i klimy i żeby aku 60 był lepiej ładowany. No nic 150zl (a raczej altek) odłożę na półkę albo zamontuje delco 100A a bosch 70A będzie czekał aż delco się sypnie (delco z gwarancja półroczną po regeneracji) lub też zobaczę jak bosch nie będzie dawał rady wtedy podmienie na delco, ale w sumie wymiana altka nie trwa długo to będę miał w razie czego zamiennik:)