markosowe audio madrosci :P:P
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
- sierak
- Weteran
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
markosowe audio madrosci :P:P
Jezeli na tym ostatnim zdjeciu te "gwizdki" to sa juz zamontowane to troche zle to zrobiles. Takie polozenie nie pozwala na dobra ich prace czyt. odsluch. One powinny byc w takim polozeniu ze jak na miejscu kierowny spojrzysz na "gwizdek" ktory jest przy drzwiach pasazera to "on" powinien patrzec ci w oczy. I w druga strone tak samo.
Jezeli sie myle to niech mnie ktos poprawi ... ale z tego co ja wiem to tak wlasnie powinno byc.
Jezeli sie myle to niech mnie ktos poprawi ... ale z tego co ja wiem to tak wlasnie powinno byc.
Ostatnio zmieniony 5 lut 2006, o 20:07 przez sierak, łącznie zmieniany 1 raz.
była Corsa A GSI E16SE | jest Rodzinne Kombi
webActive :: profesjonalnie i z pasją
- sierak
- Weteran
- Kontakt:
@!markos
Moze i sie odbija ale nie powiesz mi ze dzwiek odbity jest jakosciowo lepszy od takiego ktory bezposrednio dociera do twoich uszu.
@Foxaro
Nie musisz montowac w slupkach, mozesz zamontowac na tych plastikowych oslonkach od montowanie lusterek nad jego regulacja. Tam jest optymalne miejsce.
Moze i sie odbija ale nie powiesz mi ze dzwiek odbity jest jakosciowo lepszy od takiego ktory bezposrednio dociera do twoich uszu.
@Foxaro
Nie musisz montowac w slupkach, mozesz zamontowac na tych plastikowych oslonkach od montowanie lusterek nad jego regulacja. Tam jest optymalne miejsce.
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
a ktore dzwieki w tak skomplikowanym otoczeniu akustycznym jak samochod nie sa dzwiekami odbitymi od jakiejs powierzchni?sierak pisze:Moze i sie odbija ale nie powiesz mi ze dzwiek odbity jest jakosciowo lepszy od takiego ktory bezposrednio dociera do twoich uszu
tak relatywnie rowna powierzchnia jak przednia szyba samochodu nie ma najmniejszego wplywu na projekcje dzwieku z kopulki, a do tego umiejscowienie zostalo dobrane na podstawie testow. nie rozumiem co w takim odbitym dzwieku (skoro nie ma praktycznie zadnego znieksztalcenia i opoznienia) moze byc gorszego niz w tym, ktory gra ci "prosto" w ucho
dzwiek dociera do uszu (czy mikrofonow testowych) bezposrednio TYLKO w komorze bezechowej

- sierak
- Weteran
- Kontakt:
@!markos
A dlaczego w tak "skomplikowanym otoczeniu akustycznym" jakim jest pokoj nie ustawiasz glosnikow od zestawu hifi np. pod sufitem skierowanych na ukos tak aby dzwiek odbijal sie od niego i docieral do twoich uszu tylko umieszczasz je minimum 3 metry od siebie, na wysokosci mniej wiecej glowy twojej? mozesz mi to wyjasnic?
Przecież "tak relatywnie rowna powierzchnia jak 'sufit pokoju' nie ma najmniejszego wplywu na projekcje dzwieku"
A dlaczego w tak "skomplikowanym otoczeniu akustycznym" jakim jest pokoj nie ustawiasz glosnikow od zestawu hifi np. pod sufitem skierowanych na ukos tak aby dzwiek odbijal sie od niego i docieral do twoich uszu tylko umieszczasz je minimum 3 metry od siebie, na wysokosci mniej wiecej glowy twojej? mozesz mi to wyjasnic?
Przecież "tak relatywnie rowna powierzchnia jak 'sufit pokoju' nie ma najmniejszego wplywu na projekcje dzwieku"
- !markos
- M A S T E R
- Imię: mihau
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
kto ci naopowiadal o tych 3 metrach? ja zawsze myslalem, ze najwazniejszy jest stosunek dlugosci bokow trojkata, ktory tworzysz ty jako sluchacz i 2 glosniki.. oraz nie zapominaj, ze w mieszkaniu praktycznie nie ma takich powierzchni jak szyba samochodowa umieszczonych tak blisko glosnikow.. glosniki domowe nigdy tez nie maja gory odseparowanej od srednicy, wiec to tez zupelnie co innego.. sam nie sprawdziles jak graja umieszczone 5cm od szyby gwizdki, ale pogadac trzeba, nie?sierak pisze:blah blah blah chcialem byc madrzjeszy od telewizora![]()
nie mowilem, ze to najlepsze mozliwe rozwiazanie, ale ze moze sie sprawdzac. kiedys mialem matiza i kopulki wysokotonowe zamontowane byly bardzo podobnie - graly bardzo dobrze nawet jak na moje wymagania..

- sierak
- Weteran
- Kontakt:
Problem jest w tym ze markos nawet jak nie ma racji to bedzie tak dlugo pisal jakies "durdumaly" az komus sie odechce odpisywac i wyjdzie na to ze to jednak on ma racje.
Nie chce mi sie wiecej dyskutowac na ten temat
Nie chce mi sie wiecej dyskutowac na ten temat