alternator jaki prąd ładowania
-
BlackOpel
- Bez listowiec ;-)
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
alternator jaki prąd ładowania
Witam mam pytako bo wydaje mi sie że alternator mi nie doładowuje .Jaki jest prąd ładowania alternatora przy odpalonym samochodzie ? czytałem gdzieś że 14,5V a u mnie ładuje 13,5v czy ja mam prawidłowe ładowanie jeśli nie co może byc przyczyną tego pozdr Robert
-
llionn
- Nowy
- Kontakt:
Tak powino być 14.5 myśle żę 13.5 to troszke mało. Przy właczonym silniku i kilku odbiornikach prądu (światła, nawiew, ogrzewanie tylnej szyby) pomino trzymać się w granicach 14.2- 14.5
Pierwsze to pasek klinowy lub wyrobione koło pasowe alternatora przez co się ślizga. Jeżęli nie to może być to regulator napięcia w alternatorze.
Ale proponuje sprawdzić innym miernikiem jeszcze bo czasami głupoty te tańsze potrafią pokazywać.
Pierwsze to pasek klinowy lub wyrobione koło pasowe alternatora przez co się ślizga. Jeżęli nie to może być to regulator napięcia w alternatorze.
Ale proponuje sprawdzić innym miernikiem jeszcze bo czasami głupoty te tańsze potrafią pokazywać.
Corsa A 1.2i 91r
-
BlackOpel
- Bez listowiec ;-)
Re
Dzis sprawdziłem ten alternator wyczyściłem wszystkie złącza i końcówki z przewodami i okazało sie że żle stykała masa ten gruby masowy pasek przy srubie do napinania paska alternatora po wyczyszczeniu tego sprawdzałem miernikiem jest 14,4V czyli wszystko gra liczyłem na najgorsze a jest o.k