Kiedy zimówki?

Tematy nie związane bezpośrednio z Corsa. Zastosuj się do regulaminu działu.
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Hiv
Weteran
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 0
Kontakt:

Kiedy zimówki?

Post autor: Hiv »

Może znów corsa...
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

ja tam nigdy nie trzymalem sie tych 7 stopni, a raczej znacznie nizej - tak powiedzmy w okolicach 2-3 stopni.. no chyba, ze jakas chlapa sie robi to wtedy zimowki nawet jak jest wyzsza temperatura..
Obrazek
kozzi
Weteran
Imię: Marcin

Post autor: kozzi »

niemożna trzymać się tych wyznaczony szablonów, bo według nich to w sierpniu juz trzeba by jeździć na zimowkach :lol:
Opel Corsa B 95r. - SPRZEDANE
Subaru Impreza STi MY04 EU-Spec - SPRZEDANE
Ford Fiest 98r. - SPRZEDANE
Audi A3 Sportback 1.8 TFSI oraz VW Golf 6 1.8 TSI
Awatar użytkownika
=JUHol=
Weteran
Kontakt:

Post autor: =JUHol= »

LINK
buahhhahahaha co za ******. ja dopoki jest sucho jezdze na letnich, a jak spadnie pierwszy snieg zakladam zimowkiLINK
Obrazek
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

:lol: :lol: :lol: :lol: typ jest niesamowity, pewnie dlatego wiekszosc aut jest fwd bo to bardziej niebezpieczne, ciekawe kiedy on zamiecie tylem i skosi cos jeszcze po drodze zamiast grzecznie wpasc do rowu :oko:
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
el-studento
Nowy
Kontakt:

Post autor: el-studento »

eeee tam , ja z powodu licznych napraw i unieruchomionego corso wozu przejzedzilem caly rok na zimowkach wiec ten problem mnie nie dotyczy :)
CORSA A RULLES... tylko robic nie ma komu
Awatar użytkownika
!markos
M A S T E R
Imię: mihau
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: !markos »

to super :lol:
Obrazek
Kurbat
Weteran
Kontakt:

Post autor: Kurbat »

ciekawe czemu wczesniej nie było zimowek ... :oko:
UhU
Nowy
Kontakt:

Post autor: UhU »

endo pisze::lol: :lol: :lol: :lol: typ jest niesamowity, pewnie dlatego wiekszosc aut jest fwd bo to bardziej niebezpieczne, ciekawe kiedy on zamiecie tylem i skosi cos jeszcze po drodze zamiast grzecznie wpasc do rowu :oko:
Wiesz, gdzieś czytałem że przedni napęd powstał po to aby zminimalizowac koszty produkcji... I dlatego tak wiele aut go posiada. A auta luksusowe, drogie...czy tam sportowe to jednak gonią na tył. Z jednej strony dlatego że to jest bardziej komfortowe rozwiązanie, ale gdyby było niebezpieczne to raczej by go nie stosowali w takich furkach.
Poprostu każdym autem się inaczej jeździ...każdym można w zimie wypaść z drogi, niezależnie czy to FWD, RWD czy AWD. Auta z napędem na tył to zazwyczaj mocniejsze wozy z mocą ponad 100KM (nie mówie tu o starej omedze 2.3 d czy tym podobnych) i dlatego ludzie uważają że jest niebezpiecznienjszy..a to poprostu przez to że auta są dość mocne i jak ktoś nie umie takim jeździć to z przednim napędem też może zrobić sobie kuku...
Kurbat
Weteran
Kontakt:

UhU pisze: Wiesz, gdzieś czytałem że przedni napęd powstał po to aby zminimalizowac koszty produkcji... I dlatego tak wiele aut go posiada. A auta luksusowe, drogie...czy tam sportowe to jednak gonią na tył.
aaa to dlatego nasz Truck miał napęd na tył :oko:
a tak poza tym, to jak UhU pisze, z głową trzeba jeździć, bo nawet malaczem za 500 zl mozna wydaszyć, albo bączka zkręcić - i tyle.
Awatar użytkownika
pirat
Forum Master
Imię: Paweł
Kontakt:

