Przedstawiam moje male CA IR:D NOWE FOTY KOMPA I PRZEPLYWKI
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
urwis
- Świeżak
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
moderator mnie pouczył więc tu dalej będe kontynuował swoje dochodzenie.
Czy to prawda, że
kristo napisał:
Wychodzi na to, że irmsher jest słabszy od zwykłej GSI, albo ja czegoś nie rozumiem (co jest mozłiwe, bo na oplach się nie znam kompletnie)
Czy to prawda, że
kristo napisał:
???Moteur 1.6 GSI C16SEI 98ps (Cat 4) 09.89>03.93
Wychodzi na to, że irmsher jest słabszy od zwykłej GSI, albo ja czegoś nie rozumiem (co jest mozłiwe, bo na oplach się nie znam kompletnie)
°°Niż°gRuszKi°wOle°jęDrnE°cycUszkI°°
wódeczke i brUm bruMy...

wódeczke i brUm bruMy...
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
wszystko się zgadzaurwis pisze:moderator mnie pouczył więc tu dalej będe kontynuował swoje dochodzenie.
Czy to prawda, że
kristo napisał:???Moteur 1.6 GSI C16SEI 98ps (Cat 4) 09.89>03.93
po prostu corsa A gsi i silnik 1.6 był robiony w kilku wersjach z różnym sterowaniem a mocą niemal identyczną
e16se (EZ-Plus)
c16sei (Motronic M1.5)
spis części zmodyfikowanych przez irmschera

c16se (Multec M)
-
urwis
- Świeżak
-
urwis
- Świeżak
i to jest konkretna odpowiedź

Coś obrazek nie bangla, ale przynajmniej cokolwiek się dowiedziałem nowego
Domyślam się ze osiągi też porównywalne? Tylko teraz pytanie.. po kiego grzyba tyle wersji jak się niewiele różnią? Toż to głupsze niż 5 czy więcej rodzajów skrzyń do seicento
EDIT: No już zabanglał obrazek.... szału nie ma

wódeczke i brUm bruMy...

wódeczke i brUm bruMy...
-
urwis
- Świeżak
Jeśli uważasz ze krućce, blachowkręty, inny komp, itd. to dodatki stylistyczne, to masz racjęYAQB pisze:Nie dam sobie reki uciac, ale wydaje mi sie, że CA GSI Irmsher nie rozni sie osiagami od "zwyklej" CA GSI. Mam wrazenie, ze to troche tak, jak Vectra C GTS, gdzie ten GTS to tylko pakiet "dodatkow sytlistycznych". Poprawcie mnie jesli sie myle ?
wódeczke i brUm bruMy...

