Kiedy zimówki?
Regulamin forum
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
Luźne rozmowy są "bonusowym" działem przeznaczonym dla uzytkowników CorsaSport.pl do dyskusji na tematy nie związane bezpośrednio z Corsą. Jakkolwiek zachęcamy do rozmów na każdy temat to forum to nie służy do pisania "o wszystkim i o niczym".Reguły forum obowiązują.
-
el-studento
- Nowy
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
-
UhU
- Nowy
- Kontakt:
Wiesz, gdzieś czytałem że przedni napęd powstał po to aby zminimalizowac koszty produkcji... I dlatego tak wiele aut go posiada. A auta luksusowe, drogie...czy tam sportowe to jednak gonią na tył. Z jednej strony dlatego że to jest bardziej komfortowe rozwiązanie, ale gdyby było niebezpieczne to raczej by go nie stosowali w takich furkach.endo pisze:![]()
![]()
![]()
typ jest niesamowity, pewnie dlatego wiekszosc aut jest fwd bo to bardziej niebezpieczne, ciekawe kiedy on zamiecie tylem i skosi cos jeszcze po drodze zamiast grzecznie wpasc do rowu
Poprostu każdym autem się inaczej jeździ...każdym można w zimie wypaść z drogi, niezależnie czy to FWD, RWD czy AWD. Auta z napędem na tył to zazwyczaj mocniejsze wozy z mocą ponad 100KM (nie mówie tu o starej omedze 2.3 d czy tym podobnych) i dlatego ludzie uważają że jest niebezpiecznienjszy..a to poprostu przez to że auta są dość mocne i jak ktoś nie umie takim jeździć to z przednim napędem też może zrobić sobie kuku...
-
Kurbat
- Weteran
- Kontakt:
aaa to dlatego nasz Truck miał napęd na tyłUhU pisze: Wiesz, gdzieś czytałem że przedni napęd powstał po to aby zminimalizowac koszty produkcji... I dlatego tak wiele aut go posiada. A auta luksusowe, drogie...czy tam sportowe to jednak gonią na tył.
a tak poza tym, to jak UhU pisze, z głową trzeba jeździć, bo nawet malaczem za 500 zl mozna wydaszyć, albo bączka zkręcić - i tyle.
- endo
- Post Mistrz
- Kontakt:
rozwiazanie samo w sobie nie jest niebezpieczne, ale zaloze sie, ze 80% osob jezdzacych po naszych drogach nie potrafiloby skontrowac w odpowiednim momencie uciekajacego tylu, a za pozne kontry koncza sie znacznie mniej kontrolowanym tancem na jezdni z finalem nie wiadomo gdzie. powiem tak - naped na tyl jest fajny kiedy potrafi sie go ogarnac, w innym wypadku lepiej wyjechac prosto z zakretu samochodem fwdUhU pisze:Wiesz, gdzieś czytałem że przedni napęd powstał po to aby zminimalizowac koszty produkcji... I dlatego tak wiele aut go posiada. A auta luksusowe, drogie...czy tam sportowe to jednak gonią na tył. Z jednej strony dlatego że to jest bardziej komfortowe rozwiązanie, ale gdyby było niebezpieczne to raczej by go nie stosowali w takich furkach.
Poprostu każdym autem się inaczej jeździ...każdym można w zimie wypaść z drogi, niezależnie czy to FWD, RWD czy AWD. Auta z napędem na tył to zazwyczaj mocniejsze wozy z mocą ponad 100KM (nie mówie tu o starej omedze 2.3 d czy tym podobnych) i dlatego ludzie uważają że jest niebezpiecznienjszy..a to poprostu przez to że auta są dość mocne i jak ktoś nie umie takim jeździć to z przednim napędem też może zrobić sobie kuku...

-
UhU
- Nowy
- Kontakt:
No, zapomniałem napisać że jest też bardziej wytrzymały dlatego w dostawczakach też się go stosuje... ale to każdy się domyśliKurbat pisze: aaa to dlatego nasz Truck miał napęd na tył![]()
@endo
co do tego czy lepiej wyjechać przodem z zakrętu... widząc tyle drzew przy drogach to bym się zastanawiał nad tym...
Było kiedyś takie dowcipne powiedzenie... szkoda że nie pamiętam go dokładnie, ale było coś w stylu:
Czym się różni kierowca auta FWD od RWD ? Tym że kierowca FWD widzi drzewo w które uderza, a kierowca RWD je słyszy