czytam sobie posty i widze ze w wielu mógłbym dodać swoje cztery grosza..a takze mam wiele pomysłów , które pewnie by sie wszystkim przydały....
tylko nie wiem czy ktoś zechce słuchać.....
U mnie masz czyste konto, tak wiec ja cie bede sluchalrozzobike pisze:tylko nie wiem czy ktoś zechce słuchać.....
nie do konca rozumiem pytanie... ale wyprzedzajac wyjasnienia o co chodzi powiem tak: dziala to na tej zasadzie, ze po przekreceniu kluczyka zasilanie otrzymuje komputer, natomiast pompa ciagle jest wylaczona. jej wlaczenie nastepuje w chwili kiedy do komputera zaczna dochodzic sygnaly z czujnika obrotow walu korbowego co jest zwiazane z jego ruchem wywolanym rozrusznikiem...rozzobike pisze:ja szukam infa na temat : co jest odpowiedzialne za nie włączanie napiecia na 2sek w pompie paliwa przed rozruchem w silniki X14SZ
jak dla mnie tlumienie w pierwszej kolejnosci. pamietaj o zamknieciu komory rezonansowej glosnikow, czyli zalepieniu conajmniej jedna warstwa maty tego otworu, przez ktory jest dostep do szyby.rozzobike pisze:w lusterka wmontowałem syczki od w/w zestawu(na zwrotnicy) - gra - miodzio- jeszcze tylko wytlumienie drzwi i finito

a czy widziałeś kiedyś, żebym ja się tym przejmowałrozzobike pisze: tylko nie wiem czy ktoś zechce słuchać.....
No moze ktos powie. na ostatnich fotkach wow'a i markosa widac ze maja ale to chbagotowe kity ? jest na foum ktos kto przerabial od innej furki, albo wie jakie to maja byc silowniki ?rozzobike pisze:
bardziej interesuje mnie silownik na maske przednią - aby sie ni memęczyc z jej podnoszeniem i opuszczaniem - wie ktoś jaka długość by tam podeszła??? lub od jakiego inego samochodu można by przeszcepić????
Rozzo

jakbym zalozyl nowy temat tez bys marudzil!markos pisze:ale trup...