wódeczke i brUm bruMy...
- Staneq
- Post Mistrz
- Imię: Michał
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
@urwis
1)ty sie nie dziw ze wszystkiego nie wiemy bo: wersji Cors było 5 tysiecy razy wiecej niz waszych cinko-seikolow dlatego trudno to opoanowac i dojsc z tym do ladu skoro na kazdym rynku pojawiała sie jakas wersja inna..a Ty sie pytasz o wersje limitowaną
2)nie wiem po co Ci tak bardzo dane katalogowe wersji imrsher skoro Radzia Corsa po latach moze miec juz malo wspolnego z tabelkami..
3)chcecie znac cyferki, shamujcie sie
4) najlepiej poprostu stancie na kresce i...niech radzio Cie skilluje
1)ty sie nie dziw ze wszystkiego nie wiemy bo: wersji Cors było 5 tysiecy razy wiecej niz waszych cinko-seikolow dlatego trudno to opoanowac i dojsc z tym do ladu skoro na kazdym rynku pojawiała sie jakas wersja inna..a Ty sie pytasz o wersje limitowaną
2)nie wiem po co Ci tak bardzo dane katalogowe wersji imrsher skoro Radzia Corsa po latach moze miec juz malo wspolnego z tabelkami..
3)chcecie znac cyferki, shamujcie sie
4) najlepiej poprostu stancie na kresce i...niech radzio Cie skilluje
Ostatnio zmieniony 5 paź 2005, o 13:30 przez Staneq, łącznie zmieniany 1 raz.
Było c14se
-
urwis
- Świeżak
Aj nie wymyślaj, ze tak duzo było wersji najmocniejszego silnika w Corsie A... ale spoko... napiszę do GM z zapytaniem o wszystkie wersje silnikowe corsy A i wam udostępnie żebyście więcej nie mieli problemu z takim prostym pytaniemStaneq pisze:@urwis
Z czystej ciekawości, bo takie ponad 100KM w serii autka ważącego 820kg to niezła baza do dłubania.. zresztą zadbany silnik albo po generalce może mieć nawet więcej niż katalogowo2)nie wiem po co Ci tak bardzo dane katalogowe wersji imrsher skoro Radzia Corsa po latach moze miec juz malo wspolnego z tabelkami..
shamujcie3)chcecie znac cyferki, schamujcie sie
Ale po co marnować czas i benzynę na coś co gdzieś jest napisane? Zresztą sam zauważyleś, ze Radziowóz może seri już nie trzymać
a jak mu się nie uda to stawiasz mi czteropak piwa.. dobra?4) najlepiej poprostu stancie na kresce i...niech radzio Cie skilluje
wódeczke i brUm bruMy...

wódeczke i brUm bruMy...
- YAQB
- Weteran
- Kontakt:
Hmmm ... ales doslowny. O blachowkretach akurat nei myslalem. Jesli komputer mimo, ze inny nie zmienia parametrow technicznych silnika to reszte podciagnalem pod "kosmetyke" wzglednie "stylistyke". łotewerurwis pisze:Jeśli uważasz ze krućce, blachowkręty, inny komp, itd. to dodatki stylistyczne, to masz rację
CTM #204
- Staneq
- Post Mistrz
- Kontakt:
Napisalem wersji Cors, a nie wersji gsi, a to roznicaurwis pisze: Aj nie wymyślaj, ze tak duzo było wersji najmocniejszego silnika w Corsie A... ale spoko... napiszę do GM z zapytaniem o wszystkie wersje silnikowe corsy A i wam udostępnie żebyście więcej nie mieli problemu z takim prostym pytaniem![]()
moj blad juz poprwilemurwis pisze: shamujcie![]()
no wlasnie wiec to co bedzie napisane moze sie miec nijak do jego fury..dltego hamownia "prawde" Wam powieurwis pisze: ... na coś co gdzieś jest napisane... Radziowóz może seri już nie trzymać![]()
urwis pisze: a jak mu się nie uda to stawiasz mi czteropak piwa.. dobra?
Było c14se
-
urwis
- Świeżak
To są wersje wyposażenia, bo silnik i osprzęt jest dokładnie ten sam co w sportingach.. nie zmieniała tam firma tuningowa kompa przepływki ani blachowkrętów hyhy więc chyba nie ma co porównywać.kristo pisze:A po jakiego grzyba zrobili taki wynalazek jak brash czy schumachel??
Czyli jak to jest... ten Irmsher ma tak jak GSI jakieś 9,5-10sec do 100km/h w serii?
wódeczke i brUm bruMy...

wódeczke i brUm bruMy...
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
ile tematow zamierasz doprowadzic tym pytaniem do zamkniecia?urwis pisze:Czyli jak to jest... ten Irmsher ma tak jak GSI jakieś 9,5-10sec do 100km/h w serii?
oraz tak tyle mniej wiecej powinien miec, ja swoim 1.4 16v 97ps mieszcze sie w 10 sekundach (ze stoperem, bo nie sprawdzalem nigdy g-techem