Post autor: pirat »

ten link do wypowiedzi kolesia z bmw potwierdza tylko polska regule, ze im bogatsza fura, tym kierowca mysli, ze ma zajebiste umiejetnosci, a potem jezdza bezmyslnie, bo mysla, ze abs i esp moze wszystko. Oczywiscie tu generalizuje, ale to czesty przypadek na naszych drogach. smutne :zakrecony:
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Kontakt:

Post autor: D12 »

2 lata temu miałem wypadek. Zimą stojąc na skrzyżowaniu, czekając aż bedę mógł na nie wjechać na tył najechał na mnie gościu Almerą. Pierwsze słowa, które do mnie powiedział brzmiały..... Przepraszam pana bardzo ale jak to się stało ja mam ABS, ESP..... no comment.
STOP Pijanym kierowcom
Kurbat
Weteran
Kontakt:

najważniejsze, żeby mial ważne OC z "porządnej" firmy :lol:
Awatar użytkownika
D12
Weteran
Imię: Daniel
Model auta: Corsa B
Kontakt:

Post autor: D12 »

Co do zimówek ja już jezdze na nich, pomalowałem fele i chciałem zobaczyć jak wygląda to na aucie. Potem nie chciało mi się zdejmować....
STOP Pijanym kierowcom
Awatar użytkownika
endo
Post Mistrz
Kontakt:

Post autor: endo »

UhU pisze:Wiesz, gdzieś czytałem że przedni napęd powstał po to aby zminimalizowac koszty produkcji... I dlatego tak wiele aut go posiada. A auta luksusowe, drogie...czy tam sportowe to jednak gonią na tył. Z jednej strony dlatego że to jest bardziej komfortowe rozwiązanie, ale gdyby było niebezpieczne to raczej by go nie stosowali w takich furkach.
Poprostu każdym autem się inaczej jeździ...każdym można w zimie wypaść z drogi, niezależnie czy to FWD, RWD czy AWD. Auta z napędem na tył to zazwyczaj mocniejsze wozy z mocą ponad 100KM (nie mówie tu o starej omedze 2.3 d czy tym podobnych) i dlatego ludzie uważają że jest niebezpiecznienjszy..a to poprostu przez to że auta są dość mocne i jak ktoś nie umie takim jeździć to z przednim napędem też może zrobić sobie kuku...
rozwiazanie samo w sobie nie jest niebezpieczne, ale zaloze sie, ze 80% osob jezdzacych po naszych drogach nie potrafiloby skontrowac w odpowiednim momencie uciekajacego tylu, a za pozne kontry koncza sie znacznie mniej kontrolowanym tancem na jezdni z finalem nie wiadomo gdzie. powiem tak - naped na tyl jest fajny kiedy potrafi sie go ogarnac, w innym wypadku lepiej wyjechac prosto z zakretu samochodem fwd
:)12 Blue Corsa :)12
:)7 koni kit on board
Obrazek
UhU
Nowy
Kontakt:

Post autor: UhU »

Kurbat pisze: aaa to dlatego nasz Truck miał napęd na tył :oko:
No, zapomniałem napisać że jest też bardziej wytrzymały dlatego w dostawczakach też się go stosuje... ale to każdy się domyśli :D

@endo
co do tego czy lepiej wyjechać przodem z zakrętu... widząc tyle drzew przy drogach to bym się zastanawiał nad tym...
Było kiedyś takie dowcipne powiedzenie... szkoda że nie pamiętam go dokładnie, ale było coś w stylu:
Czym się różni kierowca auta FWD od RWD ? Tym że kierowca FWD widzi drzewo w które uderza, a kierowca RWD je słyszy :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Luźne rozmowy”