Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Fordow robiłem juz pare... i dochodze do wniosku ze sa DO D...PY a najgorsze sa silniki z zeliwnymi głowicami swiece sie zapiekaja i przy prubie odkrecenia urywaja sie... no i w warsztacie mam robote:D zdejmowanko głowicy itp... czesci?? DROGIE!!... jako uzytkownik fiata moge powiedziec tylko tyle ze czesci sa w miare tanie i rozwiazania techniczne niesa zbyt skomplikowane... natomiast trwałosc i wykonanie PONIZEJ KRYTYKI... OPLE sa po prostu THE BEST!!
Nawiązując do tematu ( bo widze że znowu jakaś granda miedzy wierszami sie wkreciła ) auto jest jak dla mnie tragiczne . jezdziłem właśnie takim włoskim !@!#%^^*&............. itd. i to jest naprawde porasdzka motoryzacji - dokoładniej mówiąc jest to auto niebezpieszne. Moim zdaniem w programie TOP GEAR powinni wziąśc do testów własnie FIATA SIENĘ (lub nowszą ALBEĘ) i śmiać się z dachowania na każdym zakręcie..... I szczerze powiedziawszy jeżeli Twój ojciec bedzie chciał tym autkiem jeździć jeszcze parę lat i jest naprawde zarażony tuningiem to niech coś zrobi z zawieszeniem bo na serjii mozna zycie stracic. To tyle odnośnie samego w sobie samochodu, a teraz coś odnośnie tego dokładnie egzemplarza: wszystko mniej lub więcej pasuje do siebie (licząc sie oczywiście z tym że Siena projektantom po prostu sie nieudała) ale felga w większym o jeden rozmiar plus solidna gleba , minus brewki i wszystkie badziewne dodatki typu brewi na światła ....... plus jeszcze lekki tuning mechaniczny silnika i bedzie OK. Jedna rzecz która jest w tym samochodzie na duzy plus to silnika : 1,6 16V.
Szkoda tylko ze ludzie projektujacy to auto zakładajac mu silnik 1,6 16V nie pomysleli o lepszych hamulcach... mało kto wie ze siena z tyłu ma bebny OD MALUCHA!!!! a przednie hamulce chyba od TACZKI :0 mimo załozenia odpowiednikow BREMBO i FERRODO siena nadal hamuje jak by chciała a niemogła... ojciec jezdzi naprawde ostro raz na autostradzie z krakowa mielismy przygode bo na sierodek drogi wyjechały 3 powolniaki i zajeły 3 pasy na raz....z predkosci 190km/h niebyło zadnej szansy na zatrzymanie sie... ojciec odbił na pobocze i dzieki temu niemielismy kraksy... jechała z nami Calibra,Mercedes i Vectra... wszyscy wyhamowali... NORMALNIE.. co do zawieszenia to niebawem bede mial kompletne zawieszenie od fiata marea sprowadzonego z niemiec(po tuningu) Moze jakos dopasuje ten zawias do sieny...