-
urwis
- Świeżak
ale ja się wcale nie znam, ja nowy jestemkristo pisze:To się ładnie znasz na facikach... w Schumacherze jest jeszcze bardziej skrócona skrzynia....urwis pisze: bo silnik i osprzęt jest dokładnie ten sam co w sportingach..
Jedni dają komp i blachowktęty, a drudzy wyposażenie uzależnione od koloru- masz czerwony to masz klime,masz niebieski- abs...
a jak to się ma do mojego pytania?
wódeczke i brUm bruMy...

wódeczke i brUm bruMy...
-
urwis
- Świeżak
a ile jeszcze naspamujecie zamiast w prost odpowiedzieć na zdawało by się proste pytanie?!markos pisze:ile tematow zamierasz doprowadzic tym pytaniem do zamkniecia?![]()
szkoda, że nie kalendarzemoraz tak tyle mniej wiecej powinien miec, ja swoim 1.4 16v 97ps mieszcze sie w 10 sekundach (ze stoperem, bo nie sprawdzalem nigdy g-techem)
wódeczke i brUm bruMy...

wódeczke i brUm bruMy...
-
urwis
- Świeżak
Szkoda.. ja serio napisze do GM z zapytaniem, bo mnie to zaintrygowało.Kurbat pisze:moge być "rzecznikiem" ...![]()
nie znamy odpowiedzi na Twoje pytanie![]()
Game Over .. ?
W piątek mam nadziej uda mi się złapać z Radziem i dam znać jak nam poszło
Pozdro 666
wódeczke i brUm bruMy...

wódeczke i brUm bruMy...
-
urwis
- Świeżak
Dziwny chuopaku jesteś.. już nie mówię o tym, że nie odróżniasz intrygi od irytacji, ale każdy Twój post jest jakiś negatywnie nacechowany. Jak coś do mnie masz to wal prosto z mostu, a jak nie masz nic mądrego i na temat do powiedzenie to prosze nie odpowiadaj na moje posty. Dziękujękristo pisze:no widzisz.... nas to nie irytuje i mamy święty spokój
Więc to uszanuj...
wódeczke i brUm bruMy...

wódeczke i brUm bruMy...
-
urwis
- Świeżak
ale ja właśnie znalazłem dziurę i tylko jeden klubowicz sie przyznał do tegokristo pisze:Nie mam nic do ciebie tylko do tego że szukasz "dziury w całym"
Proszę
Nie wiecie to trudno.. poszukam gdzie indziej i dam znać jak tam moje poszukiwania
PS. Radzio jest najlepszy, bo nie wie ile jago auto ma/miało koni
wódeczke i brUm bruMy...

