Nie znam sie dlatego pytam
Do polerowania (recznego) aluminium i kwasowki lepsza jest pasta G3 farecla czy np. http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=522753607 cos takiego .. ??
czym polerowac recznie ??
jakas mala instrukcja ??
bawilem sie tylko miekkim druciakiem na wiertarce i czasem automaxem metoda prob i bledow a chcialbym conieco przepolerowac na polysk, ktory juz stracilo -w zwiazku z ksztaltem i brakiem sprzetu RECZNIE
wszelkie uwagi i podpowiedzi mile widziane
Polerowanie Aluminium
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- Porszak
- Support Team Leader

- Imię: Marcin
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
- Kontakt:
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Re: Polerowanie Aluminium
Hehe
Ja juz np. pare sztuk felunku wypolerowalem i teraz idzie pod papier zestaw moich 14x9" 
Co do polerki to efekty masz rozne w zaleznosci od skladu felgi...
Te co ja mam nie chca sie zbytnio swiecic po G3, a np przejechalem taka gruboziarnista pasta do stali ( kolor jak zolta pasta BHP i czuc tez jej granulat prawie jak w pascie BHP, jakby sie z piachu skladala) i efekt jest duzo lepszy...
Przede wszytskim to musisz stopniowo po kolei jechac coraz to drobniejszym papierem...
Ja przez ksztalt felgi tez jade recznie te ranty, wywiniete ramiona itp...
No i tak sobie zaczalem papierem: 120, 220, 400 na sucho... Potem na mokro: 600, 800, 1200, 1500, 2000, 2500
Robota mozolna jak diabli a ja osobiscie sie wkurzam bo ten sklad aluminium i innych badziewii w moich felgach jest tak tragiczny ze nie chce sie z nich lustro zrobic, trzeba je dokladnie wypiescic zeby byl efekt zadowalajacy...
A wczesniej jakpolerowalem inne felgi to zajmowalo to mniej czasu...
Jak potem bede mial czas to przepoleruje (mimo ze jeszcze nie jest skonczona) ta moja fele i wrzuce
Zarzuce tez moze fotka felunku od kumpla, taka ladna plaska fela z Corvetty C3
Pozdro
Co do polerki to efekty masz rozne w zaleznosci od skladu felgi...
Te co ja mam nie chca sie zbytnio swiecic po G3, a np przejechalem taka gruboziarnista pasta do stali ( kolor jak zolta pasta BHP i czuc tez jej granulat prawie jak w pascie BHP, jakby sie z piachu skladala) i efekt jest duzo lepszy...
Przede wszytskim to musisz stopniowo po kolei jechac coraz to drobniejszym papierem...
Ja przez ksztalt felgi tez jade recznie te ranty, wywiniete ramiona itp...
No i tak sobie zaczalem papierem: 120, 220, 400 na sucho... Potem na mokro: 600, 800, 1200, 1500, 2000, 2500
Robota mozolna jak diabli a ja osobiscie sie wkurzam bo ten sklad aluminium i innych badziewii w moich felgach jest tak tragiczny ze nie chce sie z nich lustro zrobic, trzeba je dokladnie wypiescic zeby byl efekt zadowalajacy...
A wczesniej jakpolerowalem inne felgi to zajmowalo to mniej czasu...
Jak potem bede mial czas to przepoleruje (mimo ze jeszcze nie jest skonczona) ta moja fele i wrzuce
Zarzuce tez moze fotka felunku od kumpla, taka ladna plaska fela z Corvetty C3
Pozdro
-
A-rek
- Nowy
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
napewno z C3Bear_ pisze:taka ladna plaska fela z Corvetty C3
sory za OT

- Zioo
- Nowy
- Imię: Adam
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
glownie chodzi mi o odswierzenie felg i koncowki wydechu + moze cos jeszcze sie trafi ..
felga jest z kutego aluminium.. wzialem dzis na probe mniejsza tubke G3 i ladna sciereczke jutro wezme sie do zabawy
felga jest z kutego aluminium.. wzialem dzis na probe mniejsza tubke G3 i ladna sciereczke jutro wezme sie do zabawy
Morette bitch !! ZłooGarage - elektryka/mechanika pojazdowa 883 969 504
- Bear_
- Weteran
- Imię: Arek
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Kontakt:
Lub z C4
Zara znajde fotke 
Co do polerowania potem to polecam cos o konsystecji podobnej jak chusteczka chigieniczna... Jakis filc czy cos... Dobrze sie sprawuje...
O takie cuś to będzie być
:
http://images29.fotosik.pl/308/0f571d783cb052a5.jpg
http://images36.fotosik.pl/44/dfbc4050b009b899.jpg
Co do polerowania potem to polecam cos o konsystecji podobnej jak chusteczka chigieniczna... Jakis filc czy cos... Dobrze sie sprawuje...
O takie cuś to będzie być
http://images29.fotosik.pl/308/0f571d783cb052a5.jpg
http://images36.fotosik.pl/44/dfbc4050b009b899.jpg
- corsarz1984
- Świeżak
- Otrzymał podziękowań: 0
Ja polecam twarde pasty do polerowania. Jak polerowałem tłumik z kwasówki to rozgrzewałem stal najpierw tarczą filcową na szlifierce (kątówka)i topiłem na niej pastę a pózniej jechalem jeszcze raz kątówką, efekt: lustro