wódeczke i brUm bruMy...
- AdamXXL
- Post Mistrz
- Kontakt:
nikt oprócz ciebie nie widzi w tym problemu, że silnik może być obsługiwany przez różne sterowniki, mieć różne czujniki itp. itd.urwis pisze:ale ja właśnie znalazłem dziurę i tylko jeden klubowicz sie przyznał do tego![]()
Nie wiecie to trudno.. poszukam gdzie indziej i dam znać jak tam moje poszukiwania
PS. Radzio jest najlepszy, bo nie wie ile jago auto ma/miało koni
nie tylko silnik w corsie gsi tak miał i nie tylko ople. skoro jestaś tak ambitny może zainteresujesz się silnikiem VW 1.9 diesla i opiszesz wszystkie rodzaje i różnice, jak to tak bardzo cię podnieca. ale to może już na innym forum
jeśli Radzio nie był na hamowni to skąd ma wiedzieć .. wróżką jest czy co ??
- pirat
- Forum Master
- Imię: Paweł
- Kontakt:
Urwis, z calym szacunkiem, wpadasz na forum jak tornado, wozisz sie i starasz sie pokazac wszystkim, jaki to jestes niesamowicie obcykany, a tak naprawde nie wnosisz nic do tematu.
Jak Cie tak bardzo interesuje, to napisz do opla, zobaczymy co Ci odpisza. Niezaleznie od tego i tak jest malo prawdopodobne, zeby skatowany na KJSach silnik Radzia trzymal fabryczne parametry.
Drugi temat, ktory dzieki Tobie konczy sie niczym. Mn ostwo klepania postow i szukania dziury w calym, a zadnych konkretow.
I tylko dlatego, ze macie stanac na kresce i sie sprawdzic, nie bede jeszcze zamykal tego watku...
Jak Cie tak bardzo interesuje, to napisz do opla, zobaczymy co Ci odpisza. Niezaleznie od tego i tak jest malo prawdopodobne, zeby skatowany na KJSach silnik Radzia trzymal fabryczne parametry.
Drugi temat, ktory dzieki Tobie konczy sie niczym. Mn ostwo klepania postow i szukania dziury w calym, a zadnych konkretow.
I tylko dlatego, ze macie stanac na kresce i sie sprawdzic, nie bede jeszcze zamykal tego watku...
-
urwis
- Świeżak
panowie wiem, że najlepszą obrona jest atak, ale przesadzacie. Chciałem się dowiedziec jakie osiągi i parametry ma Irmsher a wy zamiast powiedziec, że nie wiecie to mówicie ze szukam dziury w całym. Z całym szacunkiem ale jest to komiczne.
Nic nikomu nie chce udowadniać, a już napewno nie moją wiedzę i obcykanie, bo jak juz mówiłem.. nie znam się. Zadałem pytanie na forum bo sądziłem, że to najlepsze miejsce, a wy to chyba jako atak na waszą niewiedzę potraktowaliście.
Nie wiecie i tyle. Trzeba było od razu tak mówić i by dawno mnie tu nie było
Zaciekawiły mnie te małe autka z duzymi silnikami i ich osiągi. Was nie i git. Dla mnie to dziwne żeby nie być ciekawym seryjnych mocy autka, ale są różni ludzzie i różne hople. Moim są prędkie autka
Pozdro 600, następny i ostatni mój post będzie z wynikiem pojedynku. 3majcie fason.
Nic nikomu nie chce udowadniać, a już napewno nie moją wiedzę i obcykanie, bo jak juz mówiłem.. nie znam się. Zadałem pytanie na forum bo sądziłem, że to najlepsze miejsce, a wy to chyba jako atak na waszą niewiedzę potraktowaliście.
Nie wiecie i tyle. Trzeba było od razu tak mówić i by dawno mnie tu nie było
Pozdro 600, następny i ostatni mój post będzie z wynikiem pojedynku. 3majcie fason.
wódeczke i brUm bruMy...

wódeczke i brUm bruMy...
- Staneq
- Post Mistrz
- Kontakt:
No i nareszcie doszliśmy do Tego, czemu nie potrafimy sie dogadac bo dla nas 1.6 (z jakimis szczurowymi 100ps) to nic specjalnego nikogogo to nie kręci, nikt sie tym nie fascynuje to poprostu seria ot co..urwis pisze:Zaciekawiły mnie te małe autka z duzymi silnikami i ich osiągi. Was nie i git....
..interesują Cię male autka z duzym silnikiem? Poczytaj o corsach z c20xe lub z letem, to są małe autka z dużą mocą i tu jest czym się podniecać
Nadal piszesz, ze niedostałeś odpowiedzi...hmm nie jedna osoba Ci juz napisała odpowiedz (Adaś konkretnie), Ja rowniez Ci napisalem ze zbyt wiele jest modeli, aby sie na pamiec uczyc tabelek tymbardziej, ze u Nas w klubie, no i wogle w srodowisku ludzi znajacych sie na motoryzacji nikt patrzy w zaparte, do tabelek, auta sie poprostu hamuje.
A to Twoje dążenie to poznanie ile koni ma corsa Radka przypomina mi, jak to za małego gnojka z kolegami uważaliśmy ze najwazniejsze w aucie jest to : "ile ma na liczniku"
Prosze napisz meila do Opla, pochwal się wiedzą (chętnie uzupełnimy braki),ale prosze Cie nie pisz na tym forum, ze sie nie znamy ok?!
Było c14se